ALGEMEEN

Kruising Nieuw-Amsterdamsestraat – Dikke Wijk - Verlengde Herendijk krijgt rotonde

EMMEN - Op het kruispunt Nieuw-Amsterdamsestraat – Dikke Wijk -Verlengde Herendijk komt nog dit jaar een rotonde. Na de zomer starten de voorbereidende werkzaamheden en eind 2019 moet de rotonde klaar zijn. Volgens wethouder René van der Weide is het tijd dat er wat gebeurt met het kruispunt: “Het kruispunt wordt steeds drukker en de situatie is onoverzichtelijk en daardoor onveilig. Met de komst van een rotonde kan het verkeer beter invoegen en is het voor fietsers veiliger om over te steken.”
Reageer!

Wedstrijd OFI Kreta verplaatst naar 20.00 uur

EMMEN - De oefenwedstrijd tegen OFI Kreta van donderdag 25 juli is verplaatst naar 20.00 uur. De aanvangstijd is een uur later geworden in verband met de warmte. Het #HIERKOMIKWEG-plein zal vanaf 19.00 uur geopend zijn.
Reageer!

Eaterfield eert Nedelandse Blues icoonHARRY MUSKEE

EMMEN -Van Window Of My Eyes tot Another Day, Another Road. Alles komt aan bod in de speciale tribute CUBY door EASTERFIELD. De Drentse bluesband Easterfield eert de grondlegger van de Nederlandse blues, door op geheel eigen wijze een ode te brengen aan Harry Cuby Muskee. Na een succesvolle try-out tijdens het Bogdike Rhythm & Blues Festival 2019 in Veendam, is de show nu te boeken.
Reageer!

Live muziek voor een gezond leven

EMMEN - De allerbeste muzikanten uit Emmen en omstreken verzamelen zich op zondag 28 juli in Grandcafé Rue de la Gare in Emmen. Onder meer bandleden van Gimme Shelter, The Action, Malthouse, Justuzzz en The Roosterz spelen tussen vier en zeven uur ’s middags op verzoek de mooiste en beste succesnummers.
Reageer!

€65.300 voor ideeën uit dorpen en wijken

EMMEN - Nieuwe speeltoestellen in Zandpol, een beweegtuin in Schoonebeek en omheining rondom een buurthuis in Emmer-Compascuum: daarvoor stelt de gemeente Emmen €65.300 beschikbaar. Deze drie initiatieven ontvangen subsidie uit de Stimuleringsregeling Dorpen en Wijken om leegstand, achterstallige onderhoud of verloedering in dorpen en wijken aan te pakken.
Reageer!

Oostermoer in Gieten

GIETEN - Van zondag 14 juli tot en met zondag 22 juli 2019 mag Gieten t Oostermoerfeest organiseren en is vast besloten daar een mooi feest van te maken. Het hele dorp ziet er reikhalzend naar uit. Gezamenlijk is hard gewerkt om de ongetwijfeld vele bezoekers tijdens de lichtroute te laten genieten van de fraai verlichte en versierde huizen, straten en tuinen. Daarnaast heeft het bestuur met de vele vrijwilligers zich erg ingespannen om een prachtig feestprogramma voor jong en oud samen te stellen. Komt u ook. Gieten mag van zondag 14 juli tot en met zondag 22 juli 2019 het Oostermoerfeest organiseren en is vast besloten daar een mooi feest van te maken. Het hele dorp ziet er reikhalzend naar uit. Gezamenlijk is hard gewerkt om de ongetwijfeld vele bezoekers tijdens de lichtroute te laten genieten van de fraai verlichte en versierde huizen, straten en tuinen. Daarnaast heeft het bestuur met de vele vrijwilligers zich erg ingespannen om een prachtig feestprogramma voor jong en oud samen te stellen. Komt u ook?
Reageer!

Jans Brands, oprichter van Museum Collectie Brands overleden

NIEUW DORDRECHT - Diep bedroefd zijn wij door het overlijden van Jans Brands, grondlegger van Museum Collectie Brands te Nieuw-Dordrecht. Afgelopen nacht is Jans op de respectabele leeftijd van 86 jaar uit het leven weggegleden. Jans laat een omvangrijke en unieke verzameling na, want Jans bezat het wonderlijke talent voor verzamelen.
Reageer!

Veel overlast eikenprocessierups

EMMEN -0 De eikenprocessierups veroorzaakt dit jaar veel overlast. Niet alleen in de gemeente Emmen, heel Nederland heeft er last van. De gemeente Emmen ontving al honderden meldingen. Omdat er zoveel bomen met rupsen zijn is het niet mogelijk alle nesten te verwijderen. Ook is de gemeente daarom gestopt om alle bomen met nesten te voorzien van een waarschuwingslint.
Reageer!

Koffiebar Tin Pan Alley herleeft in Rensenpark

EMMEN – Een roemruchte uitgaansplek voor de alternatieve jeugd van toen opende vijftig jaar geleden, op 7 juli 1969, de deuren. Tin Pan Alley werd de naam, hoewel het als Koffiebar misschien nog wel meer bekendheid genoot. De geschiedenis van Tin Pan Alley herleeft een beetje op zaterdag 29 juni.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda