BETAALD VOETBAL

Jong FC Emmen - Jong FC Twente

EMMEN - Op dinsdag 19 april speelt Jong FC Emmen om 13.00 uur in De JENS Vesting tegen Jong FC Twente. Voor toeschouwers is ingang Noord geopend.

FC Emmen hard onderuit bij MVV Maastricht

EMMEN - MVV staat niet bekend als een gemakkelijk scorend elftal en FC Emmen niet als een ploeg die verdedigend simpel steken laat vallen, maar in de Maastrichtse Geusselt was het binnen twee minuten al raak in het voordeel van de moeilijk scorende ploeg. Emrullah Guvenc, een Belg van Turkse komaf, kreeg plotseling een vrij schootsveld en schoot de knal onhoudbaar in de rechterbovenhoek: 1-0. Een forse domper voor de Emmenaren die ongetwijfeld van plan waren eerst een beetje kde kat uit de boom te kijken en er dan een counter uit te gooien. Controle kreeg FC Emmen niet over het duel hoewel Erixon Danso na dertien minuten eigenlijk had moeten scoren. Na een voorzet vanaf de rechterkant kreeg de topscorer van FC Emme en n een mooie kans op de gelijkmaker maar mikte voorlangs. Het duel was zeker levendig maar veel grote doelkansen ontstonden er lang niet meer. FC Emmen leek daardoor met een achterstand te moeten gaan rusten tot drie minuten voor de theepauze Boy Deul een zwabberbal van buiten de zestien produceerde waarnaar MVV doelman Jo Coppens tevergeefs graaide: 1-1.