Totaaal overzicht wedstrijden van clubs in de regio Emmen

EMMEN - Een overzicht van alle nog niet genoemde wedstrijden van clubs uit onze gemeente zien er als volgt uit.:

FC Klazienaveen verliest bij De Weide
HOOGEVEEN – In de zaterdag 3e klasse D wist FC Klazienaveen de uitwedstrijd tegen De Weide niet met punten te bekronen. FC Klazienaveen begon overigens wel goed aan de wedstrijd want binnen tien minuten wist Patrick Bloemberg de Klazienaveners op voorsprong te zetten. De vreugde om deze treffer duurde overigens maar kort want Mitchel Luchtenberg schoot De Weide op gelijke hoogte en in de 2e helft bepaalde Julian Blankenstein de eindstand op 2-1. Met nog twee wedstrijden te gaan tegen DKB en SVM Marknesse heeft FC Klazienaveen nog een klein kansje om de rechtstreekse degradatie te ontlopen

========================================================================

Sc Angelslo wint

EMMEN – SC Angelslo heeft afgelopen zaterdag na een 2-0 ruststand eenvoudig met 6-2 gewonnen van Wagenborger Boys. Toch waren het de gasten die in het begin van de wedstrijd een aantal gevaarlijke momenten creëerden voor het doel van Jordy Tent. Na deze beginfase nam Angelslo het heft in handen en bleef het slechts 2-0 bij rust. De 1-0 werd gemaakt door Yoran Reinderink na een knappe aanval over de rechterkant. De 2-0 was juist een aanval over de linkerkant die uiteindelijk keihard werd ingeschoten door Gezim Lulli. Na de rust miste Angelslo nog een paar grote kansen totdat de gasten vanuit het niets op 2-1 kwamen door een terechte strafschop. Daarna werd het gauw 3-1 door een eigen doelpunt en maakte beide backs, Glenn Eding en Tim Dokter een doelpunt en werd het 5-1. De mooiste goal van de middag was de 6-1 van Gezim Lulli die een prachtige voorzet van de jonge Valentin Hasani mooi binnenkopte. Het slotakkoord was voor de gasten die de 6-2 nog maakte.

NWVV verliest
In deze klasse wist NWVV tot twee keer toe een achterstand weg te werken tegen Meeden, maar na de 2-2 was het over en scoorde Meeden vijf treffers op rij waarvan de eerste vier door Jay van Weerden.

Belangrijke overwinning voor Weiteveense Boys

SCHOONOORD – De 4-2 overwinning van Weiteveense Boys op KSC kan wel eens van grote waarde zijn. Met nog één wedstrijd te gaan staan er vier clubs op de nominatie voor de herkansingsronde. De ploeg van trainer Andre Steenhuis staat 10e maar het verschil met de veilige 7e en 8e plaats is maar 2 en 3 punten. Andre Steenhuis: ,,Het was van onze kant een matige wedstrijd. KSC wist twee keer op voorsprong te komen en kwamen wij met een 2-2 ruststand goed weg. In de 2e helft waren wij wel de bovenliggende partij waarbij Koen Steffens deze wedstrijd het verschil maakte door alle vier treffers voor zijn rekening te nemen. De laatste tegenstander is echter koploper Ter Apel’96 dat nog in de strijd is met Nieuw-Buinen die een punt minder heeft en dan tegen SPW speelt”.
=======================================================================

Ruime winst voor Zwartemeerse Boys
ZWARTEMEER - In de zondag 4e klasse D was Zwartemeerse Boys in de thuiswedstrijd tegen USV uit Nieuwleusen oppermachtig tegen een zwak spelend USV dat achterin net Emmentaler kaas was. Hide Walda en Mike Berens zorgden met elk twee treffers voor een 4-0 voorsprong maar in de 53e minuut wist Stan Scholten de 4-1 binnen te kopen. Vanaf de aftrap kwam Ian Kievit in balbezit en kon zo op het doel van USV afstormen. 5-1. Na een handsbal binnen de zestien werd het nog 5-2 via een strafschop en dat werd ook de eindstand.

SVBO(zat) de sterkste in Stadskanaal
STADSKANAAL - Het zaterdagteam van SVBO wist zaterdagmiddag op Sportpark Julianastraat in Stadskanaal tegenstander SJS de wil opleggen. Volgens SVBO-trainer Jan Moes werd het verschil in deze wedstrijd al in de eerste 20 minuten gelegd. ‘’En dat met Niels Wessels in een hoofdrol want hij scoorde in de 14e minuut de 0-1 en vier minuten later prikte hij de bal voor de 0-2 langs de SJS-doelman. Daarna werd het meer een gelijk opgaande wedstrijd”. In de 2e helft probeerde SJS het nog wel, maar werden amper gevaarlijk. Na dat Nick Duursma vlak voor het einde de 0-3 kon scoren was de wedstrijd beslist. SVBO kan met nog één wedstrijd te gaan tegen VAKO, dat al gedoemd is om zich via de herkansingsronde te handhaven, vrij uit spelen.

EHS 85 wint, Titan gelijk en Weerdinge verliest
EMMEN - In de zondag 3e klasse B moest Titan genoegen nemen met een 1- 1 gelikspel tegen Groninger Boys. De Nieuw Weerdingers kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 achterstand. Een kwartier voor tijd wist Peter van Elten met zijn treffer toch nog een punt voor Titan veilig te stellen.

EHS 85, de andere vertegenwoordiger in deze klasse won thuis vrij simpel van Muntendam, Na een 2-0 voorsprong bij rust door doelpunten van Henk Teuben werd het karwei in de 2e helft afgemaakt. Met drie doelpunten van Andrej Alilovic, Niels ten Velde en Glen Tromp werd deze wedstrijd met 6-0 gewonnen. EHS 85 staat met nog twee wedstrijden te gaan op een 2e plaats terwijl Titan op een 7e plaats staat. Komende zondag speelt EHS 85 uit bij nummer drie Gieten en Titan moet op bezoek bij Veelerveen.

Voor Weerdinge was er tegen Engelbert geen eer te behalen want het verloor met 4-2. Joran de Boer zorgde nog wel voor een 2-0 voorsprong, daarna was het Engelbert wat de klok sloeg en met vier treffers voor een 4-2 eindstand zorgden. Weerdinge staat nu op een herkansingsplek met nog twee wedstrijden te gaan.

Schoonebeek gedegradeerd
Afgelopen zondag moest Schoonebeek tegen Sweel. Schoonebeek moest winnen om niet officieel te degraderen, Sweel is nog in strijd voor een periode. Trainer Abel moest weer behoorlijk puzzelen om elf namen op het wedstrijdformulier te krijgen, en tot overmaat van ramp viel ’s morgens Twan Steffens en in de warming up Niek Huser en Stijn Schepers nog geblesseerd af. Na een redelijk gelijk op gaande wedstrijd waarin Sweel wel de bovenliggende partij was, won Sweel met 0-1 waardoor Schoonebeek gedegradeerd is.

Schoonebeek begon goed aan de wedstrijd, het drong Sweel terug en kreeg een paar mogelijkheden. Na een kwartier kreeg Sweel zijn eerste kans, maar dat was ook gelijk een hele grote. Wouter vd Veen was er over de rechterkant door, schoot in de verre hoek, doelman Berens toucheerde de bal en de bal rolde langzaam richting het doel, Jorrit Reuvers dacht slim te zijn door het laatste tikje te geven, alleen deed hij dit vanuit buitenspelpositie. In de 26e minuut ging Chiel Steffens het luchtduel aan met Mees Kuipers, scheidsrechter Hooge vond dit niet kunnen en gaf Sweel een strafschop. Wouter vd Veen schoot deze echter metershoog over. In de 39e minuut kwam Sweel dan wel op voorsprong, een voorzet van Stein Jansen werd door Sven Witte binnen getikt, 0-1.

Ook in de tweede helft begon Schoonebeek weer goed met kansen voor Cas Kolmer en Remco Huser. Maar ook nu nam Sweel langzaamaan het initiatief weer over, maar was het niet echt effectief in het afronden. Meerdere keren stond doelman Berens in de weg, zelfs nog een keer geholpen door Davy Nijhof op de doellijn. Omdat Sweel de wedstrijd niet besliste werd Schoonebeek tegen het eind weer sterker. In de 83e minuut kreeg Schoonebeek zijn grootste kans van de wedstrijd, Jeffrey Berens gaf een lage voorzet van de linkerkant en Leon Steffens had de bal voor het intikken, echter doelman Vugteveen haalde met zijn grote teen de bal van de lijn.

Door de nederlaag is Schoonebeek nu officieel gedegradeerd en rest het nog twee wedstrijden, volgende week uit tegen SVV’04 en daarna nog thuis tegen Ruinen. Sweel deed goede zaken voor een periode en moet nog tegen Dwingeloo en Beilen. (foto Peter Striper)

Drenthina blijft koploper
EMMEN – Drenthina, koploper in de zaterdag 2e klasse J heeft ook de thuiswedstrijd tegen VEV 67 uit Leek met drie punten af te sluiten. Na een kwartier opende Janiek Arends de score en tien minuten later wist Ronald Koops de 2-0 te scoren. Daarna ging het vrij snel. Ronald Koops zorgde voor de 3-0. Finn Hoogeveen, een van de jongsten in dit team, zorgde voor een 4-0 voorsprong. In het laatste kwartier wisten Janiek Arends en Maikel Arling uiteindelijk voor een 6-0 voorsprong te zorgen. Uiteindelijk werd dat ook de eindstand. Komende zaterdag staat SV Bedum – Drenthina op het programma terwijl achtervolger Noordscheschut het moet opnemen tegen Gorecht dat vijfde staat.

