ALGEMEEN

Oostermoer Eext uitgesteld naar 2021

EEXT - Het Oostermoerfeest van Eext, Anderen en Eexterzandvoort verschuift naar volgend jaar. Dit is besloten nadat het kabinet afgelopen maandag verscherpte maatregelen voorstelde tegen het coronavirus. Dit betekent dat het Oostermoerfeest 2021 niet in Zuidlaren plaatsvindt, maar in Eext. Dit zal zijn in de week van 4 t/m 11 juli. Het is een vervelend besluit, maar gegeven de omstandigheden een besluit die genomen moest worden. Het Stichtingsbestuur en bestuur van de overkoepelende Tentoonstellingsvereniging Oostermoer waren het daar snel over eens.
Reageer!

Menso Ondernemen helpt ondernemers aan het werk

EMMEN - Menso Ondernemen is het nieuwe onderdeel van Menso die het Besluit bijstandverlening zelfstandigen(Bbz) uitvoert voor verschillende gemeenten. De Bbz is een regeling voor startende ondernemers vanuit de bijstand en gevestigde ondernemers die financiële steun nodig hebben. Voor de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn neemt Menso deze taken al een aantal jaren uit handen. Aan kennis en ervaring is bij Menso geen gebrek om nu nog veel meer (startende) ondernemers op weg te helpen.
Reageer!

Dynamite Blues Band in De Amer

AMEN - Als je het Engelse woord voor dynamiet in je bandnaam opneemt, roep je zonder meer bepaalde verwachtingen op. De Dynamite Blues Band maakt die volledig waar met een explosieve cocktail van blues, rhythm & blues, swing en rock n roll. Zondag 22 maart (14.00 uur) geeft de Nederlandse formatie een concert in cafe De Amer en kunnen de bezoekers zich voorbereiden op een rauw en verfrissend optreden.
Reageer!

Kinderen uit Zwartemeer in gesprek met burgemeester en wethouder over hun dorp

ZWARTEMEER - Hoe kunnen kinderen en jongeren in Emmen veilig, gelukkig, gezond en kansrijk opgroeien? Onder de noemer Jong Emmen is de gemeente Emmen samen met kinderen en jongeren op zoek naar antwoorden op die vraag. Leerlingen van de basisscholen RKBS De Banier en OBS t Swarte Meer in Zwartemeer staan al in de startblokken om de gemeente daarbij te helpen.
Reageer!

Veel belangstelling voor Internationale Vrouwendag in Emmen

EMMEN – Afgelopen zondag werd weer de Internationale Vrouwendag gehouden en het thema voor deze dag was Vrijheid. Ook werd er een promotievoorstelling gegeven van de Veenbrand die vanaf juni in het Rensenpark zal worden opgevoerd.
Reageer!

75 Jaar Vrijheid Klazienaveen in de Dillehof

KLAZIENAVEEN - Woon- en Zorgcentrum Dillehof aan de Fluitekruid is op 9 en 10 april het decor voor 75 Jaar Vrijheid in Klazienaveen. In zaal Egelantier wordt een expositie ingericht en er is een mooi programma samengesteld door de Werkgroep 75 Jaar Vrijheid Klazienaveen in samenwerking met medewerkers van de Dillehof.
Reageer!

LAMMETJESDAG BARGERVEEN

WEITEVEEN - De lente is in aantocht! De krokussen en narcissen staan al in volle bloei en voorzichtig komen er weer nieuwe blaadjes aan de bomen. Ondertussen is er een ware geboortegolf gaande in de Schaapskooi Bargerveen. Wil jij de pasgeboren lammetjes bekijken en misschien zelfs wel even aaien? Het kan allemaal tijdens Lammetjesdag!
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda