Zwemmen/Waterpolo

Stichting zwembad Erica ?Geert Vos Bad? in 2012 erkend door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ

ERICA - Stichting zwembad Erica ?Geert Vos Bad? mag in 2012 opleiden en afzwemmen voor de Nationale Zwemdiploma's. Dit is te herkennen aan een jaarlijks uit te geven vignet met daarin het betreffende jaartal. Wil de consument er zeker van zijn dat een Nationaal Zwemdiploma wordt behaald, let er dan op dat het zwembad, de zwemvereniging of de zwemschool de erkenning heeft als 'Erkend Opleidings- en Exameninstituut Nationale Zwemdiploma's'. Alleen deze instanties mogen opleiden voor de Nationale Zwemdiploma's. Deze erkenning wordt uitgegeven door het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ, het kennisinstituut voor de zwembranche.
Reageer!

Nederlandse Junioren Kampioenen Synchroonzwemmen in Emmen

EMMEN - Op zaterdag 24 maart worden de Nederlandse Junioren Kampioenen Synchroonzwemmen gehouden in het Aquarena zwembad te Emmen. Een evenement wat voor Z&PC De Kikker, de Gemeente Emmen en zeker niet in de laatste plaats de provincie Drenthe een mooie publiciteitstrekker is. Een evenement wat een bezoekje/verslag van Radio,TV, Dagbladen en Lokale Kranten meer dan waard is. Het zou mooi zijn als jullie hier in "De Zuidenvelder" aandacht aan zouden willen schenken. Vanwege het hoge gehalte aan showelement vallen er mooie opnames te maken.
Reageer!

De Kikker Emmen trots op NJK gangers

EMMEN - Van zwemvereniging de Kikker deden in het weekend van 3 t/m 5 februari maar liefst 8 zwemmers/-sters mee aan de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen in Amsterdam. Dit gebeurde niet zonder resultaat, er werden flink wat pr's gezwommen en ook kon er 2 keer een bronzen plak worden omgehangen. Zowel Maurice van der Ploeg, op de 200meter rugslag, als Frouke Beeksma, op de 100meter vlinderslag, viel in de prijzen. Daarnaast werd er op de verschillende afstanden maar liefst 10 keer in de top 10 van Nederland gezwommen door ??n van de Kikker zwemmers/-sters, bestaande uit Suzanne Hospers, Simone Krans, Coqo Hendriks, Frouke Beeksma, Maurice van der Ploeg, Koen Lems, Robin van Grol en Beeke Beeksma. Dat de vereniging hier trots op is mag dan ook duidelijk zijn.
Reageer!

Junior Professionals ontwerpen nieuw zwembad in Emmen

EMMEN - Junior Professionals ontwerpen nieuw zwembad in Emmen Leerlingen van basisschool De Diedeldoorn uit de Rietlanden hebben acht weken lang gewerkt aan een ontwerp voor het nieuw te plaatsen zwembad in Emmen. Onder leiding van Henri Pragt van het Hondsrug College kregen de leerlingen een gerichte opdracht voor het ontwerpen van dit superzwembad dat nabij het stadion van FC Emmen gebouwd zal worden. Al snel passeerden zeer bijzondere idee?n de revue.
Reageer!

Alexander Boiko terug naar Emmen.

EMMEN - De Oekra?ense waterpolotrainer Alexander Boiko is dit seizoen weer de trainer van de Kikker. Het bestuur van de Emmer zwemclub is er samen met de WONN (Waterpolo Opleidingscentrum Noord Nederland) in geslaagd de toptrainer voor het komende seizoen vast te leggen. Boiko stond in 1990 voor het eerst als trainer aan het bad bij de Kikker. Een jaar waarin de club in de laatste wedstrijd het kampioenschap van de tweede klasse moest laten aan Donk uit Gouda. Na een tweede seizoen bij de Emmenaren vertrok Boiko naar Trivia in Groningen. Naast deze twee noordelijke waterpoloclubs was Boiko ook als trainer actief in Drachten en bij de Plons in Coevorden. Overal waar de gedreven Oekra?ner actief was kreeg het waterpolo een impuls en bracht hij de betreffende clubs naar een hoger niveau.
Reageer!

43ste Internationale Zepta Waterpolotoernooi.

