Staf voor FC Emmen-jeugdopleiding nagenoeg compleet

EMMEN - FC Emmen heeft de staf van de jeugdopleiding voor het seizoen 2024/2025 bijna rond. Een mix van talentvolle en ervaren trainers, onder leiding van de nieuwe hoofd jeugdopleiding Harold Wekema, zullen zorgen voor een zo optimaal mogelijke ontwikkeling van de in totaal 163 jeugdspelers in de jeugdopleiding van de club.


Harold Wekema (51) werd begin juli al gepresenteerd als hoofd jeugdopleiding voor het seizoen 2024/2025. Hij volgt daarmee Nico Haak op, die eerder deze maand is aangesteld als technisch directeur van de club. Met het aanstellen van Wekema wil de club de komende jaren toewerken naar een meerjarenplan voor de jeugdopleiding. Wekema was de laatste jaren als trainer al werkzaam binnen de jeugdopleiding van de club. Zijn nieuwe functie als hoofd opleiding zal hij combineren met het trainerschap van het Onder 14-team. Hij wordt daarbij geassisteerd door Jorn Hekkert, die afgelopen seizoen zijn debuut maakte in de eerste selectie van FC Emmen, en Lars Koster, die daarnaast werkzaam is als maatschappelijk voetbaltrainer bij FC Emmen Naoberschap.

Marc Hegeman (48) moet als trainer van FC Emmen Onder 21 de verbinding leggen tussen het eerste elftal en de jeugdopleiding. Hij blijft komend seizoen ook bij het eerste elftal betrokken als assistent van hoofdtrainer Robin Peter. Hegeman zal daarmee een belangrijke rol spelen in de aansluiting van de jeugdopleiding naar het eerste elftal van FC Emmen. Hij speelde zelf tussen 1993 en 2001 in totaal 140 officiële wedstrijden voor FC Emmen.

Mika Eering (22) komt over van de jeugdopleiding van FC Groningen en wordt trainer van FC Emmen Onder 19. In de afgelopen jaren was hij in Groningen actief als assistent-trainer in de midden- en bovenbouw. Eering heeft bij FC Groningen veel geleerd van ervaren trainers en kijkt er naar uit om in het nieuwe seizoen als jeugdtrainer aan de slag te gaan bij FC Emmen.

Jordan Poeste (27) blijft in het komende seizoen ook als trainer aan de club verbonden. Hij maakt de stap van FC Emmen Onder 13 naar FC Emmen Onder 17. Gedurende zijn jaren als voetbaltrainer bij HZVV heeft Jordan verschillende jeugdteams (waaronder JO17-1 en JO19-1) met succes gecoacht en beleidsmatige rollen vervuld, zoals hoofd opleiding bij de club uit Hoogeveen.

Jeroen Dijkstra (31) wordt trainer van FC Emmen Onder 15. Hij is vorig jaar binnen de FC Emmen-jeugdopleiding begonnen als assistent van FC Emmen Onder 13. Daarna heeft hij nog ervaring opgedaan bij andere jeugdteams van de club. Hiervoor is Dijkstra jarenlang als jeugdtrainer verbonden geweest aan VV Sweel. Komend seizoen gaat hij de VC3 cursus volgen bij de KNVB en wil hij zich binnen FC Emmen verder doorontwikkelen als jeugdtrainer.

Albert Jan van Oosten (27) is al sinds 2017 verbonden aan FC Emmen en zal in het komende jaar voor het vierde seizoen op rij FC Emmen Onder 13 trainen en coachen. Van Oosten is deze maand ook gestart als hoofd voetbalontwikkeling binnen de jeugdopleiding. In deze nieuwe rol zal hij zich inzetten voor een optimale ontwikkel- en prestatieomgeving voor trainers/coaches en hun spelers, die past binnen de visie, uitgangspunten en speelwijze voor de jeugdteams van FC Emmen. Vanuit deze rol zal hij ook assisteren bij de teams in de bovenbouw.

Ruben Veeninga (26) en Danny Husers (35) nemen de leiding over het Onder 12-team van de club. Veeninga is al jaren actief voor de jongste voetbaltalenten van de club en zal in het nieuwe seizoen ook de coördinator onderbouw (Leren Ontwikkelen) zijn. Danny is zelf jarenlang jeugdspeler geweest van FC Emmen en gaat als trainer mee met het Onder 11-team van vorig jaar.

Kain Hoogeveen, Mehmet Kunt en Joran van den Bosch zijn de trainers/coaches van FC Emmen Onder 11. Hoogeveen (25) gaat zijn vijfde seizoen in als trainer in de onderbouw en was daarvoor trainer bij de FC Emmen-voetbalschool. In het verleden kwam hij als speler uit in de jeugdopleiding van FC Emmen, nu speelt hij bij Germanicus in Coevorden. Kunt (44) komt als trainer over vanuit de voetbalschool.

Tinus Doek blijft in het komende seizoen de trainer van de voetbalschool (Onder 8, Onder 9 en Onder 10-spelers uit de regio die tweemaal per week trainen bij FC Emmen). De zeer ervaren trainer en oud-speler, die al decennia lang betrokken is bij FC Emmen, werkt daarbij samen met oud-speler en jeugdtrainer Dick Kroezen. Ook Willem van Loenen sluit als trainer aan bij de voetbalschool. Hij was in het verleden al actief als trainer binnen de jeugdopleiding en komt nu over van ACV, waar hij assistent was.

Patrick Sulmann (49) en Raimon Benjamins (39) zullen in het komende seizoen de keepers onder handen nemen. Sulmann is sinds de herstart van de jeugdopleiding al betrokken bij de ontwikkeling van de jonge doelmannen. Benjamins was ook het afgelopen seizoen keeperstrainer van de jongste keepers en zal in het nieuwe seizoen als keeperstrainer actief zijn binnen de bovenbouw. Ook gaat hij aan de slag als keeperstrainer voor het Voetbal Talent Centrum (VTC) op het Carmelcollege.

René Wollerich (58) blijft ook aan FC Emmen verbonden. Deze ervaren trainer zal de coördinatie op zich nemen van het VTC op het Carmelcollege en daarnaast als assistent-trainer actief zijn van FC Emmen Onder 17. Hij zal deze werkzaamheden combineren met de functie van hoofd opleiding bij VV Helpman.

Stephan Hakkers (40) is eerder deze maand gepresenteerd als de nieuwe manager van de jeugdopleiding. Hij volgt daarmee Christiaan Hindriks op, die teammanager van het eerste elftal is geworden. Hakkers is een expert op het gebied van Duaal Ontwikkelen en heeft veel sportorganisaties geadviseerd op het gebied van verantwoorde talentontwikkeling. Met het toevoegen van zijn ervaring wil de club stappen zetten in de mentale en persoonlijke ontwikkeling van de jeugdspelers.

Sander de Grote (25) zal Hakkers parttime assisteren als coördinator van de jeugdopleiding. De Grote zit in de afrondende fase van zijn studie HBO Sportkunde en is oud-speler van de FC Emmen-jeugdopleiding. Hij speelt nu als aanvaller bij VV Staphorst. Overzicht jeugdopleiding seizoen 2024/2025:

• Management Jeugdopleiding FC Emmen
- Hoofd Opleiding: Harold Wekema
- Manager Opleiding: Stephan Hakkers
- Hoofd Voetbalontwikkeling: Albert Jan van Oosten
- Coördinator Jeugdopleiding: Sander de Grote


• Onder 21: Trainer/coach Marc Hegeman, assistent-trainers Albert-Jan van Oosten en Robert Oosting, video-analist Bert ten Felde
• Onder 19: Trainer/coach Mika Eering, assistent-trainers Robin Poeste en Albert-Jan van Oosten, video-analist Sven de Haan
• Onder 17: Trainer/coach Jordan Poeste, assistent-trainers Rene Wollerich en Danny Husers
• Onder 15: Trainer/coach Jeroen Dijkstra, assistent-trainer: vacature
• Onder 14: Trainer/coach Harold Wekema, assistent-trainers: Jorn Hekkert en Lars Koster
• Onder 13: Trainer/coach: Albert-Jan van Oosten, assistent-trainer: Richard ter Veen en Pepijn Holtvoort
• Onder 12: Trainer/coach: Ruben Veeninga en Danny Husers, assistent-trainer: vacature
• Onder 11: Trainers/coaches: Kaïn Hoogeveen, Mehmet Kunt en Joran van den Bosch.
• Voetbalschool: Trainers/coaches: Tinus Doek, Dick Kroezen en Willem van Loenen.
• Keeperstrainers: Patrick Sulmann en Raimon Benjamins
• Trainer VTC Carmel College: René Wollerich

De club is nog op zoek naar een tweetal assistent-trainers voor de Onder 12 en Onder 15-teams van de club. De vacature is te vinden op www.fcemmen.nl.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda