POLITIEK

CDA: Neem waarde van zonnepanelen niet mee bij de bepaling van de WOZ waarde

EMMEN - Het CDA in Emmen zou graag zien dat de gemeente stopt met het meenemen van de waarde van zonnepanelen in de berekening van de WOZ waarde. Deze WOZ-waarde wordt namelijk gebruikt om de OZB-belasting vast te stellen. Op die manier bestraf je bewoners die willen verduurzamen.
Reageer!

Wakker Emmen wil aanpak roekenoverlast

EMMEN - Wakker Emmen wil weten wanneer de gemeente Emmen roekoverlast aan gaat pakken. Vorig jaar stelde de partij het probleem al aan de kaak. Het college gaf destijds aan met een plan aan de slag te gaan en een ontheffing aan te vragen voor het verjagen van het beschermde diersoort. Inmiddels is bekend geworden, dat de gemeente een start heeft gemaakt om te komen met een plan om roekenoverlast aan te pakken.
Reageer!

Jan Bos informateur in Emmen

EMMEN - Rene van der Weide van Wakker Emmen heeft de lijsttrekkers van alle raadspartijen uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Alle fracties zijn gevraagd om op 28 maart te komen praten over het nieuw te vormen college. Voor het proces is oud-wethouder Jan Bos (Wakker Emmen) gevraagd als informateur. Hij gaat de gesprekken leiden.
Reageer!

Emmer burgemeester stemde in Weerdinge

WEERDINGE - Burgemeester Eric van Oosterhout begon vanmorgen zijn rondje langs alle kieslokalen in de gemeente Emmen met zijn eigen stemmen uit te brengen. Dat deed hij het buurthuis in zijn eigen woonplaats Weerdinge. De opkomst in Weerdinge was tot dat moment redelijk.
Reageer!

Tussentijds opkomst verkiezing Emmen

EMMEN - De stemgerechtigden mogen binnen de gemeente in een willekeurig stembureau stemmen. Het onderstaande percentage is gebaseerd op het aantal verwachte (opgeroepen) stemgerechtigden per district.
Reageer!

20e editie op weg naar het Lagerhuis

ASSEN - Dit jaar gaat BNNVARA voor de twintigste keer op zoek naar het beste debat- en speechtalent in Nederland! Elk jaar strijden zoâ
Reageer!

Spreek-Je-Uit Café D66 op 21 februari in Hotel ten Cate

EMMEN - D66 Emmen organiseert op 21 februari 2018 om 19:30 in Hotel ten Cate een zogenaamd “spreek-je-uit-cafe?”. Dit is een politieke thema-avond, met een panel van deskundigen en veel interactie met het publiek.
Reageer!

Wethouder Bos komt volgende collegeperiode niet terug

EMMEN - Tijdens de ledenvergadering vanavond van Wakker Emmen maakte wethouder Jan Bos (54) bekend, niet terug te keren in een eventueel nieuw college met Wakker Emmen. Bos gaat vanaf 1 maart een nieuwe uitdaging aan als directeur Publiek Vervoer Groningen Drenthe. Hij blijft wethouder tot vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 en maakt daarmee zijn werk binnen de huidige collegeperiode zo goed als af.
Reageer!

Wakker Emmen wil een oplossing voor zwerfvuil bij ondergrondse containers

EMMEN – Wakker Emmen wil dat de gemeente Emmen actie onderneemt tegen het zwerfvuil bij ondergrondse containers. Aanleiding hiervoor zijn de klachten van inwoners uit de wijk Angelslo, over rondslingerend afval bij de nieuwe ondergrondse containers aan de Torflang en Leemkoelen. Bij flats en appartementen in de gemeente Emmen zijn sinds dit jaar 250 nieuwe ondergrondse containers geplaatst voor het verzamelen van restafval. Deze vervangen de grote bovengrondse containers. Flatbewoners hebben een milieupas ontvangen waarmee ze de ondergrondse containers kunnen openen.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda