MUZIEK

Mega Piratenfestival Klazienaveen

KLAZIENAVEEN - Het megapiratenfestival in Klazienaveen is uitverkocht. De bezoekers kunnen weer volop genieten van het Nederlandstalig lied. Een keur van artiesten zullen daar in een hoog tempo aan u worden gepresenteerd door Willie Oosterhuis.
Reageer!

Zondagmiddagconcert Bonnie Bishop in VanSlag

BORGER - Bonnie Bishop werd geboren in Cincinnati, Ohio. Ze komt uit een muzikaal gezin: haar vader was bluespianist en haar moeder speelde cello. Een deel van haar jeugd bracht ze door in Houston, Texas. Momenteel woont ze in Nashville, Tennessee, maar op zondag 20 oktober is ze gewoon in VanSlag in Borger.
Reageer!

Adam Sweet op herhaling in Rue de la Gare

EMMEN – De Engelse singer-songwriter en gitarist Adam Sweet is een graag geziene gast in Rue de la Gare. Voor de vierde keer nam hij de uitnodiging aan om in het Emmer café op te treden. Hij wordt begeleid door The Pact met daarin drummer Sietse Huisman en bassist Ronald Jonker.
Reageer!

Wouter Planteijdt in de Amer

AMEN - Wouter Planteijdt trakteerde muziekminnend Nederland afgelopen maand op een indrukwekkende nieuwe plaat: Bullhorna. Hij trekt er de komende tijd het land mee in en 1 van zijn eerste haltes is cultureel café De Amer op zaterdag 12 oktober 20.00 uur. Wouter Planteijdt werd in de jaren tachtig bij het grote publiek bekend als frontman van Sjako!. Daarnaast is hij al jarenlang actief als begeleidend gitarist en producer van allerlei bekende namen in de kleinkunst als Maarten van Roozendaal en Paul de Munnik.
Reageer!

Klaas Spekken brengt Herkenbare verhalen in VanSlag

BORGER - Met hun muzikale programma Herkenbare Verhalen verzorgen Klaas Spekken en Joost van der Beek een concert met liedjes die bij vele bezoekers herinneringen zullen oproepen. Dat gebeurt ongetwijfeld ook op zondagmiddag 6 oktober in VanSlag in Borger. Op het repertoire staan Groningse liedjes, evergreens uit de Nederlandse kleinkunst, juweeltjes uit The American Songbook en namen als Don Mclean, Jim Croce en Paddy Reilly. Klaas Spekken kan dit prachtig zingen en Joost van der Beek haalt de meest verrassende klanken uit zijn gitaar.
Reageer!

Krissy Mathews en Layla Zoe in De Amer

AMEN - Het publiek in De Amer krijgt op zondag 29 september (14.00 uur) een bijzonder optreden voorgeschoteld. De Noors/Britse gitarist en zanger Krissy Matthews vormt die middag een gelegenheidsduo met de Canadese blueszangeres Layla Zoe. Het grootste deel van de tijd toeren Krissy en Layla met hun vaste bands langs bluesrockpodia en festivals. Het akoestische bluesconcert dat de twee bevriende artiesten in De Amer geven, moet dan ook als uniek worden beschouwd.
Reageer!

Veel hilariteit tijdens waterspektakel Zwartemeer

ZWARTEMEER- Mede door het mooie weer werd de derde editie van het Waterspektakel Zwartemeer op het water van het Van Echtenskanaal afgelopen zondag een groot succes. Op het programma stond een kussengevecht, sprietlopen en kano touwtrekken. Het programma werd ook deze keer weer vakkundig van commentaar voorzien door omroeper Gerard Plaatje.
Reageer!

Muzikale voorstelling Appleknockers Flophouse

GROLLOO - Het Cuby & The Blizzards album Appleknockers Flophouse is op 26 september onderwerp van een muzikale voorstelling in café Hofsteenge in Grolloo. Stichting Kunst & Cultuur en Gerhardt Heusinkveld brengen met tal van Drentse artiesten, op de sterfdag van Harry Muskee, een ode aan de meester, het album en de band. Het is dit jaar 50 jaar geleden dat het spraakmakende bluesalbum verscheen.Op 26 september aanstaande in café Hofsteenge Grolloo
Reageer!

Stichting Vocalin Drenthe opnieuw bezig met een bijzonder project.

EMMEN - Stichting Vocalin Drenthe is gestart met de voorbereidingen voor een bevrijdingsconcert met als titel OVERleven en dood. In 2020 is het 75 jaar geleden dat Emmen door Poolse troepen werd bevrijd. Het concert zal voor een belangrijk deel in het teken staan van onze Poolse bevrijders.Tijdens dit concert wordt het Requiem van Fauré en een aantal delen van The Peacemakers van Karl Jenkins uitgevoerd. De uitvoering vindt plaats op zondag 3 mei om 17.00 uur in de Grote Kerk te Emmen. Benieuwd en wilt u meezingen in dit project? Inschrijving en meer informatie is te vinden op de website www.vocalindrenthe.n
Reageer!

Amer concertseizoen weer van start

AMEN - Op zaterdag 7 en zondag 8 september zijn de eerste concerten van het Amerseizoen 2019/2020. Zaterdagavond 7 september is het Boris McCutcheon die om 20.00 uur het spits afbijt. Deze vriendelijke Amerikaan en zijn band The Saltlicks brengen woestijn-americana uit het desolate New Mexico. Aan de charismatische Belg Guy Verlinde de eer om zondagmiddag, 8 september vanaf 14.00 uur de Amer-deel te vullen met blues en rootsmuziek.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda