Fans FC Emmen en Cambuur maken indruk: 'Soms is voetbal bijzaak'

EMMEN - De supporters van SC Cambuur en FC Emmen hebben vanmiddag op een indrukwekkende manier steun betuigd aan een supporter van FC Emmen, die vandaag zijn dochter verloor. De Brigata Fanatico ontkleedde in de 15e minuut het bovenlichaam, terwijl vanuit het supportersvak van Cambuur honderden knuffels op het veld werden gegooid.

Een paar uur voor de wedstrijd overleed de 14-jarige Shania, de dochter van de bekende Emmen-supporter Maickel, die ook werkzaam is als bestuurslid bij Zuidtribune Emmen, de overkoepelende organisatie van meerdere supportersverenigingen van de Drentse club.

De spelers van FC Emmen betuigen hun steun © FC Emmen

'Een diepe buiging voor Cambuur en hun support'
"Soms is voetbal bijzaak", verwoordde een medesupporter treffend. "Ook respect voor Cambuur en hun support. Diepe buiging voor alles wat zij hebben getoond."

Kippenvel
Ook bij de trainers en spelers van beide teams ging de minuut, die uiteindelijk bijna twee-en-een-halve minuut duurde vanwege de grote hoeveelheid knuffels die op het veld werd gegooid, niet in de koude kleren zitten.

"Dit bezorgde bij mij echt kippenvel", aldus Sjors Ultee, de trainer van Cambuur. "Je schrikt enorm als je zoiets hoort, maar hoe de supporters het daarna samen hebben opgepakt is mooi om te zien en maakt me ook trots om trainer te zijn van deze club."

"Het is een verkeerd woord in deze, maar ik heb genoten hoe beide supportersgroepen dit hebben opgepakt", vulde Lukkien zijn collega aan.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda