WKE vecht zich met 10 man knap terug

EMMEN - WKE speelde vanmiddag de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2019-2020 tegen Stadskanaal. Op het eerste kwartier na werd WKE in de eerste helft volledig weggespeeld door Stadskanaal. De gasten waren op alle fronten beter en kwamen, nadat ze al een aantal kansen hadden gehad, in de 25ste minuut op 0-1 door Jalmer Valk.

Een geluk voor WKE was dat Stadskanaal verzuimde om WKE op een ruime achterstand te zetten. In de 45ste minuut kon Ferdy Poelman zich niet beheersen en kreeg rood wegens een elleboogstoot op Boy Nijgh. Hiermee dupeerde hij zijn team ernstig. Ruststand 0-1. De tweede helft liet even op zich wachten omdat de sproeiers hun verkoelende werk verrichtten.

Daar waar je zou verwachten dat Stadskanaal zou profiteren van een man meer situatie, was het WKE dat was wakker geschud in het besef dat er een tandje bij moest. De duels werden gewonnen en er stond ineens weer een team. De inzet werd al in de 50ste minuut beloond toen Henk Bakker een vrije trap mocht nemen van zo’n 20 meter van de goal. Hij krulde de bal met zijn sterke linker in de verste benedenhoek. Daarna golfde het spel op en neer zonder dat er kansen werden gecreëerd.

De eindstand bleef uiteindelijk 1-1 en stapte WKE toch als morele winnaar van het veld. Terugkomen van een 0-1 achterstand en een hele helft met 10 man en dan gelijk spelen, dat is een knappe prestatie.

Doelman Wim Kok toonde ook in deze wedstrijd weer zijn grote klasse en behoedde zijn ploeg met een aantal goede reddingen voor meer tegentreffers. (foto Ronald Oldenburger)