ALGEMEEN

Innovatie en circulaire economie leeft in Drenthe

Ruim 60 ondernemers woonden de Masterclass Circulaire Economie bij in Kasteel Coevorden EMMEN - Kennispoort Drenthe, gemeente Emmen, Stenden Hogeschool, het Noordelijk Innovatielab Circulaire Economie en GreenDrinks Zuidoost-Drenthe organiseerden op 14 februari een Masterclass Circulaire Economie in het Kasteel in Coevorden. Er was veel belangstelling, ruim 60 ondernemers bezochten deze Masterclass.
Reageer!

Onderzoek naar aanleg warmtenet in Emmen

EMMEN - Er komt een onderzoek naar de haalbaarheid van een warmtenet in Emmen. In opdracht van EMMTEC services B.V., Enpuls B.V., onderdeel van Enexis, Gemeente Emmen en de provincie Drenthe voert Greenvis het onderzoek uit. In de zomer van 2019 moet er meer duidelijkheid zijn. Een warmtenet is een belangrijke stap naar een energieneutraal Emmen in 2050. Het wordt het eerste warmtenet in Drenthe.
Reageer!

Second Hand markt Leger des Heils

EMMEN - Op zaterdag 2 maart van 10.00 uur tm 13.00 uur hebben wij als Leger des Heils een second hand markt op de Albatrosstraat 1. We hebben weer van allerlei spullen voor de verkoop en de opbrengst is voor het Leger des Heils Emmen en omstreken. Wij hopen dat er zoveel mogelijk mensen komen. Door deze hulp kunnen wij blijven doen, wat we nu doen
Reageer!

Campermappen op parkeerplaats Kerkhoflaan

EMMEN - Op de parkeerplaats P Oost aan de Kerkhoflaan in Emmen worden dagelijks informatie mappen aan camperaars uitgedeeld. Op die camerplaats komen op jaarbasis zo n 1200 campers. De camperplaats op 350 meter afstand van het centrum gelegen kent geen voorzieningen, maar wordt alom door camperaars gewaardeerd.
Reageer!

Sterenberg, ‘mede-uitvinder’ wijk met woonerven

EMMEN - Zaterdag 26 januari is in atelier ??Bij Letha?? in het Rensenpark een tentoonstelling geopend over het werk van Jan Sterenberg. Hij vormde samen met Al Oosterman en Arno Nicolai in de jaren zestig de Architectengroep Emmerhout. Een groep die een heel nieuw wijkconcept ontwikkelde en ook het woonerf uitvond. Daarmee was Emmerhout de eerste wijk met woonerven. De tentoonstelling Bouwen in serie: constructie en context', geeft een portret van deze architect. Zijn visie op woningbouw was vooruitstrevend is nog steeds zichtbaar in hoe Emmerhout er nu, ruim vijftig jaar later, nog uit ziet.
Reageer!

Kunstbeweging zoekt Emmerhoutse Ontmoetingsverhalen

EMMEN - In Emmerhout zijn we op zoek naar bewoners die het leuk vinden om hun verhalen over ontmoetingen en gebeurtenissen in deze wijk met elkaar te delen. Wat leeft er in de wijk, wie wonen er, waar ontmoet(te) je elkaar, wat deel en doe je met elkaar, en wat voor mooie herinneringen en verhalen levert dit op?
Reageer!

Dienstencentrum voor ouderen Emmerhout

EMMEN - Het dienstencentrum voor ouderen is een actieve club met een groot aanbod aan activiteiten. Onze activiteiten vinden plaats in de Tussenstee aan de ravelijn. Doelgroep voor deze ontspanning- en bewegingsactiviteit is de 60 plusser. Maar wij kijken niet op een jaartje!Kom gerust eens bij ons binnen! De deur van onze activiteiten accommodatie ‘De Tussenstee’ aan de ravelijn 104 staat weer wijd open voor alle ouderen (55-plussers) die graag mee willen doen aan één of meer activiteiten zoals in het DCO Activiteitenschema staat vermeld.
Reageer!

Lezing Majoor Marc Kroon in Dorpshuis Exloo

EXLOO - Majoor Marco Kroon, geeft een lezing op zaterdag 30 maart, om 13.30 uur. Zaal open vanaf 13.00 uur einde lezing ongeveer 15.00 uur daarna nog gezellig even napraten. Majoor Kroon verkoopt en signeert, na de lezing, zijn boeken en uiterlijk 17.00 uur sluiten we.
Reageer!

Gedenktocht Emmemoriam

EMMEN - Op zondagavond 10 februari 2019 vindt op het Rensenpark de gedenktocht "Emmemoriam" plaats. Dit is een gratis toegankelijke rondwandeling voor een iedereen. De inloop is tussen 17.30 en 20.30u. De wandeling heeft als thema "gedenktocht voor een ieder die iemand mist".
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda