KUNST

Busvervoer naar musea voor vmbo-scholen uitgebreid

Na een succesvolle pilot in Zuidoost-Drenthe kunnen volgend schooljaar alle vmbo- en praktijkscholen in Drenthe deelnemen aan het project Culturele Mobiliteit. Dit betekent dat deze scholen met de leerlingen in de eerste en tweede klassen goedkoop met de bus naar de Drentse musea kunnen reizen.
Reageer!

Kunst in de Kas 2018

KLAZIENAVEEN - Op zondag 14 oktober a.s. van 13:00 tot 17:00 uur staat de tuinbouw weer in het teken van kunst en cultuur. Deze 20e editie van Kunst in de Kas vindt ditmaal plaats in Klazienaveen. Meer dan 30 kunstenaars exposeren hun werk in de kassen van Klazienaveen.
Reageer!

Symposium Identitijd in ArtEZ

EMMEN - In ArtEZ Academie voor Art & Design in Zwolle vindt op woensdag 18 april het symposium Identitijd plaats. Dit symposium voor de cultuursector en in het bijzonder voor beeldend kunstenaars wordt georganiseerd door Stichting Kunst & Cultuur in Drenthe en Stichting Beeldruimte in Overijssel. Het maakt onderdeel uit van een breed opgezet kunstproject onder dezelfde titel dat een jaar lang loopt in beide provincies.
Reageer!

Opening dockshelters EMMTEC services

EMMEN - Aanstaande donderdag opent burgemeester Eric van Oosterhout de nieuwe dockshelters bij EMMTEC services in Emmen. EMMTEC services levert door de bouw van twee nieuwe dockshelters een belangrijke bijdrage aan het gezond, veilig en vitaal werken van haar medewerkers.
Reageer!

Inspiratiedag voor kunstenaars in Drenthe

ASSEN - Kunst en Cultuur in Assen en Stichting Beeldruimte in Overijssel organiseren op zaterdag 11 november een inspiratiedag voor kunstenaars die begin 2018 willen deelnemen aan de expositie “Identitijd”.
Reageer!

Laatste donatieronde Maak het in Drenthe. Nog 20.000 euro in kas

ASSEN - De donatieregeling Maak het in Drenthe staat nog één keer open voor bijzondere initiatieven van kunstbeoefenaars die niet georganiseerd zijn in een stichting of vereniging. K&C en VSBfonds financieren tijdelijke samenwerkingsprojecten waarin de artistieke ontwikkeling van een groep centraal staat.
Reageer!

Geld voor amateurkunstenaars in Drenthe

ASSEN - Zeven initiatieven van amateurkunstenaars in Drenthe hebben 20.000 euro gekregen uit het potje Maak het in Drenthe van K&C en VSBfonds. De vrijetijdkunstenaars kunnen nu uitvoering geven aan projecten die een impuls geven aan hun technische en artistieke ontwikkeling.
Reageer!

Ruslandkenner Peter d’Hamecourt exclusief voor leden Literatuurclubs en bibliotheek

AMEN - Zaterdag 17 juni geeft Ruslandkenner Peter d’Hamecourt tijdens het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen in Amen een lezing over zijn nieuwste boek In het spoor van de Russische ziel, Dostojevski tussen Rusland en Europa. Voor dit onderdeel kunnen alleen leden van bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe een speciaal toegangskaartje kopen.
Reageer!

40.000 euro voor vrijetijdskunstenaars in Drenthe

Maak het in Drenthe ASSEN - VSBfonds stelt dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor Drentse amateurkunstenaars. Het geld is bestemd voor projecten die de deskundigheid of artistieke ontwikkeling van vrijetijdskunstenaars vergroten. Via K&C in Assen en de regeling Maak het in Drenthe kan maximaal 5000 euro per project worden aangevraagd.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda