Schoonebeek ten onder in Pesse

PESSE - De ziekenboeg loopt bij Schoonebeek langzaamaan leeg, waardoor trainer Abel weer meer keuzemogelijkheden krijgt. Tegen Pesse ging het de eerste helft gelijk op, met de betere kansen voor Schoonebeek, maar in de tweede helft schakelde Pesse een tandje bij en hield met een 2-0 overwinning de punten in Pesse.

Vanaf de aftrap liet Pesse direct zien wat de bedoeling was deze middag, want binnen 15 seconden kwam het al dreigend voor het Schoonebeekdoel. Schoonebeek was niet onder de indruk en in de tegenaanval maaide Pesse doelman Ruben Waninge over de bal, maar Niek Huser kon net niet het laatste tikje geven. In de vijfde minuut leek Schoonebeek wel op voorsprong te komen; na een steekpass van Niek Weitering omspeelde Twan Steffens doelman Waninge, maar zijn inzet belandde op de paal.

In de volgende aanval strandde Remco Huser, na een voorzet van Stijn Schepers, op doelman Waninge. Een half uur lang bleef Pesse het wel proberen maar Schoonebeek was dreigender. Pas in de 32e minuut was de eerste serieuze kans voor Pesse, Remmert Verbrugge was er door over links maar schoot voorlangs. In de 38e minuut een hoge voorzet van Pesse die door Marco Hartman voor het doel werd gekopt, daar stond Ezra Meijer die binnen kopte. Helaas voor Meijer stond hij net buitenspel.

In de rust had trainer Yves Heskamp Ingmar Reinders ingebracht, de watervlugge aanvaller zorgde voor extra stootkracht in de Pesse aanval. In de 50e minuut glipte Remmert Verbrugge er deze keer over rechts langs en schoot diagonaal in de verre hoek binnen, 1-0. Pesse probeerde gelijk door te drukken en even later omspeelde Niek Brinkman doelman Martin Berens, zijn inzet ging echter over het doel. In de 56e minuut probeerde Tim Slomp de bal weg te werken maar was Ingmar Reinders hem net te snel af, hierdoor raakte Slomp niet de bal maar zeer ongelukkig Reinders. De warrig en eenzijdig fluitende scheidsrechter Jongman trok direct rood. Een minuutje later dacht Pesse al te profiteren, Verbrugge lobde de bal over doelman Berens maar Leon Steffens wist op de lijn redding te brengen.

Met 10 man ging Schoonebeek niet bij de pakken neer zitten, maar op zoek naar de gelijkmaker. In de 60e minuut leek die er ook te komen, in een snelle tegenaanval wist Remco Huser de vrijstaande Niels Striper te bereiken, Striper controleerde de bal en schoot rakelings voorlangs. Een minuutje later lag de bal aan de andere kant er wel in, een vrije bal van Verbrugge werd gekeerd door Berens, en de terugspringende bal werd door Niek Brinkman binnen getikt, 2-0. Schoonebeek bleef strijden voor een beter resultaat, maar toen Niek Huser, na een prachtige combinatie met Remco Huser, alleen op doelman Waninge afging werd hij volledig onterecht afgevlagd voor buitenspel. Via Verbrugge en Reinders had ook Pesse de score nog kunnen opvoeren, maar het bleef uiteindelijk bij 2-0.

Na de wedstrijd bleek dat de ziekenboeg van Schoonebeek wel leger is, maar dat nog lang niet iedereen 100% fit is. Volgende week is Schoonebeek vrij, daarna volgt de ingelaste wedstrijd tegen Ruinen. Pesse moet volgende week naar hekkensluiter Dwingeloo.