ALGEMEEN

Nieuw station TenneT en Enexis Netbeheer bij Veenoord voor betere aan- en afvoer elektriciteit

EMMEN - Hoogspanningsnetbeheerder TenneT en regionaal netbeheerder Enexis Netbeheer werken aan de versterking van het hoogspannings- en middenspanningsnet in Noordoost-Nederland. Dit is nodig om duurzame initiatieven, zoals zonneparken, aan te kunnen sluiten op het elektriciteitsnetwerk. Bovendien stijgt het verbruik van elektriciteit door 'van het aardgas af' en elektrisch vervoer.
Reageer!

De impact van kanker als het je kind treft

EMMEN - Vandaag is het wereldkinderkankerdag! Een dag om even stil te staan bij de impact van kanker. Zeker als het jouw eigen kind treft. Dit gebeurde Ursula Blaak, toen haar tienerdochter eind 2018 een kwaadaardige hersentumor kreeg met daarbij het zeldzame Cerebellair Mutisme Syndroom (CMS)* waarbij elke vorm van communicatie weg valt.
Reageer!

Drenthina oliebollen ook in de Corona tijd

Bestel een elftal oliebollen voor een tientje EMMEN - De voetbalcompetities liggen stil, ons clubhuis is dicht, maar onze traditionele oliebollenactie gaat wel door! We zijn tenslotte de oliebollenclub van Emmen. Door Corona kunnen we deze keer niet zelf bakken.
Reageer!

Adopteer een dier in WILDLANDS

EMMEN - Vanaf vandaag kan iedereen een dier in WILDLANDS Adventure Zoo Emmen adopteren. WILDLANDS heeft daarvoor verschillende bedreigde dieren uit het park geselecteerd. Er zijn drie adoptiepakketten in verschillende prijsklassen samengesteld. Een deel van de opbrengst van de adoptie wordt besteed aan de dieren in WILDLANDS zelf, voor onderhoud en bouw van dierverblijven, voedselverrijking en educatie.
Reageer!

84 gestrande campers terug naar Nederland

SOETERBERG - Vandaag vertrokken 84 campers vanuit Casablanca op een vrachtschip met als bestemming Amsterdam. Deze campers stonden nog in Marokko nadat in maart de Nederlandse eigenaren per vlucht werden gerepatrieerd toen de noodtoestand werd uitgeroepen in verband met covid-19. Met de unieke verschepingsactie van de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) en Broekman Logistics komt er een einde aan het wachten van de eigenaren.
Reageer!

Ernst de Groot op zijn verjaardag verrast met eigen boek “Gewoon Ernst”

EMMEN - Donderdagmiddag werd Ernst de Groot aan de Valtherzandweg in Emmen verrast met een boek over en met hem op zijn 56e verjaardag. Het boek werd gemaakt met hulp van zijn broer Martin, maar de verassing was ook donderdagmiddag wel dat zanger Bouke hem als kers op de verjaardagstaart het eerste exemplaar overhandigde. Eigenlijk was het voor Martin heel simpel om een boek te maken. Ernst die aan het downsyndrome lijd woont bij zijn zus Gerda, maar is regelmatig ook enkele dagen te gast bij zijn broer Martin en dan is het meestal gieren, brullen en ouwehoeren.
Reageer!

Veel kinderen op pad tijdens Sint-Maarten

EMMEN - Sint-Maarten was dit jaar toch wel anders dan anders. Donderdagavond werd traditiegetrouw in de gemeente Emmen gelopen voor Sint-Maarten, maar er werden wel een aantal belangrijke aandachtspunten in acht genomen. De 1,5 meter afstand tot de mensen in de deuropening werd over het algemeen toch wel goed nageleefd. Ook was er voldoende afstand onder de begeleidende volwassenen.
Reageer!

Corona neemt af in Drenthe en Groningen.

UMCG-viroloog Alex Friedrich. Blijf zoveel mogelijk in het Noorden. Het is nergens zo veilig als hier. De coronapandemie begint in Noord-Nederland duidelijk af te nemen. Het reproductiecijfer, de R, zit al ruim een week onder de 1. Dat betekent dat de groei eruit is. Het ziet er goed uit, maar we moeten dit nog een ruime week volhouden. Dan zou ik pas optimistisch zijn, zegt arts-microbioloog Alex Friedrich van het UMCG.
Reageer!

KNVB stelt bekerloting uit

ZEIST - FC Emmen krijgt pas later duidelijkheid over de komende tegenstander in het bekertoernooi. De KNVB heeft de loting voor de tweede ronde tot nader order uitgesteld. De loting stond voor zaterdag gepland. "Doordat het amateurvoetbal momenteel stilligt en het vanwege de coronamaatregelen van de overheid nog niet zeker is wanneer het weer wordt hervat, weten de amateurclubs die zich hebben geplaatst voor de eerste ronde van de KNVB Beker nog niet of ze aan het restant van het toernooi kunnen deelnemen", aldus de voetbalbond.
Reageer!

Open Bedrijvendag dit jaar digitaal

EMMEN - Op zaterdag 7 november is de digitale Open Bedrijvendag in Emmen. Dit jaar geen fysieke Open Bedrijvendag, maar een digitaal kijkje achter de schermen. Om bedrijven in de gemeente Emmen op weg te helpen konden ze meedoen aan een gratis workshop ‘Slim en eenvoudig filmpjes maken’. Zo’n 25 bedrijven hebben zich aangemeld. De digitale opening van de Open Bedrijvendag vindt plaats bij De Holdert in Emmen, dat onderdeel uitmaakt van Treant Zorggroep.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda