Mooie promoties scheidsrechters HZOD

EMMEN / REGIO - De KNVB heeft afgelopen week de promoties van scheidsrechters voor het seizoen 2019-2020 bekendgemaakt. Liefst 18 leden van scheidsrechtersvereniging HZOD fluiten komend seizoen op een hoger niveau. Dat is volgens voorzitter Theo Hein een unicum in de clubhistorie. De preses is dan ook trots op de mooie resultaten.


Voor voetbalscheidsrechter Douwe Pals (48) uit Erica, kan het seizoen 2018/2019 niet meer stuk. (Foto HZOD)


“Ons ontwikkelingstraject werpt ook dit jaar weer zijn vruchten af. Het doel is om scheidsrechters intensief te begeleiden en proberen ze in de toekomst hoger te laten fluiten. Daar scoren we flink mee. Ook de activiteiten en themabijeenkomsten van de KNVB dragen bij aan verhoging van de kwaliteit van de arbitrage. Verder zijn de wekelijkse trainingsavonden van de HZOD een belangrijk ontmoetingspunt, waar ervaringen worden uitgewisseld.”

Douwe Pals
Voor voetbalscheidsrechter Douwe Pals, kan het seizoen 2018/2019 niet meer stuk. De 48-jarige inwoner van Erica, die actief is in zowel het veldvoetbal als het zaalvoetbal, is op beide fronten gepromoveerd. In de veldcompetitie mag Pals komend seizoen zijn kunsten vertonen in de hoofdklasse en in het zaalvoetbal kan de leidsman nu in de Eredivisie worden aangesteld. “Voor mij is dit een fantastische beloning voor alle plezier en inspanning die ik erin heb gestopt om de wedstrijden voor iedereen zo eerlijk en veilig mogelijk te laten verlopen.“

Assistent-scheidsrechter Robert Bruining uit Emmen heeft promotie gemaakt naar de derde divisie, het op één na hoogste niveau van het amateurvoetbal. Bruining was afgelopen seizoen actief in de hoofdklasse.

Volledig overzicht promoties scheidsrechters HZOD:
D. Pals C-ZO (veld), B-lijst (zaal)
M. J. Arends D-ZO
P. Sanders E - ZA
J. Rutgers F- ZA
E. Wieringa F - ZA
S. Aalders F - ZO
J. Bijkerk F - ZO
F.H. Hollander G - ZA
B.B. Zinger G - ZO
E.M. Langenberg G - ZO
M. Okken G - ZA
D. Koning G - ZO
E. Tooi G - ZO
H.F.A. de Vries G - ZO
M.J. Assen H - ZO
M. Veenstra . JD - ZA
R. Bruining ASR – derde divisie
R. Vos ZV 01

Eerste activiteiten seizoen 2019/2020
Direct na het zomerreces heeft HZOD al weer de eerste activiteiten gepland. Spelregelkenner Anton Panneman zal tijdens een drietal bijeenkomsten de nieuwe spelregels met KNVB- en clubscheidsrechters behandelen.

Op 26 augustus is de eerste bijeenkomst bij vv Raptim in Coevorden (aanvang 20.00 uur). Daarna 28 augustus bij HZOD in Emmen (aanvang 19.30 uur) en 30 augustus bij vv Beilen/Fit Boys in Beilen (aanvang 20.00 uur). De toegang is gratis.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda