Vaarseizoen bijna ten einde

EMMER COMPASCUUM - Het aantal bootjes loopt nu van dag tot dag terug en bedraagt in september 11 per dag. In augustus werd nog 22 gemiddeld per dag genoteerd en in het hoogseizoenmaand juli zelfs 40 per dag. Topdag was 20 juli met maar liefst 55 bootjes in de sluizen van Emmer-Ccompascuum, zo meldt statisticus Herry Thole uit dat dorp. Naar schatting komt het totaal aantal boten dit jaar uit op 2900 of 3000, het vaarseizoen stopt op 30 september. Deze maand zijn op zondag de bruggen en sluizen ook al dicht.
 
  • 500e boot door Veenvaart - Foto: Herry Thole

  • Vaarseizoen - Foto: Herry Thole

  • 500e boot door Veenvaart - Foto: Herry Thole

  • Vaarseizoen - Foto: Herry Thole

De CDA-fractie had van te voren ingeschat dat er 15 tot 20 bootjes per dag de route zouden passeren, maar het resultaat dusver ligt hoger met gemiddeld 25 per dag. Zo’n 57 procent vaart noordwaarts en 43 procent gaat aar het zuiden. Globaal kiest 15 tot 20 procent voor de route Duitsland. In doorsnee liggen ’s avonds 11 boten afgemeerd in Emmercompascuum, ongeveer de helft van het aantal passanten. De veenvaart is dus een duidelijk succes en de CDA-fractie zal een en ander analyseren.

'Het is van belang dat de vaarders langer vertoeven in deze regio en de economie stimuleren', zegt Thole. 'Er is wel verhoogd bezoek geconstateerd in de supermarkten, snackbars en ook bij de kappers.  Het Veenpark is begonnen met eigen rondvaarten en de boot De Snikke in Nieuw-Amsterdam noteert een dubbel aantal rondvaarten.'

Camperplaatsen
De CDA-fractie vindt ook dat er meer camperplekken moeten komen in de buurt van aanlegplaatsen. In oktober komt de fractie met een eigen rapport.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band
vr 24 sep 2021 om 20:31
Concert americana-band Mercy John in VanSlag
za 02 okt 2021 om 20:00
Pianiste en zangeres LAVALU in De Amer.
zo 03 okt 2021 om 14:00