Drenthina trainer Robert Oosting: "1e helft hebben we VEV gelijk bij de strot gepakt en laten zien dat we vanmiddag volgas voor de overwinning wouden gaan. 1e helft was dan ook een gala voorstelling voor het publiek en gingen met 3-0 de rust in. Uit werd het 0-0 en toen werden we daar weg gespeeld daar was vandaag niks van te zien we waren heer en meester op de oude ros. Na rust begonnen we 15 minuten wat slordiger maar daarna pakte we het weer goed op. Uiteindelijk werd het 6-0 waarbij het ook zomaar 10-1 had kunnen zijn. We gaan met een goed gevoel naar Bedum toe waar weer een finale op ons staat te wachten."

DZOH rekent laat af met Velocitas 1897
EMMEN – In de 1e klasse J speelde DZOH op eigen veld tegen Velocitas 1897. Twee ploegen die elkaar op de ranglijst weinig ontlopen waardoor de wedstrijd pas laat werd beslist door DZOH. 1-0. Voor de thee was de wedstrijd redelijk in evenwicht, maar DZOH maakte halverwege de 2e helft het verschil dankzij een treffer van Quinten Schoo. Het offensief van de Groningers daarna overleefde DZOH zonder kleerscheuren. Daarmee boekte de thuisploeg een verdiende zege in de strijd om de vierde plaats te behouden waarmee DZOH dan de nacompetitie kan halen. Eenvoudig wordt dat niet, want de komende tegenstander is koploper HZVV en dan volgt nog WVV. Met een punt minder ligt SVBO wel op de loer om de vierde plaats over te nemen.

In de zondag 5e klasse D wisten DVC 59, SP Roswinkel en SVBC niet te winnen
EMMEN – DVC 59 uit Nieuw Dordrecht wist haar uitwedstrijd niet te winnen, maar nam nog wel een puntje mee uit Gasselte. De Dortenaren kwamen na een half uurtje op voorsprong via een treffer van Aaron Pol. De 0-1 werd ook de ruststand. De 2e helft was nog maar enkele minuten onderweg toen de thuisclub de gelegenheid kreeg om de gelijkmaker te scoren. 1-1 en daar bleef het ook bij.

Verlies SVBC
SVBC uit Barger Compascuum is al winnaar van de 3e periode en al zeker van promotiewedstrijden, maar hadden wel de intentie om de thuiswedstrijd tegen JVV te gaan winnen. Dat lukte helaas niet, want na een kwartier stonden de Barger Compascumers al op achterstand. 0-1 , maar het antwoord kwam nog voor de thee via twee treffers van Stan Bijl in de 18e en 39e minuut. 1-2 en dat werd ook de ruststand. In de 2e helft was JVV uiteindelijk met nog drie doelpunten spekkoper en bepaalden uiteindelijk de eindstand op 2-4.

Verlies Sp Roswinkel
Sp Roswinkel moest zondagmiddag met een 2-1 nederlaag haar meerdere erkennen in Buinerveen. De thuisclub kwam vlak voor de thee op 1-0 door Bert Timmermans en na de thee probeerde Sp Roswinkel het wel, maar moest tot de slotfase wachten dat de bal eindelijk de goede richting kreeg en Niels van der Vliet wisten de bal niet in het net te krijgen. De aansluitingstreffer viel te laat om de stand misschien ook nog gelijk te trekken en bleef het bij een 2-1 eindstand.

Sc Erica kansloos tegen RSC
ERICA - In de zondag 2e klasse H moest Sc Erica toezien hoe RSC uit Rossum er met een 4-0 overwinning van door ging. De gasten stonden na een klein kwartier al op 0-1, maar SC Erica vocht terug en scoorde wel, maar dan vooral in drie gele kaarten voor onder anderen Milan Trop en Niek Hubers. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd maakte RSC het verschill door nog drie keer te scoren en daardoor met 4-0 te winnen. Sc Erica staat nu op een herkansingsplaats met nog twee wedstrijden te gaan, maar is nog niet veilig. Sc Erica speelt nog thuis tegen EMMS uit Slagharen dat 2 punten minder heeft en als laatste staat nog de uitwedstrijd tegen Sc Emmeloord dat nu nog 1 punt achterstand heeft, op het programma. Dus dat wordt nog een spannnend slot voor Sc Erica.

Twedo neemt de punten mee uit Vollenhove
VOLLENHOVE – Het op een veilige 6e plaats staande Twedo had zondagmiddag weinig problemen met VENO. Op sportpark De Benten in Vollenhove werd de plaatselijke trots VENO met 4-0 aan de kant gezet. De hekkensluiter van de Zondag 2e klasse H wist het aanvankelijk nog wel bij te benen, maar enkele minuten voor de thee was het toch Twedo dat via een doelpunt van Jurben Visser op een 1-0 voorsprong kwam. Dat werd ook de ruststand. Na de thee wist Twedo de voorsprong binnen 10 minuten uit bouwen naar 0-2 en ook was Jurben Visser trefzeker. De thuisclub die bij winst zeker nog kans had om met nog twee wedstrijden te spelen rechtstreekse degradatie te ontlopen. Twedo bepaalde uiteindelijk met twee doelpunten van Dion Klaassen in de laatste fase van de wedstrijd de eindstand op 0-4.
=====================================================================================