Zondag 3e klasse B

Weerdinge niet verder dan een punt

WEERDINGE – De start van Weerdinge in de nieuwe competitie leverde niet meer op dan een 2-2 gelijkspel tegen Veelerveen. De mannen van trainer Geert Katoen probeerden vanaf het begin de wedstrijd naar hun hand te zetten, maar kwamen na ruim een half uur op een 1-0 achterstand. Deze stand stond ook na 45 minuten nog steeds op het scorebord. Toen Veelerveen ook nog een kwartier voor tijd op een 2-0 voorsprong kwam leek Weerdinge met lege handen te blijven staan. Maar dan was er nog altijd Jarne Woltman die binnen enkele minuten met twee treffers de stand gelijk wist te trekken. 2-2 en dat werd ook de eindstand. Noordster, dat begon met een 5-0 zege op Engelbert, is zondag de volgende tegenstander.

Titan laat Muntendam met de punten vertrekken
NIEUW WEERDINGE – NA een 1-1 Ruststand verloor Titan de openingswedstrijd van het seizoen op eigen veld met 2-1 van Muntendam. Na bijna een half uur spelen kwam Titan nog wel op voorsprong via Patrick Luiten, maar op slag van rust was de stand weer in evenwicht via een treffer van Brian Luttje. 1-1. In de 2e helft ging Titan op jacht naar een nieuwe voorsprong, maar het was juist Muntendam dat via Bjorn Puister scoorde en de eindstand op 1-2 bepaalde. Komende zondag moet Titan op bezoek bij Gieten.

Bliksemstart bezorgt EHS’85 overwinning (door Ivo Bos)
EMMERSCHANS - EHS’85 is goed begonnen in de derde klasse. Thuis in Emmerschans werd SVZ uit Zeijen met 4-1 verslagen. Doelpunten kwamen op naam van Jeroen Smit, Andrej Alilovic en Henk Teuben (2). Al binnen de minuut was het raak. Captain Eberhard bediende Jeroen Smit die uiterst kalm de bal onder de SVZ-keeper schoof en voor de 1-0 aantekende. Nog geen minuut later was het diezelfde Smit die door kwam op links na een goede pass van Wesley Berken. Smit was niet bij te houden door de Zeijense defensie en gaf met een strakke voorzet de kans aan Alilovic. Deze koele kikker weet wel raad met dit soort kansjes en tekende voor de 2-0.

Zo rond een half uur spelen deed ook nieuwkomer Henk Teuben een duit in het zakje. Een corner werd door Eberhard terug gekopt, waarna Teuben goed wegdraaide bij zijn tegenstander en de 3-0 tegen de touwen kon knallen. Even later kreeg SVZ een cadeautje van de leidsman, die na een struikelpartij de bal op de stip legde. Wat ze in Zeijen niet wisten, maar wat wij al lang weten is dat Jesper Katoen een ware penalty-killer is. Met een katachtige redding tikte Katoen de bal uit de kruising. Ruststand 3-0.

Om het spannend te houden gaf de scheidsrechter direct na de rust wederom een strafschop aan SVZ. Maar hadden we al gezegd dat EHS’85 een ware penalty-killer in de gelederen heeft? Katoen was wederom de held van de Schanskers door ook deze strafschop te keren. Daarna kabbelde het spel voort en vergaten beide ploegen een beetje te voetballen. Veel overtredingen over en weer resulteerde in enkele gele kaarten. Frenk Veldwijk had inmiddels ook al een gele prent te pakken, maar kon zich niet inhouden toen de linksbuiten van SVZ een sprint inzette. Veldwijk hanteerde de botte bijl en werkte de aanvaller zonder genade naar de grond. Tweede geel en Veldwijk kon vroegtijdig gaan douchen.

Vlak voor tijd kon Teuben zijn tweede van de middag aantekenen. Een bekeken kopbal belandde door de benen van een SVZ verdediger in het netje. De vierde keer vissen voor de keeper van SVZ. In de allerlaatste minuut wisten Eberhard en Katoen niet goed wat te doen, waarna Eberhard de bal maar in het eigen doel kopte, na een uiterst licht duwtje van de spits uit Zeijen. Direct na deze 4-1 floot de scheidsrechter voor de laatste keer. Een verdiende overwinning voor EHS’85 dat volgende week de reis naar Blijham maakt, voor het treffen met ASVB.