ALGEMEEN

Op de trekker naar school

EMMEN – Vanmorgen, woensdag 17 mei kwam Kjell Sok, een leerling van de Thriantaschool, op de tractor vanuit zijn woonplaats Nieuw Dordrecht naar de Thriantaschool in Bargeres.
Reageer!

Nieuw paviljoen op Griendtsveenpark officieel geopend

ERICA - Open huis in het Griendtsveenpark ter gelegenheid van de feestelijke opening van het nieuwe Paviljoen. Vrijdagmiddag werd onder grote belangstelling het nieuw gebouwde Paviljoen op het Griendtsveenpark officieel geopend door wethouder Rene van der Weide.
Reageer!

Feestelijke start uitbreiding Veltmanstichting

WEITEVEEN – Als eerste handeling bij de start van de uitbreiding van de Veltmanstichting fietsten een aantal bewoners met versierde fietsen aan de achterzijde door een papieren wand waarmee de nieuwe aanvoer straat in gebruik werd genomen.
Reageer!

Gratis graveren fietsen

KLAZIENAVEEN- Op de markt van Klazienaveen konden fietsers in de afgelopen week een nummer in hun rijwiel laten graveren. Als je fiets gestolen is en je doet aangifte kan de politie aan de hand van een nummer dat in het frame van je fiets gegraveerd werd je fiets weer opsporen.
Reageer!

Reünie Gerardusklokjes

BRGER OOSTERVELD - In 1996 bedachten de kinderen van het kinderkoor van de Gerardus Majella Parochie in Barger Oosterveld de naam ‘Gerardusklokjes’ voor hun koor. Ria Schulte was in die jaren de dirigent en Henk Hake was er om het koor muzikaal te ondersteunen.
Reageer!

Opleiding assistent fietstechnicus

EMMEN – Maandagmorgen werd door wethouder Bouke Arends de aftrap gegeven voor een voor Noord Nederland unieke opleiding. Emmen krijgt namelijk de primeur van de eerste, échte “fietsenmaker-opleiding” van Noord Nederland. (fietstechnicus is het juiste woord!). Langdurig werkzoekenden worden opgeleid tot assistent-fietstechnicus. Het beroep fietstechnicus is door het UWV benoemd tot “kansberoep” en komt als zodanig voor op de Kansberoepenlijst van datzelfde UWV. Er is op dit moment in Nederland een groot tekort aan goed opgeleide fietstechnici. Daar komt nog eens bij dat de intrede van het fenomeen de moderne e-bike om steeds meer “handjes in de werkplaats” zal vragen. Tijd om vakkundige mensen op te leiden! “Kansberoep” volgens het UWV + steeds meer vraag om extra handjes in de werkplaatsen van de fietsenzaken…… Maar geen enkele échte opleiding tot (assistent)fietstechnicus in Noord Nederland! Raar, maar waar!
Reageer!

LHBT Emmen brengt acties in kaart voor wethouder Jan Bos

EMMEN - De Internationale Dag tegen Homofobie vindt ieder jaar plaats op 17 mei. Deze dag is door de kerngroep LHBT Emmen uitgekozen om het startdocument ‘Emmen Regenbooggemeente’ aan wethouder Jan Bos te overhandigen.
Reageer!

Rocking Dynamite show in oude dierentuin

EMMEN – Aanstaande donderdag organiseert stichting Cho muziek in het paviljoen oude dierentuin uit de jaren 60. Joop Reilman treedt op met de Rocking Dynamite show. Er kan gedanst en geswingd worden op muziek van Chuck Berry, Little Richard, Chubby Checker en vele anderen. Aanvang 14.30 uur en de toegang is gratis
Reageer!

Leerlingen interviewen Gideon Samson

AMEN - Een succesvolle schrijver interviewen op het grootste literatuurfestival van het Noorden. En het levert nog studiepunten op ook. Tessa Jansen, Talisha Koers, Sterre Nuus en Jet Snijder uit de 2e klas Mavo van het Dr. Nassau College Penta gaan 18 juni in Amen Gideon Samson ondervragen over ‘Eilanddagen’.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda