FC Emmen gedoemd tot de nacompetitie

VENLO – Het was zondagmiddag de laatste strohalm voor FC Emmen om de competitie met handhaving in de Eredivisie af te sluiten. De selectie van Dick Lukkien was ten opzichte van de wedstrijd tegen Sc Heerenveen iets gewijzigd door een blessure van Jari Vlak terwijl Luca Bernadou wel weer terug was in de basis. Na een ruststand van 0-1 eindigde dit duel in een 4-0 overwinning voor FC Emmen. Het was niet genoeg omdat Willem II met 2-1 won van Fortuna Sittard.

De Emmenaren hadden maar één opdracht en dat was zelf gewoon winnen. Het eerste kwartier van de wedstrijd ging het spel een beetje over en weer met enkele mogelijkheden voor beide ploegen. De beste kans kreeg Luka Adzic in de 16e minuut nadat hij goed werd weggestuurd, maar de bal vrij voor doel niet langs de VVV doelman Crooy kreeg. VVV Venlo had in deze fase wel het betere van het spel met een aantal doelpogingen doordat FC Emmen niet echt goed speelde. In de 24e minuut wel een levensgrote kans maar nu was het doelman Crooy die een inzet buiten zijn doel tikte. Even later is het Kerim Frei die de doelman op zijn weg vindt. In de 36e minuut is het toch FC Emmen dat op voorsprong komt door Luca Adzic die goed voorbereidend werk van Glenn Bijl en Kerim Frei met een lage treffer in de hoek afrondde. 0-1. VVV kreeg enkele minuten later een kans maar een afstandsschot ging net naast. Terwijl Willem II op slag van rust ook op voorsprong kwam gaat FC Emmen ook met een 1-0 voorsprong rusten.

FC Emmen begon de tweede helft direct met druk zetten op de defensie van VVV Venlo en zag Luca Adzic een schot door doelman Crooy gekeerd. Op het andere veld wist Fortuna Sittard na een snelle aanval op 1-1 te komen tegen Willem II. In de 53e minuut kreeg FC Emmen een strafschop na een overtreding binnen de zestien en net als vorige week was het Sergio Peña die FC Emmen op een 2-0 voorsprong wist te zetten. Het spel werd daarna toch wat rommeliger zonder echte diepgang, maar echt in gevaar kwam FC Emmen niet. In de 64e minuut werd het 0-3 via Michael de Leeuw die de bal uit een hoekschop keurig in de verste hoek kopte.

De wedstrijd was gelopen en dat was voor Dick Lukkien een reden om nadat hij ook al Paul Gladon al had ingebracht voor Luka Adzic, ook nog enkele spelers spelers rust te geven en Nikolai Laursen en Keziah Veendorp speeltijd te geven. Kerim Frei en Luca Bernadau kwamen daarvoor naar de kant. Paul Gladon zorgde in de 81e minuut nog voor de 0-4. Robbert de Vos mocht even later ook nog even meespelen en nam de plaats in van Hilal Ben Moussa.

Helaas won Willem II haar thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 2-1 en dat betekende dat FC Emmen uiteindelijk toch nog in de herkansing moet. De eerste opdracht is dan aanstaande donderdagavond als het om 21.00 thuis tegen NAC Breda zal moeten spelen om een plaats in de finale die op zondag 23 mei die dan ook op De Oude Meerdijk zal worden gespeeld.

Oud-FC Emmen speler Arias probeert zich hier langs Nick Bakker te werken terwijl Miguel Aroujo (5) en Hilal Ben Moussa het duel van dichtbij volgen. (foto Gerrit Rijkens)

FC Emmen aanvoerder Michael de Leeuw zoekt de weg richting doel. (foto Gerrit Rijkens)