SPORT

FC Emmen kan een driepunter goed gebruiken

EMMEN - Na een weekeindje zonder competitie dendert de Jupiler League aanstaande vrijdag voort met de dertiende speelronde. Hierin krijgt FC Emmen bezoek van Almere City FC dat vijf plaatsen lager staat geklasseerd dan de formatie van trainer Dick Lukkien maar de afstand in punten bedraagt slechts drie punten.
Reageer!

HZOD zorgt voor landelijke primeur Protos Weering Toernooi

STEENWIJKSMOER/EMMEN - Scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD) komt tijdens de 41e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi (PWZ) met een landelijke primeur. Het bestuur ligt op 20 november tijdens een instructieavond in de sportzaal van Schoonoord al een tipje van de sluier op. Een andere noviteit voor het toernooi is dat vanaf de kwartfinales in duo’s zal worden gefloten.
Reageer!

EKC 2000 begint goed aan zaalcompetitie

EMMEN - Afgelopen zaterdag was in sporthal Bargeres de eerste thuiswedtrijd van EKC 2000 tegen Oranje Zwart uit Zwolle. Na een 10-10 ruststand wisten de thuisploeg eerste punten in Emmen te houden met een 21-16 overwinning. Twee verschillende speltypes Het eerste team kwam heel snel op een 0-1 achterstand en na de 1-1 was het weer Oranje Zwart dat op voorsprong kwam Twee totaal verschillende speltypes zorgden voor een aantrekkelijk duel om naar te kijken. Eigenlijk ging de wedstrijd voor rust redelijk gelijk op. Wel was het steeds EKC 2000 dat een kleine voorsprong wist te nemen. Vlak voor rust kwam Oranje Zwart weer op gelijke hoogte en leek de wedstrijd te kantelen. De ploeg uit Zwolle wist op 8-10 te komen. EKC 2000 echter bleef haar eigen spel spelen waaruit veel kansen kwamen. Na de 10-10 werd de ruststand bepaald op een 12-10 voorsprong. Na rust liep EKC 2000 direct uit naar 14-10 door twee afstandsschoten. Vanaf dat moment bleef Oranje Zwart achter de feiten aanlopen en gaf EKC 2000 de wedstrijd niet meer uit handen. Via 17-12 en 19-15 werd de eerste winst behaald met een ruime 21-16 winst. Een taaie tegenstander Hoofdtrainer Atte van Haastrecht liet na de wedstrijd weten: "Een goed begin tegen een taaie tegenstander met veel lengte. Dit hebben we goed uitgespeeld en we bleven ons eigen spel spelen. Uit de vele kansen wisten we uiteindelijk genoeg te scoren om te winnen. Met een hoger schotpercentage hadden we ruimschoots de 25 gehaald. Daar gaan we de komende weken aan werken. Van wedstrijd naar wedstrijd aan we kijken of we kunnen verbeteren..
Reageer!

FC Meppel met hakken over de sloot tegen SC Angelslo !

MEPPEL - In de eerste knock-outronde van de beker is Sc Angelslo onderuitgegaan tegen 2e klasser FC Meppel. De wedstrijd begint in hoog tempo en Meppel zet gelijk druk op Angelslo die vanaf de middellijn controleerd. Meppel laat de bal goed rond gaan maar kan nog geen vuist maken tegen SC Angelslo . Er komen wat kansen voor beide ploegen en Angelslo kan goed mee en krijgt zelfs kansen om op voorsprong te komen.
Reageer!

Judoka,s Van Liere en Klein op podium in Den Haag.

DEN HAAG - Dave van Liere uit Emmen kwam zaterdagavond tot een knappe prestatie. In Den Haag lukte het de beroepsmilitair, en judoka van Vos, om op het erepodium te komen. Dit in de seniorenklasse tot 90 kg. tijdens het sterk bezette Internationaal residentie toernooi. Hij liet zich alleen door de uiteindelijke kampioen Dirkson uit Mijdrecht verrassen.
Reageer!

Light Run in Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Na het succes van vorig jaar zal er ook dit jaar weer een Light Run worden gehouden in en rondom Klazienaveen. Deze staat gepland voor Zaterdag 23 december aanstaande met start en finish in de Langestraat voor het Schip. De Ligth Run houdt in dat de deelnemers zoveel mogelijk en mooi verlicht aan deze Run meedoen. Deelnemers kunnen kiezen voor deelname aan de 4 mijl SportBoxx Run of de 6 mijl Cabot Run. Beide afstanden gaan tegelijkertijd om 18.30 uur van start.
Reageer!

Falende Post wordt FC Klazienaveen 7 net niet fataal

KLAZIENAVEEN - Na de moeizame 2 – 2 tegen Drenthina stond er opnieuw een wedstrijd tegen een middenmoter op het programma. Tegen SC Angelslo 3 werd het weer eens tijd voor de volle 3 punten, om de aansluiting met de top te kunnen houden. Roy Posthuma begint langzaam maar zeker te wennen aan het voetbal in de lagere senioren. Een van de nieuwe vedettes uit Kappie’s sterrenensemble heeft zich inmiddels moeiteloos aangepast aan het niveau en weet zich ook prima te schikken in het ondoorgrondelijke wisselbeleid. Posthuma voelde van de week al nattigheid en voorzag zichzelf van een nieuw trainingspakkie.
Reageer!

Grootste vogelshow van het Noorden

EMMER COMPASCUUM - De vogelvrienden Crescendo uit Emmer-compascuum organiseert dit jaar ook weer een grote clubshow. Op deze show worden verschillende volierevogels geshowd die door hobbyfokkers zijn gefokt. Op deze show zijn dit jaar 600 vogels ingeschreven door 45 inzenders die allen hobbymatig bezig zijn met het kweken van volièrevogels. Hieronder deelnemers met meerdere top-vogels die op landelijke shows ook al diverse prijzen hebben gewonnen. Met deze aantallen is deze show de grootste clubshow van Noord-Nederland.
Reageer!

VKW veegt CEC van het veld

WESTERBORK- Het scorebord in Westerbork toonde na negentig minuten een 9-0 eindstand. Maar het bizarre bekerduel tussen VKW en CEC eindigde toch echt in 11-0. Van de vijfde tot de zestiende minuut tilde VKW de score freewheelend naar liefst 5-0. Het geplaagde CEC, dat een klasse lager speelt, werd van het kastje naar de muur gestuurd. In Westerbork trad de formatie van trainer Erwin van Oosten uit Emmer-Compascuum aan zonder zes geblesseerde basisspelers.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda