Veenvaart wint Nationale Motorbootvaren Prijs

AMSTERDAM - De nieuwe vaarverbinding tussen Erica en ter Apel, de Veenvaart, is de winnaar van de Nationale Motorbootvarenprijs 2013. Gedeputeerde Henk Brink heeft namens de provincie Drenthe de prijs in ontvangst genomen tijdens de bekendmaking op de Hiswa in Amsterdam. 'De Veenvaart is een groot succes en de nieuwe trots van Drenthe. Het is een beleefkanaal met een prachtig verhaal en betekent een enorme impuls voor het gebied! We zijn blij met deze prijs die weer bevestigt waarom we trots moeten zijn op ons rondje Drenthe.’ aldus gedeputeerde Henk Brink.

De Nationale Motorbootvarenprijs is ingesteld om bijzondere activiteiten die direct of indirect hebben bijgedragen aan het attractief, plezierig, veilig en actief motorbootvaren te waarderen met een prijs. De prijs bestaat uit een fraaie bokaal. Deze is op vrijdag 6 september tijdens de Hiswa door de juryvoorzitter uitgereikt aan gedeputeerde Henk Brink, vertegenwoordiger van de Provincie Drenthe.

De nieuwe vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel is de afgelopen periode druk bevaren door motorbootvaarders. Drenthe heeft op dit nieuwe stuk kanaal, dat de naam Koning Willem - Alexanderkanaal heeft gekregen, deze zomer al meer dan 3000 vaartoeristen mogen verwelkomen.

Met de realisatie van de Veenvaart is een nieuwe vaarroute tussen Nederland en Duitsland ontstaan en kan men een rondje Drenthe varen. De nieuwe route voert door de Drentse en Groningse Veenkoloniën. Hier hebben landschap, natuur en cultuur zich door de eeuwen heen gevormd: van ijstijd tot nu. Het is een kanaal met een verhaal. Voor meer informatie: zie www.veenvaart.nl en www.motorbootvarenprijs.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band
vr 24 sep 2021 om 20:31
Concert americana-band Mercy John in VanSlag
za 02 okt 2021 om 20:00
Pianiste en zangeres LAVALU in De Amer.
zo 03 okt 2021 om 14:00