KUNST

Inspiratiedag voor kunstenaars in Drenthe

ASSEN - Kunst en Cultuur in Assen en Stichting Beeldruimte in Overijssel organiseren op zaterdag 11 november een inspiratiedag voor kunstenaars die begin 2018 willen deelnemen aan de expositie “Identitijd”.
Reageer!

Laatste donatieronde Maak het in Drenthe. Nog 20.000 euro in kas

ASSEN - De donatieregeling Maak het in Drenthe staat nog één keer open voor bijzondere initiatieven van kunstbeoefenaars die niet georganiseerd zijn in een stichting of vereniging. K&C en VSBfonds financieren tijdelijke samenwerkingsprojecten waarin de artistieke ontwikkeling van een groep centraal staat.
Reageer!

Geld voor amateurkunstenaars in Drenthe

ASSEN - Zeven initiatieven van amateurkunstenaars in Drenthe hebben 20.000 euro gekregen uit het potje Maak het in Drenthe van K&C en VSBfonds. De vrijetijdkunstenaars kunnen nu uitvoering geven aan projecten die een impuls geven aan hun technische en artistieke ontwikkeling.
Reageer!

Ruslandkenner Peter d’Hamecourt exclusief voor leden Literatuurclubs en bibliotheek

AMEN - Zaterdag 17 juni geeft Ruslandkenner Peter d’Hamecourt tijdens het literatuur- en muziekfestival Zomerzinnen in Amen een lezing over zijn nieuwste boek In het spoor van de Russische ziel, Dostojevski tussen Rusland en Europa. Voor dit onderdeel kunnen alleen leden van bibliotheek en Literatuurclubs Drenthe een speciaal toegangskaartje kopen.
Reageer!

40.000 euro voor vrijetijdskunstenaars in Drenthe

Maak het in Drenthe ASSEN - VSBfonds stelt dit jaar 40.000 euro beschikbaar voor Drentse amateurkunstenaars. Het geld is bestemd voor projecten die de deskundigheid of artistieke ontwikkeling van vrijetijdskunstenaars vergroten. Via K&C in Assen en de regeling Maak het in Drenthe kan maximaal 5000 euro per project worden aangevraagd.
Reageer!

Gedeputeerde Cees Bijl opende expositie “Memories”

EMMEN - In Galerie Bij Leth bij de ingang van de oude dierentuin aan de Hoofdstraat in Emmen is afgelopen zaterdag de expositie Memories.Deze expositie is gemaakt door de Turkse fotograaf en dichter Selahattin Cosar die al ruim 50 jaar in Europa woont. Bij deze opening was ook de Turkse General consul, de heer Zafer Ates uit Deventer.
Reageer!

Permanente kunstroute in Drenthe.

EMMEN - Drenthe krijgt een nieuwe kunstroute met de naam KunstZON. Vanaf 16 juni kunnen kunstenaars uit heel Drenthe zich hiervoor aanmelden op www.KunstZON.nl. Dit idee is een initiatief van de bekende beeldend kunstenaar Roy Greve uit Elp. De gedachte is een ontmoeting tussen kunstliefhebbers en kunstenaars te stimuleren.
Reageer!

Amateurkunstprijs Emmen naar stichting Gemeentedichter

EMMEN Stichting Gemeentedichter Emmen is zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de Amateurkunstprijs Emmen 2015. De stichting krijgt de prijs voor de originele en laagdrempelige manier waarop in Emmen literatur onder de aandacht wordt gebracht en uiteenlopende activiteiten worden geïnitieerd in samenwerking met verschillende doelgroepen en instellingen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda