Regio kampioenschappen in Aquarena groot succes

EMMEN/HOOGEVEEN - Dit jaar worden de regionale kampioenschappen wedstrijdzwemmen voor de snelste zwemmers uit Noord Nederland gehouden in het nieuwe Aquarena. Voor Aquarena de eerste grote KNZB wedstrijd in het nieuwe bad. De kampioenschappen worden gehouden over 2 weekenden en afgelopen weekend was de aftrap. De organisatie lag in handen van ZPC Hoogeveen in samenwerking met KNZB Noord en Aquarena.


Wethouder Rene van der Weide gaf het startsein voor deze eerste grote wedstrijden in het nieuwe bad.

Deze samenwerking verliep zeer goed en resulteerde in een mooi en sportief evenement. We kijken dan ook uit naar komend weekend voor het vervolg van de kampioenschappen.

Afgelopen weekend deden ook veel Emmenaren mee aan de regionale kampioenschappen. Zo verschenen Almyra Santing, Charlotte Wilbers, Esmee van der Tuuk, Jasmijn Sterken, Jordey Thole, Maik Huser en Olivier Wilbers, allen lid van ZPC Hoogeveen aan de start en zwommen mooie tijden en persoonlijke records.

Charlotte Wilbers won een zilveren medaille op de 400m vrije slag, een bronzen medaille op de 200m vrije slag en een bronzen medaille op de 400m wisselslag. Jasmijn Sterken won een zilveren medaille op de 400m vrije slag en een zilveren medaille op de 400m wisselslag. Olivier Wilbers nam 3 bronzen medailles (op de 200m vrije slag, 400m vrije slag en 200m schoolslag) en een gouden medaille (op de 400m wisselslag) mee naar huis.

Ook van andere zwemverenigingen waren er zwemmers uit de gemeente Emmen die meededen. ZC Polaris had een grote groep zwemmers met Colin Bes, Dylan Bes, Marle Sewüster, Robin van der Meide, Lotte Rolink, Gerdi Thiele, Frank Scheltens en Ian Bergmeester. Colin Bes won een gouden medaille op de 200m vrije slag en 400m wisselslag en een bronzen medaille op de 400m vrije slag.

Anna Prieshof en Rowan Turkstra beiden lid van startgemeenschap KSN en Mike Fuhler van ZC Borger konden zich ook meten aan de snelste zwemmers in hun leeftijdsklasse.

Alle uitslagen van afgelopen weekend zijn terug te vinden op https://livetiming.cfas.nl/RWKA2019/#

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda