C-jeugd wint bekerduel van taai SVBO

EMMEN - FC Emmen/SC Heerenveen C heeft het bekerduel tegen SVBO met 4-0 gewonnen. Op het sportpark aan de Parkstraat stond het na een helft spelen 1-0.

De Emmer C-jeugd bezat van meet af aan een groot overwicht maar kon aanvankelijk de openingen in de hechte SVBO defensie niet vinden. En diende zich een mogelijkheid aan was de afronding meestal slecht. Pas op slag van rust opende FC Emmen/SC Heerenveen C de score via Leon Berens. Na de thee kwam de thuisploeg nog meer in de verdrukking en werd tussen de 60e en 68e minuut naar de 4-0 nederlaag gespeeld. Pascal Huser scoorde 0-2 na een assist van Mark Meijer. Pascal Huser leverde een minuut later het voorbereidende werk tot de 0-3 die door Nick Westebring werd gescoord. Pascal Huser was vervolgens de maker van de 0-4: de aanvoerder van de Emmenaren kopte een voorzet van Sem Nijkamp binnen.
FC Emmen/SC Heerenveen C: Koers: Rijkens (36. Arends), Westebring, Wessels, Baas (50. Meijer), De Bruin (36. Graver), Leon Berens (36. Tom Heerkes), Huser, Björn Berends (36. Spijodic), Kikkert, Nijkamp. Niet tot inzet kwamen: Eberhard, IJzerman, Rasevic en Room.

De A-jeugd van SC Heerenveen/FC Emmen begon de competitie in de eredivisie met een 2-1 thuisnederlaag tegen AZ.