De eerste kus kreeg Annie van Harm in de keuken

EMMEN - Vandaag, woensdag 18 mei, is het 60 jaar geleden dat Annie Poelman(79) en Harm Brongers (82) elkaar in het gemeentehuis van Emmen het jawoord hebben gegeven. Het paar kreeg de eerste kriebels in de kantine van de Arbeidsvreugd in Emmen. Annie: ,,Daar was elke week een samenkomst waar ik ook naar toe ging. Ik kende zijn ouder wel en die zeiden toen een keer van, neem Harm ook maar eens een keer mee. Na enige aandrang stemde hij er in mee en gingen wij elke zondag naar Emmen. Tot op een bepaald moment wij weer thuis kwamen en Harm mij voor het aanrecht een kus gaf.


Een bijzondere kus die de inleiding gaf tot een verkering van twee jaar nadat wij ons na een jaar op een bankje bij het Zandmeertje in de Emmerdennen hebben verloofd”.

Na hun trouwen ging het jonge paar wonen in een duplexwoning in Bargermeer en kregen daar een dochter en een zoon die intussen voor 5 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen hebben gezorgd. Na ruim anderhalf jaar volgde een verhuizing naar de Kerspellaan in Angelslo en nu wonen Annie en Harm ruim acht jaar in een appartement aan de Haar in Emmerhout. Annie: ,,Van trouwen komt trouwen wordt er vaak gezegd, maar in dit geval ook echt. Na ons trouwen zocht Harm zijn broer mijn zus op en trouwden en daarna ging mijn broer op zoek naar de zus van Harm en trouwden ook”.

Annie Poelman werd geboren aan de rand van Emmen in Emmerschans als 2e in een gezin met nog 2 zussen en 2 broers. Na de school ging zij als 14-jarige aan het werk bij Hotel ten Cate maar werkte daarna ook nog op de Bendien en de Danlon in Emmen. Haar grootste hobby was jarenlang dansen en dat betekende elk weekend op de fiets en weer en win, zomer en winter in een rokje naar de Aole Meul in Nieuw Amsterdam.

Harm werd vlak voor het uitbreken van de oorlog op 1 maart 1940 geboren op Kanaal B in Emmer Erfscheidenveen in een kleermakersgezin die werkte in Rütenbrock en bij Stalman in Klazienaveen. Harm begon na de lagere school als venter bij bakkerij Schomaker, in Emmen, maar ging na enige tijd naar bouwbedrijf Van Es en naar de avondschool voor een opleiding tot timmerman. Voor van Es werkte daarna o.a. bij de kerncentrale in Doel in Belgié. Uiteindelijk werd de AKU in Emmer Compascuum en de AKU in Emmen de plek waar hij tot zijn pensioen woonde. Naast werken was en is tafeltennis nog steeds een grote hobby van Harm: ,,Ik ben nu net even geblesseerd maar speel elke week wel mijn partijtje”.Burgemeester Eric van Oosterhout kwam ook even op de koffie en samen met de kinderen en kleinkinderen komt er nog een bowlingmiddag met een hapje en drankje. (foto Heintje Wolbers)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda