31e ZPC Moby DICK waterpolotoernooi

Waterpolospektakel in Zwembad de Zandpol op 2, 3 en 4 juli ZANDPOL - Over een aantal dagen is het dan weer zover. Na maandenlange voorbereiding vindt in het weekend van 2, 3 en 4 juli het waterpolospektakel georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek plaats. Plaats van handeling, het natuurzwembad De Zandpol, gelegen tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek. Het waterpolotoernooi dat zich mag beschouwen als een van de grootste van Nederland, waarbij vele gerenommeerde ploegen aanwezig zullen zijn, is inmiddels al aan zijn 31ste editie toe. Sommige verenigingen zijn al aanwezig vanaf het eerste toernooi en kijken elk jaar weer uit om deel te kunnen nemen aan het toernooi.
Ook dit jaar is ARENA weer hoofdsponsor van het toernooi. Daarnaast zijn vele regionale bedrijven bereid gevonden om ook als sponsor op te treden. Evenals voorgaande jaren heeft de organisatie weer een aantal spraakmakende verenigingen naar Zwembad de Zandpol kunnen halen die uitkomen in de hoogste Nederlandse competitie. In de hoofdpoule bij de heren zijn dit ondermeer OZ &PC,  De Amer en U.Z.S.C. en bij de dames Trivia, Ed Hardy de Robben en ENC Arnhem. Namen die de echte waterpololiefhebber doen watertanden.

Naast verenigingen uit Nederland komen ook verenigingen uit Duitsland, België, Engeland en Frankrijk het toernooi opluisteren. In totaal verwacht de organisatie dat er tussen de 1500 en 2000 waterpoloërs en supporters aanwezig zullen zijn. De kenmerken van het toernooi zijn de goede sfeer, gezellige feesten met live muziek op vrijdag- en zaterdagavond en natuurlijk de waterpolowedstrijden. De wedstrijden worden gespeeld in poules van het laagste tot het hoogste niveau in Nederland. Voor vele waterpoloërs is ons toernooi elk jaar een terugkerende gebeurtenis om het seizoen op een sportieve maar vooral gezellige manier af te sluiten.

Meer dan 100 teams spelen op 6 verschillende velden vanaf zaterdagmorgen 10.00 uur tot zondagmiddag 14.00 uur om de prijzen. De meeste ploegen komen al op vrijdagavond om hun tent op te zetten en niets te hoeven missen van de van het feest met live muziek en de goede sfeer. Evenals vrijdagavond zal ook de zaterdag feestelijk worden afgesloten in de feesttent die tot aan de nok toe gevuld zal zijn.

Nadat in totaal over het gehele weekend meer dan 300 wedstrijden zijn gespeeld  zal blijken of UZ & PC uit Utrecht, winnaar van vorig jaar en tevens houder van de wisselbeker, bij zowel de dames als heren, ook dit jaar weer weet te winnen en met de felbegeerde wisselbeker naar huis kunnen gaan. Het zal ze in ieder geval niet gemakkelijk gemaakt worden,  gezien dat diverse topverenigingen naar de Zandpol komen om met de hoogste eer te gaan strijken.

De organisatie is niet bang dat er concurrentie is van het ander sportevenement wat momenteel plaats vindt elders in de wereld, het wereldkampioenschap voetbal. Voor de voetbal liefhebbers is rekening gehouden. In de feesttent zal een groot scherm  aanwezig zijn waarop de wedstrijden te volgen zijn. De organisatie hoopt dan ook dat onze nationale ploeg het ver zal gaan schoppen en dat vrijdagmiddag, als onze elf zich hebben geplaatst voor de kwartfinale, de feesttent gevuld zal zijn met “oranje” waterpololiefhebbers die onze jongens een warm hart toedragen.

De toernooicommissie heeft alles tot in de puntjes verzorgt om ook deze 31ste editie van het toernooi vlekkeloos te laten verlopen. Het enige waarop de toernooicommissie geen invloed heeft is het weer die de enige spelbreker zou kunnen zijn. Iedereen die het waterpolo een warm hart toedraagt, en andere sportieve nieuwsgierigen zijn natuurlijk ook van harte welkom om dit waterpolofeest van nabij mee te maken en te kunnen zeggen,  “Ik was er ook bij” !

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda