GEMEENTE EMMEN

Project De Muur van start

EMMEN - Met het renoveren van het groen, de wandelpaden en de trap en de aanleg van een fietspad op de 23 meter hoge voormalige vuilnisbelt aan de Schansstraat in Emmen, start het project De Muur. De gemeente Emmen en de provincie Drenthe omarmen het project van initiatiefnemers Ben Timmermans en Bert Fuhler. De partijen stelden al eerder geld beschikbaar om hiervan weer een prachtige plek te maken voor fietsers, hardlopers, wandelaars en natuurliefhebbers.
Reageer!

Gratis advies door energiecoaches

EMMEN - Gemeente Emmen en Drenthe College hebben vrijwilligers opgeleid tot energiecoaches. De coach geeft inwoners van Emmen meer inzicht en handige tips om hun energierekening naar beneden te krijgen. Wethouder René van der Weide overhandigde 15 september de certificaten. Vanaf nu kunnen inwoners zich aanmelden voor gratis energieadvies.
Reageer!

Passie voor mantelzorg

EMMEN - De gemeente Emmen vindt het belangrijk dat mantelzorgers worden gewaardeerd. Wij spreken deze waardering op een aantal manieren uit. Eén van deze manieren is een mantelzorgcompliment. Aanvullend op dit mantelzorgcompliment is er dit jaar nog een speciale actie voor mantelzorgers, â??Passie voor Mantelzorgâ??.
Reageer!

Onderzoek naar bodemdaling

EMMEN =-Wat zijn de mogelijke oorzaken van bodemdaling in het gebied Nieuw-Amsterdam en omgeving? Is er in de toekomst nog verdere daling van de bodem te verwachten in dat gebied? Wat zijn de mogelijke oorzaken van schade aan te onderzoeken woningen in dat gebied? Op deze vragen worden de komende maanden antwoorden gezocht. Gemeente Emmen, provincie Drenthe en waterschap Vechtstromen laten hier onderzoek naar doen. Het onderzoek zal in september starten, zodra duidelijk is welk bureau het gaat uitvoeren. De uitkomsten worden verwacht in het voorjaar van 2021.
Reageer!

Bouw sporthal Emmer-Compascuum stap dichterbij

Grondruil maakt bouw sporthal Emmer-Compascuum op terrein ‘Abeln’ mogelijk EMMEN - Met de eigenaar van het laatste perceel van 3 aaneensluitende stukken grond aan Hoofdkanaal WZ is een grondruil overeengekomen. Hiermee beheert de gemeente een groot stuk grond, bestaande uit 3 percelen, waarop onder andere een nieuwe sporthal wordt gebouwd. Gemeente Emmen ruilt de grond in Emmer Compascuum tegen een stuk grond in de wijk Emmerhout.
Reageer!

Vanaf vrijdag ook non-food op Warenmarkt Emmen

EMMEN - Vanaf aanstaande vrijdag zijn ook de non-food kramen weer aanwezig op de wekelijkse warenmarkten in de gemeente Emmen. Tot nu toe waren alleen kramen toegestaan die etenswaren verkopen. Vanaf aanstaande vrijdag zijn op de warenmarkt in Emmen en zaterdag op de warenmarkten in Klazienaveen en Emmer-Compascuum ook weer kramen voor bijvoorbeeld kleding, stoffen en bloemen toegestaan.
Reageer!

Parkeergarage Willinkplein open

Uitbreiding 165 parkeerplaatsen EMMEN - De bouw van de ondergrondse parkeergarage Willinkplein in Emmen-centrum is afgerond en vanaf dinsdag 21 april open. De parkeergarage is uitgebreid met 165 parkeerplaatsen en biedt nu ruimte aan 673 auto’s. Ook de 180 parkeerplaatsen boven de grond zijn grotendeels klaar.
Reageer!

Mogelijk nieuwe uitgifte kavels Klazienaveen

EMMEN - Om woningbouw in Klazienaveen mogelijk te maken, onderzoekt de gemeente Emmen twee mogelijke nieuwe locaties voor de uitgifte van een aantal kavels. Het gaat om gronden aan De Doole en het Kruiwerk. Als de resultaten van een aantal verkennende onderzoeken (o.a. archeologisch en geluidsonderzoek) positief zijn, wordt een eerste ontwerp van het gebied gemaakt. Omwonenden krijgen later dit jaar een uitnodiging om mee te denken over de plannen.
Reageer!

57% in gemeente Emmen kampt met overgewicht

EMMEN - Liefst 57% van de volwassenen in de gemeente Emmen heeft een overgewicht. 21% kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas). Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Emmen verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda