Wielrennen

Cancellara beresterk op Asser asfalt

ASSEN - Velen bestempelden hem vooraf al als favoriet voor de Vueltaproloog op het TT Circuit, Fabian Cancellara. Hij maakte de verwachting volledig waar. Onder luid applaus van de ruim 40.000 toeschouwers spurtte de Zwitserse tijdritspecialist naar een eclatante overwinning. Over 4,8 kilometer op het TT Circuit in Assen deed Cancellara 5.20 min., terwijl Tom Boonen, de Quicksteprijder uit Belgi? op negen seconden op de tweede plaats bleef steken. Garmin-Slipstreamrijder Tyler Farra werd derde op twaalf seconden achterstand van Cancellara. Beste Nederlander werd Jens Mouris. De Vacansoleilrijder werd vierde. Hij had zelfs even de snelste tijd achter zijn naam, maar na hem kwamen de drie snelle concurrenten hem nog voorbij.
Reageer!

Vandaag met de bus naar Emmen

DRENTHE - In Emmen zijn vandaag naast de finish van de 1e etappe van de Vuelta ook veel andere activiteiten zoals het Full Color festival. Voor bewoners van Emmen die deze activiteiten willen bezoeken, rijden alle stadslijnen tussen 12:00 en 22:00 uur elk kwartier. Bij de chauffeur is voor ? 1 een Eurokaartje te koop voor een enkele reis.
Reageer!

Fietstoertocht en levert ? 2.300 op voor Right To Play

Vanuit Emmen op de fiets naar Toerversie Vuelta EMMEN Twintig fietsers hebben zaterdag 29 augustus namens Domesta meegedaan aan de Toerversie van de Vuelta. Een groot deel van hen stapte die ochtend al in Emmen op de fiets. Met deze prestatie hebben de fietsers ? 2.300 ingezameld voor Right To Play.
Reageer!

Gerald Ciolek wint in Emmen

EMMEN - De tweede etappe van de Ronde van Spanje, van Assen naar Emmen, is zondagmiddag even na half zes gewonnen door Gerald Ciolek. In de massasprint op de Hondsrugweg in Emmen was hij Fabio Sabatini de baas. Roger Hammond werd derde. In Emmen zijn circa 60.000 bezoekers aanwezig. Fabian Cancellara van de Saxo Bank-ploeg blijft leider in het algemeen klassement. De sprint om de bergtrui bij de berg van Witteveen is door de Nederlander Tom Leezer van de Rabobankploeg gewonnen. Leezer start maandag in Zutphen in de bergtrui.
Reageer!

Groots welkom voor Vuelta

ASSEN - Wanneer het enthousiasme dat bij de ploegenpresentatie te horen was ook voor de andere etappe zal opgaan, dan kan de Vuelta in Nederland niet meer stuk. Meer dan 7000 toeschouwers zagen vrijdagmiddag alle 22 ploegen voorgesteld worden tijdens de ploegenpresentatie van de Vuelta in Assen. Assen gaf de Vueltadeelnemers een groots welkom. Op een enorm ponton in de Vaart in Assen beet de ploeg van AG2R La Mondiale het spits af. Alle renners werden genoemd en voor velen ging er een applaus op. Voor de Nederlandse renners, elf in totaal, klonk het meest luide applaus. De Rabobank heeft de meeste Nederlanders: Lars Boom, Robert Gesink, Tom Leezer, Koos Moerenhout, Bram Tankink en Pieter Weening.
Reageer!

Vuelta nadert met rasse schreden

Bijna 600 mediavertegenwoordigers in de karavaan ASSEN - Daar waar dikwijls trucks en trailers van de wereldberoemde motor- en autoraceteams staan, is begin deze week het mobiele kantoor van de Spaanse Vueltaorganisatie geparkeerd. Op het TT Circuit Assen zijn de voorbereidingen druk gaande voor de start van de 64-ste Vuelta, de wielerronde van Spanje. Het is voor de eerste maal dat La Vuelta voor een start het Iberische schiereiland verlaat. En dat is aan de belangstelling van de media heel goed te merken.
Reageer!

Vueltawinnaars Janssen en Zoetemelk eregast

ASSEN - De Vuelta kent tot op heden twee Nederlandse winnaars: Jan Janssen en Joop Zoetemelk De Nederlandse organisatie, de Stichting La Vuelta?09 Drenthe Holanda, heeft beide vedetten van weleer uitgenodigd eregast te zijn bij de Vuelta die zaterdag in Assen van start gaat. Jan Janssen wist de Vuelta te winnen in 1967 en Joop Zoetemelk won de Vuelta in 1979.
Reageer!

Martijn Scherpen 8e in Zuid Afrika

BARGER OOSTERVELD - Europees kampioen fietscros, Martijn Scherpen uit Barger Oosterveld is vandaag weer teruggekeerd van een wedstrijd met het Nederlands team in Zuid Afrika. Scherpen eindigde daar op een 8e plaats in de finale. Door loting moest hij aan de buitenkant starten en was net niet snel genoeg om na de start voor de groep langhs te kruisen. Daardoor kwam hij in de bocht even tot stilstand. Bij een betere loting had er zeker iets meer ingezeten. Voor de spelen van Londen is het Nederlands team wel goed van start gegaan. Door als team als eerste te eindigden staat de ploeg nu ook bovenaan in het landenklassement die weer van belang is voor het aantal deelneemrs per land aan de Olymische Spelen.
Reageer!

Uitslagen Polluxronde van Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Zondagmiddag werd de Jeugdwielerwedstrijd De Polluxronde van Klazienaveen verreden en de totale lijst van uitslagen ziet er als volgt uit:
Reageer!

SNN stort 75.000 euro aan organisatie Vuelta

SNN stort 75.000 euro aan organisatie Vuelta zaterdag 22 augustus 17:02 ASSEN - Het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) heeft besloten om ruim 750.000 euro subsidie beschikbaar te stellen voor de organisatie van evenementen rond de Vuelta. SNN honoreert daarmee de gezamenlijke aanvraag voor `Regiomarketing en promotie rond La Vuelta' van de provincie Drenthe en de gemeenten Assen en Emmen. De subsidie is bedoeld voor de organisatie van promotionele activiteiten en evenementen rondom de start van de wielerronde La Vuelta in Assen en de tweede etappe door Drenthe. Met deze evenementen wil de provincie vooral de breedtesport stimuleren. De gemeenten Emmen en Assen organiseren allerlei evenementen rondom dit wielerspektakel om de bezoekers de aantrekkelijke kanten van hun steden te laten zien.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda