Zwemmen/Waterpolo

Eva Vos uit Erica en Joris Boer uit Emmen ontvangen prijs Nationale ZwemChallenge

Erica - Twee van de prijzen van de Nationale ZwemChallenge zijn voor Eva Vos uit Erica en Joris Boer uit Emmen. Eva en Joris waren deelnemers aan de ZwemChallenge welke afgelopen zomer werd georganiseerd in Zwembad Erica. De Nationale Raad voor Zwemveiligheid wil deze toch wel belangrijke activiteit bij een groot publiek wat extra onder de aandacht brengen. Om dit te bewerkstelligen werden er een aantal prijzen beschikbaar gesteld. Afgelopen woensdag kregen de gelukkige winnaars hun prijs uitgereikt.
Reageer!

Veel deelnemers Moby Dick zwemactiviteiten

SCHOONEBEEK - In zwembad de Slagen was het in de herfstvakantie een drukte van belang. Samen met de Emmer sportcoach en zwembad de Slagen werd door zpc Moby Dick een middag vol zwemactiviteiten georganiseerd Ruim 50 deelnemers werkten met veel enthousiasme de verschillende onderdelen af. Er was door de organisatie gekozen voor Aquaballs, Waterpolobasketball, Zwemtechnieken en Zwemmen met grote vinnen (zeemeerminzwemmen)
Reageer!

Moby Dick trainster geslaagd voor KNZB cursus

SCHOOENEBEEK - Moby Dick trainster Mabel Kerpels uit het Duitse Emlichheim verzorgt al weer een aantal seizoenen de MD zwemtrainingen op de woensdagavond en zaterdagmorgen in zwembad de Slagen in Schoonebeek. In de jeugdige MD zwemmers zit volgens de enthousiaste trainster nog wel een stukje potentie. Jammer is wel dat er op dit moment ook in Noord Nederland geen enkele zwemwedstrijd wordt georganiseerd. Om de MD leden tijdens de zwemtrainingen nog beter te kunnen instrueren / begeleiden gaf Mabel zich in het voorjaar op voor de KNZB cursus zwemtrainer 2.
Reageer!

Eerste Minioren wedstrijd van het nieuwe seizoen!

SCHOONEBEEK - Deze 5 kanjers van Zwemclub MobyDick in Schoonebeek hebben super hun best gedaan tijdens de eerste Swimkick- Minioren wedstrijd van het zwemseizoen in Hoogeveen. 4 van de 5 zwemmers eindigde, in een meerkamp, bij de eerste 8 van hun jaargang. Door deze prestatie mochten ze een medaille in ontvangst nemen. Voor Meike Pekelsma was het tevens de eerste keer dat ze een officiele wedstrijd zwom met twee mooie pr.s een super begin!
Reageer!

Tjeerd Dijkhuis lid van verdienste Z&PC De Kikker

EMMEN â- Tijdens de jaarvergadering van de Emmer zwem en poloclub De Kikker werd Tjeerd Dijkhuis donderdagavond benoemd tot Lid van Verdienste. Tjeerd Dijkhuis is al 50 jaar lid van de vereniging en vervulde in al die jaren naast zijn actieve carriere als zwemmer meerdere functies als bestuurslid en als vrijwilliger.
Reageer!

Zwemvereniging Moby Dick hervat trainingen

SCHOONEBEEK - De afgelopen weken heeft de coronacrisis zich verder ontwikkeld. De basisscholen zijn weer open en de zwembaden zijn onder voorwaarden ook open. De vereniging Moby Dick heeft van de gemeente toestemming gekregen om, onder voorwaarden, te trainen in De Slagen. De belangrijkste regels zijn:
Reageer!

Aquarena Emmen ontvangt 100.000ste bezoeker

EMMEN - Afgelopen dinsdag 18 februari verwelkomde zwembad Aquarena de 100.000ste bezoeker. De familie Hendriks werd verrast met een bos bloemen en een 3-maandenabonnement naar keuze overhandigd door zwembadmanager Arnold Brijan. “Prachtig om te zien dat het Aquarena in zo’n korte tijd al zoveel bezoekers heeft getrokken. Natuurlijk was iedereen nieuwsgierig naar het nieuwe zwembad, maar we zien dat de bezoekers terug blijven komen. Daar zijn we heel blij mee,” aldus een tevreden Arnold Brijan, zwembadmanager. 100.000 zwemlessers, aquasporters en recreatieve zwemmers ontdekten afgelopen 4 maanden het Aquarena.
Reageer!

Zpc Moby Dick organiseerde in samenwerking met de Brede school

EMMEN - Een gratis swimclinic in zwembad de Slagen te Schoonebeek. De bedoeling hiervan is om basisschoolleerlingen op een leuke / uitdagende manier kennis te laten maken met de diverse mogelijkheden van de zwemsportâ?¦.Ruim 60 !! basisschoolkinderen uit de groepen 3 t/m 8 uit Erica; Nieuw- Schoonebeek; Nieuw Amsterdam/ Veenoord en Schoonebeek hadden zich opgegeven.
Reageer!

Regio kampioenschappen in Aquarena groot succes

EMMEN/HOOGEVEEN - Dit jaar worden de regionale kampioenschappen wedstrijdzwemmen voor de snelste zwemmers uit Noord Nederland gehouden in het nieuwe Aquarena. Voor Aquarena de eerste grote KNZB wedstrijd in het nieuwe bad. De kampioenschappen worden gehouden over 2 weekenden en afgelopen weekend was de aftrap. De organisatie lag in handen van ZPC Hoogeveen in samenwerking met KNZB Noord en Aquarena.
Reageer!

Eerste duik in het nieuwe Aquarena

EMMEN – Het nieuwe Aquarena zwembad is geopend. Na de ontvangst van de genodigden en een optreden in het water door zeemeerminnen opende Harm Lassche de rij van toespraken door onder anderen wethouder Rene van de Weide en vertegenwoordigers van Koenen Bouw en Wind Disgign en Build.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda