Weiteveense Boys pakt volle winst op Valther Boys

WEITEVEEN – Met een 2-1 winst op Valther Boys wist Weiteveense Boys de eerste drie punten binnen te halen. Na een 0-0 ruststand waarin Valther Boys de beste kansen kreeg via Joram Muntinga die op de paal kopte uit een voorzet van Robin Eggens, terwijl de Weiteveners iets meer balbezit hadden, maar door goed keeperswerk . Na de thee was het Valther Boys dat de wedstrijd naar zich toe trok en na een uur spelen ook verdiend op 0-1 wist te komen. Basilius Dellas zocht op rechts den aanval, passeerde twee verdedigers en zijn voorzet werd door Joël Eggens met ene doelpunt bekroond. 0-1.

Weiteveense Boys trainer Andre Steenhuis had in de rust A-junior Justin Gerth ingebracht en dat betaalde zich goed uit. In de 75e minuut wist Justin Gerth de zestien van Valther Boys binnen te dringen, maar werd onderuit gehaald. De toegekende strafschop werd door Stijn Scherpen verzilverd. 1-1. Vanaf dat moment werd de thuisclub de bovenliggende partij en wist Valther Boys onder druk te zetten. Twee minuten voor tijd viel alsnog de winnende treffer voor de Weiteveners via Dennis Rocks.

2-1 en daar was Weiteveense Boys trainer Andre Steenhuis heel blij mee. Aan de andere kan voelde Valther Boys zich een beetje bestolen, want een doelpunt van Basilius Dellas in de laatste minuut werd door de scheidsrechter op advies van zijn assistent langs de lijn afgekeurd. Daardoor eindigde dit duel in een 2-1 overwinning voor Weiteveense Boys.