ALGEMEEN

Veel overlast eikenprocessierups

EMMEN -0 De eikenprocessierups veroorzaakt dit jaar veel overlast. Niet alleen in de gemeente Emmen, heel Nederland heeft er last van. De gemeente Emmen ontving al honderden meldingen. Omdat er zoveel bomen met rupsen zijn is het niet mogelijk alle nesten te verwijderen. Ook is de gemeente daarom gestopt om alle bomen met nesten te voorzien van een waarschuwingslint.
Reageer!

Koffiebar Tin Pan Alley herleeft in Rensenpark

EMMEN – Een roemruchte uitgaansplek voor de alternatieve jeugd van toen opende vijftig jaar geleden, op 7 juli 1969, de deuren. Tin Pan Alley werd de naam, hoewel het als Koffiebar misschien nog wel meer bekendheid genoot. De geschiedenis van Tin Pan Alley herleeft een beetje op zaterdag 29 juni.
Reageer!

Bedrocks Emmen in Drenthe winnaar bij verkiezing club van het jaar.

ARNHEM - Soft- en honkbalverenging Bedrocks Emmen werd de afgelopen week zowel in de gemeente Emmen als in de provincie winnaar van de door de Rabobank samen met NOC*NSF georganiseerde (sport)club van het jaar verkiezingen. In Drenthe kreeg Bedrocks de meeste stemmen per lid van de genomineerde sportverenigingen.
Reageer!

Koningin Máxima in Hoogeveen bij ondertekening Muziekakkoord Drenthe

HOOGEVEEN - Koningin Maxima bracht donderdag een bezoek aan Hoogeveen. Als erevoorzitter van Meer Muziek in de Klas was zij aanwezig bij de ondertekening van Muziekakkoord Drenthe. In dit akkoord is vastgelegd dat verschillende partijen zich de komende jaren in gaan zetten voor meer en beter muziekonderwijs op Drentse basisscholen. De Koningin werd door 500 kinderen in theater De Tamboer ontvangen en zongen voor haar een door de Drentse zangeres Martijje geschreven lied.
Reageer!

Commissaris van de Koning bezoekt Veenloopcentrum Weiteveen.

WEITEVEEN - Commissaris van de Koning, mevrouw Jetta Klijnsma van de Provincie Drenthe heeft een bezoek gebracht aan het Veenloopcentrum. Klijnsma liet zich tijdens de koffie met gevulde koek graag informeren over de veenloop activiteiten in Weiteveen. Er worden excursies met verschillende themaâ??s in het Bargerveen aangeboden.
Reageer!

Brinks & Friends in Rue de la Gare

EMMEN - Hoe leuk kan campingmuziek zijn. Erg leuk zelfs als Brinks & Friends optreden. Meezingen met alle bekende nummers die op het repertoire staan van Henk en Ria Brinks. Het tweetal heeft de afgelopen jaren een groot aantal muziekvrienden gemaakt, met wie ze regelmatig op het podium staan. Op zondagmiddag 19 mei treden ze weer op in café Rue de la Gare in Emmen.
Reageer!

ATLAS Theater maakt nieuw theaterseizoen bekend

EMMEN - Zojuist hebben theaterdirecteur Machteld van der Werf en gastpresentator Arno van der Heyden in een relaxte en feestelijke setting het nieuwe programma bekend gemaakt. Tijdens de presentatie, in een uitverkocht huis, genoten genodigden van live previews van o.a. Hadewych Minis, Enge Buren en VOF de Kunst.
Reageer!

Ben Kwijt verzorgt nieuwe werkkleding op kinderboerderij de Naoberhoeve

ERICA - Ben Kwijt is de organisatie die verantwoordelijk is voor het beheer van gevonden en verloren voorwerpen in de Gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn. Zij zijn onderdeel van de Stichting Veiligheidszorg. Fietsen is wel hun specialisme. Want met regelmaat komen er fietsen binnen, dus denk aan dit adres wanneer je je fiets kwijt bent.
Reageer!

Kom in de kas en beleef een ‘Duurzame glasheldere waterdag’

KLAZIENAVEEN - Kom in de kas en beleef een ‘Duurzame glasheldere waterdag’ in het weekend van 6 en 7 april 2019! Enthousiaste kwekers in Klazienaveen openen hun deuren om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten zodat iedereen kennis kan komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda