JUBILARISSEN

Gré de Vries en Lub Hartman al 60 jaar een goed stel

EMMEN – Het is vandaag ongeveer 62 jaar geleden dat er een liefdesvonk oversloeg toen Lub Hartman tijdens een muziekconcours in Ter Apel zijn oog liet vallen op de toen 23-jarige Gré de Vries. Dat was een schot in de roos en ook wederzijds ook al leek de afstand Weerdinge-Onstwedde wel wat groot. Gelukkig had Lub de mogelijkheid om met vaders auto of op de bromfiets wekelijks de rit naar Onstwedde te maken.
Reageer!

Aly de Blaauw en Henk Wolf al 70 jaar bij elkaar

EMMEN – Afgelopen zondag 24 mei beleefden Henk Wolf en Aly de Blaauw in Emmen hun 65- jarig huwelijksdag. Ook deze jubilarissen hadden een mooie feestelijke dag in gedachten, maar het Corona virus gunde ook hun dit niet. Aly de Blaauw werd op 11 januari 1934 in Emmer Compascuum als één na oudste geboren in een gezin met acht kinderen, vier jongens en vier meisjes. Na de lagere school bleef Aly thuis om haar moeder te helpen in de huishouding, maar mocht op 18-jarige leeftijd aan het werk op de AKU waar zij drie jaar werkzaam was in de 2-ploegendienst.
Reageer!

Het was liefde op het eerste gezicht voor Gradus en Mieke Assen

BARGER OOSTERVELD - Gradus Assen(86) en Mieke Assen-Winters(85) zijn aanstaande donderdag 14 mei 60 jaar getrouwd en hebben 60 mooie huwelijksjaren achter de rug. Gradus is geboren in Bargeroosterveld (Zandgat) aan de Splitting in een boerengezin met 12 kinderen. Mieke zag net over de grens in Fehndorf, Duitsland het levenslicht in een gezin van negen kinderen.
Reageer!

Fons en Jopie van den Berkt, 65 jaar een gelukkig paar.

EMMEN – Afgelopen maandag 11 mei was het precies 65 jaar geleden dat Fons van den Berkt en Jopie Verlaan elkaar eeuwig trouw beloofden in het gemeentehuis van Bussum waar ook de kerkelijke inzegening heeft plaats gevonden. Het echtpaar leerde elkaar kennen tijdens een evenement op en rondom de muziekkoepel in Bussum.
Reageer!

Echtpaar Schulte al 60 jaar een goed stel

WEITEVEEN - Na een huwelijk van 60 jaar kan met recht worden gezegd: Dit is een goed stel??. Wij hebben het dan over Bennie Schulte(88) en Trina Borgman(85) die elkaar na een verkeringstijd van vijf jaar op 25 februari 1960 in het gemeentehuis van Schoonebeek het ja-woord gaven.
Reageer!

Grietje en Hendrik Lubbers delen al 60 jaar lief en leed

EMMEN – Afgelopen donderdag was het precies 60 jaar geleden dat Hendrik Lubbers en Grietje de Blaauw elkaar in het gemeentehuis van Emmen eeuwig trouw beloofden. Het echtpaar kreeg drie dochters, Alie, Truida en Joke en die zorgden op hun beurt weer voor 9 kleinkinderen en 9 achter kleinkinderen. Grietje de Blaauw werd op 16 maart 1934 in Emmer Erfscheidenveen als elfde kind in een veenarbeidersgezin met nog zeven zussen en drie broers.
Reageer!

Truus Peters en Berend Wesseling al 65 jaar een paar

KLAZIENAVEEN - Afgelopen woensdag was het voor Truus Peters en Berend Wesseling op de dag af precies 65 jaar geleden dat de twee elkaar het ja-woord gaven. Truus Peters werd op 11 maart 1934 in Zwartemeer geboren. Als jongste telg in het rijtje van twee broers en drie zusjes groeide zij op in een veenarbeiders gezin.
Reageer!

R.K. Kerk Weiteveen vierde een grandioos jubileumfeest.

WEITEVEEN - De R.K. kerk, O.L.V. Koningin van de Vrede te Weiteveen vierde 31 mei, 1 juni en 2 juni 2019 het 100-jarig jubileum van de kerk / parochie / geloofsgemeenschap. Vrijdag en zaterdag stonden in het teken van de presentatie van de film "Toen leeft nog!" Een film over de geschiedenis van de jubilerende kerk. De filmbeelden werden afgewisseld met verhalen over de historie en gebeurtenissen van kerk en dorp.
Reageer!

Go to the Midsummer Night Event in Odoorn

ODOORN/EXLOO -?? Het begon een aantal jaren geleden met een hardloopwedstrijd in de bossen en een klimwedstrijd naar de top van Poolshoogte in Odoorn. De Schutrups Midsummer Night Run is dit jaar een uniek 24 uurs evenement geworden met de genoemde Run, de Hillclimb en nieuw het Yoga Event en de Midsummer Walk. En dat allemaal op 21 en 22 juni. Woordvoerder Evelyn Steenbergen praat enthousiast over het evenement. ??De inschrijving is al geopend en we zien steeds meer aanmeldingen.
Reageer!

Johanna Schnieders en Herman Conen vonden elkaar wel leuk

KLAZIENAVEEN – Na ongeveer twee jaar verkering namen Herman Conen(82) uit Weiteveen en Johanna Schnieders(80) uit Erica de stap om definitief met elkaar het leven te delen. Tot op de dag van vandaag hebben de twee daar nooit één moment spijt van gehad. Johanna: ,,Op de “sikkenmarkt” tussen de bruggen in Klazienaveen kwamen wij elkaar tegen en toen dacht ik van daar wil ik wel een keer mee op stap”. Dezelfde gedachten kreeg ook Herman, die in militaire dienst was, op dat moment en nam het initiatief:
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda