5 september benoeming nieuwe kindergemeenteraad Emmen

EMMEN - Twintig kinderen uit de gemeente Emmen vormen vanaf donderdag 5 september de nieuwe kindergemeenteraad van Emmen. Tijdens een extra raadsvergadering wordt de nieuwe kindergemeenteraad 2024/2025 benoemd door burgemeester Eric van Oosterhout. De kinderraadsleden hebben zelf een nieuwe kinderburgemeester en locokinderburgemeester uit hun midden gekozen. Voor het komende schooljaar is Tess Katerbarg uit Zuidbarge de kinderburgemeester; zij volgt Kirsten Alting op. De opvolger van locoburgemeester Noor Merza is Anna Maatje uit Emmermeer.

Tess Katerbarg uit Zuidbarge is de nieuwe kinderburgemeester

Kinderen in de gemeente Emmen hebben een actieve rol bij zaken die voor hen belangrijk zijn. In de wijken en dorpen zijn inmiddels 7 kinderraden actief en daar komen binnenkort weer 7 bij. Sinds vorig jaar is er ook een kindergemeenteraad. Deze kinderraadsleden buigen zich over onderwerpen die voor alle kinderen in de gemeente van belang zijn. Deze raad bestaat in 2024/2025 uit Anna Maatje uit Emmermeer, Chloë Pras uit de Rietlanden, Elianne van de Vrede uit Schoonebeek, Evi Ahlers uit Emmerhout, Fleur Peters uit Barger-Compascuum, Guusje Wanningen uit Emmer-Compascuum, Harmen Papenhuijzen uit Emmermeer, Harold Pruim uit Nieuw-Weerdinge, Jacey Rodoe uit Erica, Jasmijn Bakker uit Bargeres, Jasmijn Nijhuis uit Emmerhout, Lieve Holman uit Emmerhout, Logan Buis uit Emmermeer, Marit Assen uit Emmen-Centrum, Myron Rixtum uit Bargeres, Rojin Youssef uit Angelslo, Ryan Valke uit Erica, Sem de Vries uit Nieuw-Amsterdam, Tess Katerbarg uit Zuidbarge en Tygo Idema uit Emmer-Compascuum.

Acties
Zowel de kindergemeenteraad als de kinderraden in de wijken en dorpen hebben zich in het afgelopen jaar flink laten horen. De kindergemeenteraad heeft twee adviezen uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders; over het inclusief maken van de speeltuinen en over een gevarieerder aanbod en meer zichtbaarheid voor naschoolse activiteiten.

Ook zijn de kinderen bezig geweest met het onderwerp Pesten. Omdat dit thema in veel kinderraden terugkomt, is er een werkgroep ontstaat. Deze werkgroep heet Jezelf kunnen zijn in Emmen en bestaat uit kindergemeenteraadsleden en kinderraadsleden uit dorpen en wijken. Samen gaan ze onderzoeken hoe ze dit onder de aandacht kunnen brengen en meer bewustwording kunnen creëren zowel op school als buiten school.

Dorpen en wijken
De kinderraden in dorpen en wijken hebben zich onder andere ingezet voor een schoolzone in Zwartemeer, het organiseren van een groot schoolontbijt in Emmerhout, het oprichten van een jeugdsoos in Nieuw-Amsterdam, het organiseren van een straatspeeldag in Bargeres, het oprichten van een meisjesvoetbalteam in Angelslo, het organiseren van een opruimactie in het Haagjespark in Emmermeer en in Emmer-Compascuum hebben ze meegedacht over de nieuwe centrale speelplek in het dorp. Over de nieuwe centrale speelplekken in de gemeente Emmen worden alle kinderraden gevraagd mee te denken.

De kinderraden zijn te volgen via Kindergemeenteraad | Gemeente Emmen en via sociale media.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda