Paardensport

Internationale menwedstrijd in Exloo als voorproefje op EK en WK

EXLOO - De organisatie van de internationale menwedstrijd in Exloo kijkt uit naar het EK vierspannen en WK paramennen in augustus. Maar eerst is de aandacht gericht op de internationale menwedstrijden van 22 tot en met 26 maart. Daar komen alle disciplines uit het aangespannen rijden aan de start. Het organisatieteam van Lieuwe Koopmans is blij met het grote aantal inschrijvingen. Ze willen van de wedstrijd een mooie start van het seizoen maken.
Reageer!

Zilver voor Isa Sipkens tijdens Nederlands kampioenschap dressuur

ERMELO - Op 7 februari jongstleden werd Isa Sipkens uit Barger Oosterveld voor de tweede keer op rij Drents kampioen dressuur in de Klasse L2 categorie C en plaatste zich daarmee ook voor het Nederlands kampioenschap dressuur in Ermelo Afgelopen zaterdag bewees zij tijdens dit Nederlands kampioenschap dressuur ook over stalen zenuwen te beschikken en maakte het jonge dressuurtalent uit Barger Oosterveld haar plaatsing voor het NK volledig waar.
Reageer!

Brons voor Isa Sipkens op Hippiade Nederlands kampioenschap springen

BARGER OOSTERVELD – Afgelopen zaterdag heeft Isa Sipkens op de hippiade met de Nederlandse kampioenschappen met haar pony Beau vd Oude Meerdijk brons gewonnen met springen in de klasse 0,70 c-pony’s. De Drents kampioen springen en dressuur kwam een week geleden bij de dressuur steken op een 8e plaats na een onderbreking wegens vakantie, maar deed het bij het springen toch wel iets beter.
Reageer!

Isa Sipkens Dubbel Drents Kampioen

EMMEN - Voor Isa Sipkens uit Barger Oosterveld werd het in de afgelopen twee weken een succesvolle periode met haar pony Beau vd Oude Meerdijk. Een week geleden behaalde Isa met Beau vd Oude Meerdijk in de voorrondes van de Drentse kampioenschappen L1 dressuur c-pony s in de manege in Exloo een tweede plaats, waarna ze door mocht naar de finale op zaterdag 23 juli.
Reageer!

Janita Stavast Drents kampioen dressuur! In de M2.

EMMEN - Afgelopen weekend kwam de 19 jarige Janita uit Nieuw-Weerdinge met 2 paarden aan start op de finale van de Drentse kampioenschappen die plaatsvonden in Manege Hippische Centrum Emmen in Emmen. Als eerste kwam zij aan start met haar zelf opgeleide 6,5 jarige Kensington in de M1 dressuur, hier behaalde zij een super knappe 3e plaats met 66,25% in een sterk deelnemersveld!
Reageer!

Janita Stavast wint met Kiki Pleasure in Exloo

EXLOO - Janita Stavast heeft in de afgelopen week met Kiki Pleasure de B rubriek tijdens het meerdaagse concours in Exloo gewonnen. Een mooi resultaat nadat het twee maanden geen wedstrijd heeft kunnen rijden. Deze mooie prestatie kreeg afgelopen zaterdag een vervolg in Hippisch centrum Emmen tijdens de Drentse indoor kampioenschappen 2022.
Reageer!

11 nationaliteiten vertegenwoordigd op internationale Menwedstrijd Exloo

EXLOO - Van 26 tot en met 29 maart staan de terreinen van Hippisch Centrum Exloo geheel in het teken van de internationale menwedstrijd. Ruim 90 deelnemers van 11 verschillende nationaliteiten komen gedurende vier dagen in actie in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Menners uit Australie, Oostenrijk, Belgie, Canada, Denemarken, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Zweden, Noorwegen en uiteraard uit eigen land slaan vier dagen lang hun kamp op in het prachtige en gastvrije Drentse Exloo.
Reageer!

Zuidwoldiger wint voor vierde maal Indoor Hartje Drenthe

Kwartet voor Bert-Jan Zuidema in Beilen Het venijn van de Grote Prijs Indoor Hartje Drenthe in Beilen zat zaterdagavond in de staart. In de laatste van veertien barrageritten greep Bert-Jan Zuidema met Fleurabella-V (v Diarado) de overwinning. Met een prachtige slotrit klopte de Zuidwoldiger zijn opponent Julian de Boer uit Nieuwleusen.
Reageer!

Laura Zwart weer op dreef in Beilen

BEILEN - Ze was verleden jaar vanwege een blessure afwezig, maar de rentree van dressuuramazone Laura Zwart op het concours Indoor Hartje Drenthe in Beilen was prima. Maandagmiddag won de deelneemster uit Oosterwolde de klasse ZZ-Licht en gaf daarmee een vervolg aan haar eerdere optredens in Beilen. Bij Indoor Hartje Drenthe heeft de amazone in het verleden al vele successen geboekt en daar kwamen maandag weer enkele bij. Ze won de klasse ZZ-Licht en werd derde in de klasse voor Z1 combinaties.
Reageer!

CDI Exloo tevens Olympische kwalificatiewedstrijd voor Afrika en Midden-Oosten

EXLOO - In het Hippisch Centrum Exloo wordt van 24 t/m 27 oktober weer een internationale dressuurwedstrijd gehouden. Deze keer komen er uit maar liefst 25 landen combinaties aan de start. Voor een aantal landen zoals Afrika, Palestina, Marokko en Iran is dit een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen in Japan in 2020.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda