Zwemmen/Waterpolo

Succesvolle Drentse Kampioenschappen zwemmen voor zwemmers Kikker

EMMEN - De zwemmers van De Kikker hebben in totaal 24 gouden medailles verworven tijdens de Drentse Kringkampioenschappen. De 24 gouden medailles gingen naar Saranda Hofstra (negen keer), Maurice van der Ploeg (negen keer) en Simone Krans (zes keer). Op de derde dag van de kampioenschappen werd Maurice van der Ploeg verrast met de prestatiebeker. De KNZB Kring Drenthe reikte de beker uit aan Maurice vooral vanwege zijn goede prestatie op de NJK en de NK lange afstand. Saranda Hofstra werd daarnaast geprezen om haar prestaties en kreeg een bos bloemen.
Reageer!

Zwemmers Kikker leren op NJK lange afstanden

BREDA - Met 5 van de 6 zwemmers in de top 10 kunnen de zwemmers van de Kikker terugkijken op een goed toernooi. ?Maar er had meer ingezeten?, zegt trainer Alexander Hulleman. Maurice van der Ploeg was torenhoog favoriet op de 1500m vrij bij de jongens junioren 2, maar moest genoegen nemen met het zilver nadat Casper Zwiers uit Middelburg in de serie voor Maurice startte een geweldige tijd van 18.02,32 neerzette. Dat was 6 seconden sneller dan de tijd van 18.08,83 die de 14-jarige Emmenaar 2 weken geleden tijdens de Swimcup in Eindhoven had neergezet. Mede door die druk en het lange wachten in het warme zwembad in Breda, zat er niet meer in dan 18.21,22.
Reageer!

Zwemclub Polaris kampioen

KLAZIENAVEEN - Zwemclub Polaris uit Klazienaveen is zaterdag 2 april kampioen geworden van district 1 van de landelijke D3 competitie. Uiteindelijk is de zwemvereniging 420 punten (seconden) voor gebleven op nummer 2, ZCM?86 uit Muntendam. Alle zwemmers werden na afloop van de wedstrijd in het zonnetje gezet door de sponsor Profile Erik Br?ning. Volgend jaar zal de zwemclub Polaris gaan zwemmen in de D2 klasse.
Reageer!

4 drentse titels voor Frouke Beeksma

EMMEN - Met 4 gouden medailles was Frouke Beeksma de gouddelver bij zwemclub de Kikker uit Emmen tijdens de Drentse Winter Kampioenschappen. Op de 50m vl en 100m rug-, school en vrijeslag pakte ze met ruime voorsprong de eerste plaats. Door alle vier de afstanden te verbeteren verstevigt ze ook haar landelijke plaats in de top 5 op deze afstanden.
Reageer!

Weer zeven NJK-limieten voor Kikker

DORDRECHT - Er lijkt maar geen eind te komen aan het aantal limieten voor het NJK voor de zwemmers van de Kikker. Op woensdag 29 december zwommen zij in het nieuwe ultramoderne zwembad in Dordrecht naar 7 nieuwe limieten. Koen Lems, Robin van Grol en Beeke Beeksma wisten zich van 2 nieuwe limieten te verzekeren, terwijl Saranda Hofstra zich verzekerde van een start op de 400m wissel voor het toernooi dat eind januari zal worden gehouden in Terneuzen.
Reageer!

Twee 'Emmense? zwembaden volop in de race voor Zwembad van het Jaar !

EMMEN - Woensdagavond 24 november 2010 werd tijdens de beurs Leisure & Sport Totaal in Ahoy' Rotterdam een tussenstand bekend gemaakt van de?Zwembad-van-het-jaar?-verkiezing. Twee zwembaden van de gemeente Emmen zijn nog volop in de race voor een prijs. Zwem- en golfslagbal Aquarena zit bij de eerste tien van Drenthe en Neptunusbad in Klazienaveen bij de eerste vier ?groene zwembaden? van Nederland.
Reageer!

5 september laatste zwemdag in Geert Vos Bad Erica

Zondag 5 september alweer de laatste dag van een heerlijk zwemseizoen in het zwembad "Geert Vos Bad" Erica Met de laatste duik om 17.00 uur zwemmen met je viervoeter. We hebben dit seizoen minder bezoekers gehad net even boven de 40.000 bezoekers, vergeleken met seizoen 2009 we hadden tot 48.000 bezoekers.
Reageer!

Butterfly Trophy Emmen voor meisjes onder 17

EMMEN - Het Nederlands waterpoloteam meisjes onder 17 is vrijdag goed van start gegaan bij het Zeslanden Butterfly Trophy in het Aquarenabad in Emmen. Het team van coach Arjan Vos won het eerste duel tegen Canada met 12-10 na een redelijk gelijkopgaand scoreverloop waarbij Nederland toch wel de bovenliggende partij was. De tweede wedstrijd tegen Hungarije was een stuk moeilijker. De fel verdedigende Hongaarse dames gaven de dames van Arjan Vos maar weinig ruimte. Uiteindelijk werd het een dik verdiend 10-10 gelijkspel. Griekenland voert na de eerste dag de ranglijst aan met winst op Australi?12-9) en Canada(15-8).
Reageer!

Waterpolospektakel met een oranje tintje in Zwembad Zandpol

ZANDPOL - Afgelopen weekend vond voor de 31ste maal het ?Powered By Arena ? waterpolotoernooi plaats in Natuurbad de Zandpol. Maar liefst 100 waterpoloteams waren dit weekend aanwezig in natuurbad de Zandpol. Meer dan 1500 sporters en hun meegebrachte supporters maakten van het natuurbad een camping met een bonte verzameling van tenten, caravans en zelfs camper. Het waterpolotoernooi, georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek en omgeving, kende een formidabele start.
Reageer!

31ste ZPC Moby Dick waterpolotoernooi ?powered by Arena? success

Waterpolospektakel met een oranje tint in Zwembad Zandpol ZANDPOL - Afgelopen weekend vond voor de 31ste maal het ?Powered By Arena ? waterpolotoernooi plaats in Natuurbad de Zandpol. Maar liefst 100 waterpoloteams waren dit weekend aanwezig in natuurbad de Zandpol. Meer dan 1500 sporters en hun meegebrachte supporters maakten van het natuurbad een camping met een bonte verzameling van tenten, caravans en zelfs campers.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda