Weer grotere deelname aan 37e Moby Dick's Vechtstromen Waterpolotoernooi

ZANDPOL - Er is weer een enorm waterpolospektakel in natuurbad de Zandpol op 2 en 3 juli. Over een aantal dagen is het dan weer zover. Na maandenlange voorbereiding vindt in het weekend van 2en 3 juli het 37e int MD/ Vechtstromen waterpolotoernooi plaats dat georganiseerd wordt door de toernooicommissie van ZPC Moby Dick uit Schoonebeek.


Plaats van handeling is als vanouds de locatie van het uitermate geschikte natuurzwembad De Zandpol, gelegen tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek. Het MD waterpolotoernooi mag zich beschouwen als een van de grootste waterpolotoernooien van Nederland ! Ook dit jaar zijn er weer vele gerenommeerde waterpoloploegen ploegen aanwezig in inmiddels al de 37ste editie.

Sommige verenigingen zijn al aanwezig vanaf het eerste toernooi en kijken elk jaar weer uit naar de deelname aan het altijd gezellige en goed georganiseerde Moby Dick waterpolotoernooi. Toernooisecretaris Roy Withaar uit NieuwAmsterdam moest al in mei een opgavestop uitvaardigen Door het toevoegen van een extra 7e veld konden er toch nog een aantal ploegen extra konden deelnemen. Hierdoor komt het aantal deelnemende ploegen op 115 teams.

Waterschap Vechtstromen is nu voor het 2 e jaar als hoofdsponsorr van het int. MD waterpolotoernooi verbonden. Ook dit jaar zijn er weer veel regionale bedrijven bereid gevonden om als sponsor op te treden, waardoor het organiseren van een dergelijk groot evenement een vaste financiele basis heeft. Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie weer een aantal spraakmakende verenigingen naar Natuurbad de Zandpol kunnen halen. Naast Nederlandse teams uit het hele land zijn er ook dit jaar weer wplo gasten uit Engeland ; Belgie en Duitsland van de partij.

In totaal verwacht de organisatie dat er gedurende het 1e weekeind van juli tussen de 1500 en 2000 waterpoloërs /supporters aanwezig zullen zijn. Om precies 15.00 uur wordt het wedstrijdschema 15 minuten stilgelegd om ook alle wplo spelers de gelegenheid te geven om deel te nemen aan de z.g. BIG JUMP Deze zal plaatsvinden in het diepste gedeelte van het Natuurbad de Zandpol.De organisatie hoopt dan in samenwerking met Waterschap Vechtstromen wederom zoveel mogelijk mensen te laten springen voor schoon water, een landelijke aktie die vorige uitgave in 2015 zo’n 750 liefhebbers/deelnemers had.


De kenmerken van het toernooi zijn al vele jaren : de goede sfeer, gezelligheid maar ook de zeker veel sportieve waterpolowedstrijden. Deze wedstrijden worden gespeeld in 16 D/H poules van het laagste tot het hoogste niveau in Nederland. Voor vele waterpoloërs is het Vechtstromen wplo toernooi elk jaar een terugkerende gebeurtenis om het seizoen op een sportieve maar vooral gezellige manier af te sluiten. De 115 teams zijn verdeeld over 10 Heren en 6 Dames poules. Vanaf zaterdagmorgen 9.00 uur tot en met zondagmiddag 14.00 uur wordt er gespeeld om prijzen in natura.

De meeste ploegen komen al op vrijdagavond naar Natuurbad de Zandpol om hun tenten op te zetten en niets te hoeven missen van de van het feest met live muziek en de goede sfeer. Op vrijdagavond speelt de band “Premium “ tot in de kleine uurtjes.

De toernooicommissie heeft ook voor 2016 alles tot in de puntjes verzorgd om ook deze 37ste editie van het toernooi vlekkeloos te laten verlopen. De temperatuur van het water ( afgelopen week ruim 21 graden ) is prima! Het enige waarop de toernooicommissie van Moby Dick geen invloed heeft is het weer.
Hopelijk is het niet de spelbreker zoals tijdens de 36e/ vorige uitgave waar door plotseling opkomend onweer de laatste wplo wedstrijden afgeblazen moesten worden.

Iedereen die het zwemmen en/ waterpolo een warm hart toedraagt maar ook andere sportieve nieuwsgierigen zijn natuurlijk ook dit jaar weer van harte welkom om de waterpolowedstrijden van nabij mee te maken en te kunnen zeggen, “Ik was er ook bij” !

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda