Schoonebeker inbreng in 3e Groninger Swimchallenge 2016

GRONINGEN - Na het succes van de 2e Groninger Swimchallenge in 2015, waarbij maar liefst 37.5 KM van Zoutkamp naar Groningen werd gezwommen, besloot team de Wil ook dit jaar weer mee te doen aan deze monsterzwemtocht voor Kanker. Datum van dit gebeuren is zaterdag 27 augustus a.s.

Er wordt gestart v.a. 5.30 uur in Zoutkamp. De eerste zwemmers worden vanaf in 15.00 uur in de Groninger Oosterhaven verwacht. In ons Team de Wil zwemmen we met 3 mannen en 3 vrouwen, hierbij oud Coevordenaren / Plonsleden Johan Eulink uit Assen en Jan Bartels uit Schoonebeek Dit jaar een iets ingekorte versie, maar het blijft toch nog ruim 32 KM in Estafettevorm zwemmen door het prachtige Reitdiep. Ruim 100 deelnemers verdeeld over 16 teams met aansprekende namen. Elk deelnemend Team is verplicht om € 1500,- € 1500,- aan inschrijfgeld te sponsoren, een bedrag dat uiteraard ook ten goede komt van het UMCG Kankeronderzoek.

Vorig jaar werd er op deze manier door alle deelnemende teams in totaal ruim € 50.000,- ( !!) bij elkaar gezwommen voor het Kankeronderzoek tbv jeugdigen – Senioren en ouderen. Het UMCG ziekenhuis in Groningen was hier uiteraard super blij mee. Dit jaar hebben de topsporters als Arjan Robben en Bauke Mollema spontaan toegezegd om deze Groninger zwemtocht ( GSC) breed te promoten. Zoals het nu lijkt wordt de opbrengst van 2015 ruim gehaald !

Bauke Mollema zal op 27 augustus ’s morgens vroeg de de Zoutkamper haven het startschot geven voor de deelnemende ploegen. Nieuw is dit jaar dat de organisatie van de GSC net als in Rotterdam en Amsterdam nu ook gekozen heeft voor een bredere deelname van individuele zwemmers. Deze deelnemers moeten wel pp € 150,- als sponsorbijdrage inleggen. Zij mogen zo de laatste 1500 M meezwemmen met de dan binnenkomende estafetteploegen. Het wordt zaterdag 27 augustus tijdens de 3e Groninger Swimchallenge vast weer een heel spektakel met veel publiek langs de waterkant en vele tientallen grote en kleinere en hele kleine volgboten met / zonder reclame die de zwemteams de hele dag begeleiden. Wilt u nog meer info en / of ook sponsoren tijdens dit geweldige initiatief ? Kijk dan op www.groningenswimchallenge.nl/teamdewil, zoek uw favoriete zwemmer en maak uw gift over. “Alle kleine beetjes helpen”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda