Emmen investeert in verduurzamen gemeentelijke gebouwen

EMMEN - De gemeente Emmen gaat al haar kantoorgebouwen, sportaccommodaties en overige panden verduurzamen tot energielabel C. Hiermee zet de gemeente een belangrijk stap om energie te besparen en de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. In totaal gaat het om een investering van bijna 4 miljoen euro voor de periode tot einde 2023. De gemeente neemt verschillende maatregelen om te verduurzamen. Daarbij gaat het zowel om het opwekken als het besparen van energie.


Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen op de gemeentelijk daken en het aanbrengen van ledverlichting. Ook gaat de gemeente gebouwen isoleren en het gebruik van fossiele brandstoffen, zoals aardgas, terugdringen. Concreet gaat het om het aanpassen van 172 gebouwen van de gemeente waarvan de kantoorgebouwen begin 2023 gereed zijn. De maatregelen leveren milieuwinst op en een jaarlijkse besparing van ongeveer 250.000 euro aan energie- en onderhoudskosten.

Aardgasvrij
Wethouder René van der Weide. “We hebben allemaal iets te doen om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. Als we aan onze inwoners vragen om met energiebesparing en duurzaamheid aan de slag te gaan, moeten we als gemeente zelf het goede voorbeeld geven. Daarom gaan we alle panden verduurzamen en zorgen we er bij nieuwbouw voor dat onze gebouwen aardgasvrij zijn.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda