ALGEMEEN

VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band

BORGER – Na Drentsch Peil en een theaterproductie van Pé en Rinus gaat Cultuurpodium VanSlag in Borger op vrijdag 24 september eindelijk weer los met een concert van de Leif de Leeuw Band. Corona hakte er dik anderhalf jaar stevig in voor muziekliefhebbers. Concerten konden begrijpelijkerwijs geen doorgang vinden.
Reageer!

Krapte op de Drentse arbeidsmarkt

ASSEN- In augustus nam de WW in Drenthe verder af met 3,7 procent. In Drenthe is er nu sprake van een krappe arbeidsmarkt. Door minder werkzoekenden en meer vacatures hebben werkgevers moeite personeel te vinden. De krapte op de arbeidsmarkt betreft veel beroepsgroepen.
Reageer!

Oktober Kindermaand viert jubileum met bucketboekje voor alle kinderen

EMMEN - Het twintigjarig jubileum van het gratis toegankelijke kinderevenement Oktober Kindermaand laat de organisatie niet zomaar voorbij gaan. Alle leerlingen op de Drentse basisscholen krijgen dit jaar naast een programmagids een bucketboekje met zestien organisaties en activiteiten die ze in Drenthe gezien en gedaan moet hebben. Onder de activiteiten zijn een bezoek aan het Meisje van Yde, het gevangenisdorp Veenhuizen, de paarse heide, het landschapskunstwerk Broken Circle en het kasteel in Coevorden. Daarnaast zijn er vier prijsvragen, waarin de kinderen creatief uitgedaagd worden.
Reageer!

Bouw nieuwe VSO thriantaschool in Emmen van start

EMMEN - De bouw van de nieuwe VSO Thriantaschool is gestart. De leerlingenraad mocht vandaag het officiele startschot geven voor de bouw samen met wethouder Raymond Wanders en locatiedirecteur Sarah-Lotte Kartner. Een feestelijk moment voor de leerlingen, het team en alle betrokkenen. De nieuwe school verrijst op de Meerdijk vlakbij het voetbalstadion van FC Emmen. De verwachting is dat VSO Thrianta na de zomervakantie van 2022 haar intrek kan nemen in het nieuwe gebouw.
Reageer!

Veel belangstelling voor heropening Dorpshuis ’T Trefpunt in Zandpol

ZANDPOL - Afgelopen zondagmiddag werd met een open huis een beetje officieel het geheel vernieuwde dorpshuis T Trefpunt in Zandpol heropend. Door de naleven van de coronaregelgeving hebben zonder daarbij allerlei notabelen op te trommelen geen speciale handelingen verricht. Belangstellenden konden vrij binnenstappen en zelf even kijken wat de renovatie, waarbij vooral duurzaamheid een belangrijke rol heeft gehad in de aanpassingen, uiteindelijk heeft opgeleverd.
Reageer!

Succesvolle Virtuele Banenbeurs Drenthe krijgt vervolg

EMMEN - Na het succes op 27 mei organiseert Zoo Werkt ‘t op donderdag 16 september van 11:00 uur tot 16:00 uur voor de tweede keer de Virtuele Banenbeurs Drenthe. Werkzoekenden, schoolverlaters en baanveranderaars kunnen vanaf hun eigen pc, tablet of mobiele telefoon live een kijkje nemen bij regionale werkgevers en opleiders. Net als bij een echte beurs zijn de werkgevers en opleiders daadwerkelijk aanwezig met virtuele stands en kunnen ze via een online platform met bezoekers kennis maken.
Reageer!

WW in Drenthe verder gedaald

ASSEN - In juli nam de WW in Drenthe verder af met 4,8 procent. In vrijwel alle sectoren daalde het aantal WW-uitkeringen. Alleen in het onderwijs nam het aantal uitkeringen toe. De WW daalde in juli 2021 voor de vijfde maand op rij en is na een sterke stijging vlak na de corona-uitbraak weer onder het niveau van eind 2019.
Reageer!

Groen Fuhler zet de volgende stap naar verduurzaming!

BARGER OOSTERVELD - Donderdagmorgen is de eerste waterstoftractor van het Noorden afgeleverd bij Loon- en verhuurbedrijf Fuhler. Fuhler is al jaren bezig met verduurzaming binnen het bedrijf om hiermee een steentje bij te dragen aan een mooie en gezonde aarde. Na jaren van onderzoek en testen is dan nu de eerste waterstoftractor aangeschaft. Deze zal ingezet worden bij het Waterschap Vechtstromen.
Reageer!

Een derde campers te zwaar

SOESTERBERG – Van de achthonderd campers die zijn gewogen tijdens de weegcampagne van de NKC, bleek een derde overbeladen. “We blijven hameren op het belang van een veilig campergewicht”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk.
Reageer!

WW in Drenthe duikt na coronajaar onder niveau van eind 2019

EMMEN- In juni nam de WW in Drenthe verder af met 7,2 procent. Ook lag het aantal WW-uitkeringen lager dan vorig jaar. De WW is in juni 2021 na een sterke stijging in het coronajaar 2020 weer onder het niveau van eind 2019. Beroepen met goede baankansen zorgen onder andere voor de daling van de WW. UWV bracht in juni 2021 een nieuwe versie van de Kansrijke beroepenlijst uit. WW in juni verder gedaald
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
VanSlag gaat weer open met de Leif de Leeuw Band
vr 24 sep 2021 om 20:31
Concert americana-band Mercy John in VanSlag
za 02 okt 2021 om 20:00
Pianiste en zangeres LAVALU in De Amer.
zo 03 okt 2021 om 14:00