VEV weet na winst op Blokzijl weer wat winnen is

BLOKZIJL - Na drie nederlagen op rij wist VEV afgelopen zaterdag de eerste overwinning van dit seizoen binnen te halen In en tegen Blokzijl werd het na een 0-2 ruststand 0-3 voor de mannen uit Klazienaveen Noord. VEV begon sterk aan de wedstrijd en scoorde al in de 10e minuut. Uit een voorzet van Stefan Nijhoff wist Stefan Ottens de bal duikend binnen te koppen. 0-1.

VEV werd daarna op eigen helft vast gezet, maar Blokzijl kon aanvallen geen enkele kans creëren waardoor de verdediging van VEV in de problemen kwam. Tegen het eind van de eerste helft was het weer VEV dat als een team ging aanvallen en op 0-2 wist te komen. Ruben Hoek gaf een cross-pass van 35 meter over de verdediging van Blokzijl op Stefan Ottens die daarna rustig en kalm de 0-2 kon binnen tikken.

In de 2e helft was VEV even niet goed bij de les en stond de gehele tweede helft onder druk. Blokzijl kreeg kansen, maar VEV doelman Dennis Odding was een sta in de weg. De stand-in uit het derde elftal wist zelfs met zijn neus een doelpunt te voorkomen. De gemoederen liepen in de tweede helft soms hoog op met als resultaat na een opstootje een rode kaart voor Ruben Hoek.

VEV kon daarna allen maar met doelman Dennis Odding als steun en toeverlaat kansen van Blokzijl te verhinderen. In de 87e minuut scoorde het ook nog de 0-3. Verdediger Stefan Nijhoff veroverde de bal op eigen helft en wist na een solo van 40 meter ook de doelman van Blokzijl met een stiftje te passeren. Eindstand 0-3 en komende zaterdag staat voor VEV de derby tegen Erica’86 op het programma in Klazienaveen-Noord.