Aaldert de Jonge en Zwaantje Bruinsma vonden elkaar in de bioscoop

EMMER COMPASCUUM - Donderdag 2 mei was het precies 60 jaar geleden dan Zwaantje Bruinsma en Aaldert de Jonge elkaar op 2 mei 1964 in het gemeentehuis van Emmen eeuwige trouw hebben beloofd. Afgelopen zaterdag kwam burgemeester Eric van Oosterhout ook even naar het Oosterdiep in Emmer-Compascuum om het echtpaar te feliciteren.


Zwaantje en Aaldert trouwden na een verkeringstijd van twee jaar nadat de liefdesroos tot bloei kwam tijdens een bezoek aan Bioscoop Abelen in Emmercompascuum. Een beetje liefde op het eerste gezicht. Ze woonden bijna een jaar aan de Paul Krugerstraat, maar nu alweer 59 jaar aan het Oosterdiep. Zwaantje en Aaldert hebben 2 zonen en 2 dochters en die zorgden dat het gezin inmiddels is gegroeid met 9 kleinkinderen en 5 achterkleinkinderen.

Zwaantje werd geboren op 3 juni 1942 in het gezin Bruinsma in Bargercompascuum met nog een broer en zus die helaas inmiddels zijn overleden. Na de lagere school in Barger-Compascuum was er geen tijd om door te leren want er moest gewerkt worden. Dat werd vond zij bij de HEMA-fabriek in Klazienaveen. Sporten was eigenlijk niet aan Zwaantje besteed, maar breien en haken waren en zijn toch wel de grootste hobby’s van haar. Na het huwelijk met Aaldert verliet zij de HEMA-fabriek en werd huismoeder.

Aaldert de Jonge zag 3 augustus 1934 het eerste levenslicht ook in Barger-Compascuum in een groot gezin samen met nog 4 broers en 4 zussen. Daarvan zijn inmiddels wel een broer en twee zussen van overleden. Na lagere school in Bargercompascuum ging ook Aaldert direct aan het werk om ook een bijdrage te leveren dat er geld op de huishoudplank van moeders kwam te staan. Zijn werkbare periode begon Aaldert als ijzervlechter, maar later kwam hij bij de EMCO terecht. Sporten deed Aaldert ook wel. Eerst was dan vooral voetbal bij VEV, maar de laatste jaren vermaakt hij zij prima met biljarten. Als hobby’s was een liefhebber van vissen en het houden van sportduiven.


Burgemeester Erica van Oosterhout had voor de jubilarissen een kopie van hun trouwakte meegenomen en een beeld van het wel en wee in 60 jaar huwelijk. (Foto Bennie Wolbers).

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda