Wakker Emmen wil aanpak roekenoverlast

EMMEN - Wakker Emmen wil weten wanneer de gemeente Emmen roekoverlast aan gaat pakken. Vorig jaar stelde de partij het probleem al aan de kaak. Het college gaf destijds aan met een plan aan de slag te gaan en een ontheffing aan te vragen voor het verjagen van het beschermde diersoort. Inmiddels is bekend geworden, dat de gemeente een start heeft gemaakt om te komen met een plan om roekenoverlast aan te pakken.

Het probleem speelt op verschillende plaatsen in de gemeente Emmen, waaronder in Nieuw-Schoonebeek. Reeds meerdere jaren veroorzaken grote zwermen roeken veel overlast in en om het dorpsbos van de Rooms Katholieke Kerk. Zo worden auto’s en graven besmeurd met vogelpoep, veroorzaken de roeken erg veel lawaaioverlast en worden gewassen op de akkers vernield.

Omdat de roek een beschermde diersoort is, blijkt de aanpak van de overlast niet eenvoudig. Door inwoners van het dorp zijn meerdere pogingen gedaan de vogels te verstoren, maar helaas zonder afdoende resultaat. De gemeente wil aan de slag met een plan van aanpak om eind dit jaar de problemen het hoofd te bieden. Wakker Emmen wil dat de gemeente tempo maakt om de overlast aan te pakken en gaat daarom vragen stellen aan het college.

Raadslid Leon Herbers: “Het is goed om te zien dat er nu werk van wordt gemaakt, maar deze problemen spelen in meerdere dorpen waaronder ook in Zwartemeer en Schoonebeek. Wij willen duidelijkheid wanneer de overlast ook echt aangepakt gaat worden. Een plan maken is goed, maar een concrete aanpak is beter. Het probleem moet gemeentebreed worden opgepakt, want het probleem speelt waarschijnlijk in veel meer dorpen.”

De fractie van Wakker Emmen zal tijdens de commissievergadering in april het college om een nadere toelichting vragen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30