TER APEL - Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus organiseert de zwem en poloclub Ter Apel voor de 43ste keer het Internationale waterpolotoernooi in het zwembad het Moeskesgat. Naast deelname uit binnen- en buitenland, wordt voor de tweede maal ook een competitie georganiseerd waaraan lokale sport en buurt en gezelligheidsverenigingen uit de omgeving van Ter Apel kunnen deelnemen. Daarmee is het Internationale Zepta waterpolotoernooi een van de grootste internationale waterpolo-evenementen in de wereld. Dit jaar nemen 139 teams deel aan het toernooi.
Reageer!

Zwemmarathon zaterdag in De Wieke

NiIEUW-WEERDINGE - Openluchtzwembad De Wieke in Nieuw-Weerdinge houdt een zwemmarathon op zaterdag 16 juli vanaf 10.00 uur. De teams wisselen om de 20 minuten van zwemmer. Na 36 wisselingen zal om 22.00 uur de uitslag bekend zijn. Er zin dit dit jaar ook enkele randactiviteiten. Zo kunnen kinderen vanaf 13.00 uur schatgraven. Vanaf 10.00 uur is er muziek van Lever Sound. Een hapje en drankje bij de kiosk en is er een barbecue. Het ondiepe bad is die dag geopend voor bezoekers. Om reacties te plaatsen moet u eerst inloggen. meer informatie inloggen/ registreren Mensen die willen reageren of reacties willen lezen op deze website, moeten eerst inloggen. Om te kunnen inloggen, dient u te beschikken over een profiel. U kunt een profiel aanmaken via deze link. Deze tekst verbergen REACTIE We verzoeken dringend een ieder die reageert zich te houden aan de regels van fatsoen, wet en privacy. De redactie behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen. Naam: Reactie: De inhoud van het bericht moet te maken hebben met het artikel en niet aanstootgevend en/of kwetsend zijn of persoonlijke informatie bevatten. De uitgever is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de reacties en behoudt zich het recht voor reacties te verwijderen. Bij misbruik kan de toegang tot deze site worden geblokkeerd! Indien de uitgeverij daartoe wordt gevorderd door Justitie, verstrekt de uitgever ingeval van mogelijke misdrijven (laster/ bedreigingen) ten behoeve van onderzoek de ip-adressen van waaruit deze misdrijven mogelijk zijn verzonden.
Reageer!

Waterpolospektakel in Zwembad de Zandpol op 1, 2 en 3 juli

ZPC Moby Dick organiseert 32ste internationale waterpolotoernooi powered by ARENA ZANDPOL - Over een aantal dagen is het dan weer zover. Na maandenlange voorbereiding vindt in het weekend van 1, 2 en 3 juli het waterpolospektakel georganiseerd door ZPC Moby Dick uit Schoonebeek plaats. Plaats van handeling, het natuurzwembad De Zandpol, gelegen tussen Nieuw Amsterdam en Schoonebeek. Het waterpolotoernooi dat zich mag beschouwen als een van de grootste van Nederland, waarbij vele gerenommeerde ploegen aanwezig zullen zijn, is inmiddels al aan zijn 32ste editie toe. Sommige verenigingen zijn al aanwezig vanaf het eerste toernooi en kijken elk jaar weer uit om deel te kunnen nemen aan het toernooi.
Reageer!

Zilver voor Saranda Hofstra tijdens NK sprint

EMMEN- In het Aquarenabad te Emmen werd in het afgelopen weekend het NK sprintwedstrijden gezwommen. Bij de senioren konden zwemmers van De Kikker, die ook verantwoordelijk was voor de voortreffelijk verlopen organisatie, niet echt potten breken, maar bij de Jeugd 2 meisjes was er wel succes. Saranda Hofstra(links op de foto) was succesvol met een zilveren medaille. Zij realiseerde in de finale een tijd van 30.25. Kampioen werd Esmee Bos van DKW in een tijd van 29.40. het brons was voor Lizzy Jansen uit Helden in een tijd van 30.31.
Reageer!

Aquarenabad gesloten op 25 en 26 juni

NK Sprint Zwem en Poloclub De Kikker EMMEN - Zaterdag 25 en zondag 26 juni a.s. is zwem- en golfslagbad Aquarena gesloten in verband met het Nederlandse Kampioenschappen Sprint van de KNZB. De Nederlandse Sprint Kampioenschappen 2011 worden in samenwerking met zwemvereniging De Kikker in Emmen georganiseerd. Voor meer informatie: http://www.knzb.nl/wedstrijdsport/zwemmen/evenementen_en_competities/nk_sprint
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda