Speel en zing mee in Symfonica in D

ASSEN - Symfonica in D is samen muziek maken en samen zingen. CultuurKlik, Facet, ICO en K&C zoeken honderd kinderen en jongeren die mee willen spelen en zingen in het Symfonica in D jeugdorkest en jeugdkoor. Op zaterdag 6 november repeteert het pop-up koor en orkest in theater De Tamboer in Hoogeveen. Op het programma staan muziekstukken en liedjes rond het thema wie, wat, waar. Aan het einde van de dag is er een presentatie voor publiek. Aanmelden kan via www.SymfonicainD.nl


Symfonica in D is in het leven geroepen voor kinderen en jongeren tussen de 6 en 21 jaar in Drenthe die een instrument bespelen. De meeste van de jonge musici hebben individueel of in kleine groepjes les. Tijdens Symfonica in D ervaren ze hoe het is om in een groot orkest te spelen. Een aantal jaren geleden is ook een koor aan het project toegevoegd, waarbij jonge zangers-in-de-dop zingen met een live-orkest. Voor de meeste kinderen een hele ervaring.

Onder leiding van dirigent Roeland Robert speelt het Symfonica in D-orkest meerdere nummers. Het orkest en koor presenteren in ieder geval samen ‘Who's afraid of the big bad wolf’ van Henry Hall en ‘De blauwbilgorgel’ van C. Buddingh. Daarnaast zingt het koor ook een aantal andere populaire liedjes. De muziek en songteksten worden bij aanmelding toegezonden, zodat er thuis al geoefend kan worden. Ook vindt er voor de liefhebbers een aantal repetities plaats voorafgaand aan 6 november.

Vorig jaar deden 93 kinderen en jongeren mee aan Symfonica in D. De organiserende partijen hopen dit aantal dit jaar te overtreffen. Symfonica in D is mogelijk dankzij financiële steun van de provincie Drenthe en de inzet van de Rotaryclub Assen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda