SVBO wint van Roden

BARGER OOSTERVELD - SVBO heeft de thuiswedstrijd van Roden winnend afgesloten. In een niet al te beste wedstrijd ging SVBO met een 2-0 voorsprong de rust in. Na rust werd Roden beter en kwam terug tot 2-1. Roden probeerde het wel, maar in de counter had SVBO de wedstrijd lang op slot moeten gooien. Er werd niet meer gescoord en dus bleven de punten in Barger Oosterveld.

SVBO begon met de volgende spelers
Lennon Ebeltjes, Jelmer Scholtens, Stefan Kuper, Rene Wolbers, Nick Hidding, Roy Jagt, Stan Kroeze, Dylan Wessels, Ronald Gerdes, Davy Wessels en Quinten Brands.
Op de bank Tom Jeuring, Robin Heijne, Maarten Wielens, Twan Waidijk en Rik Tuinman.

Onder een mooi zonnetje was SVBO de betere van de twee. Zover je van een betere kan spreken, want het spel was niet echt best van beide kanten. Toch kreeg SVBO wel een aantal kansen. Een goede steekbal van Jagt op Jelmer Scholtens, maar Scholtens stuitte op de doelman van Roden. Even later werd SVBO gevaarlijk uit een vrije bal van Jagt, maar de Roden defensie wist de bal op te ruimen. Even later was het wel raak. Wederom uit een vrije bal van Jagt. Stefan Kuper verlengde en Nick Hidding zette er een voet tegenaan en zette de 1-0 op het scorebord. Roden kreeg een vrije bal op ongeveer 25 meter. Die bal ging net over het SVBO doel.

SVBO ging door met aanvallen en het duurde ongeveer 10 minuten voordat de voorsprong werd verdubbeld. Een beetje een flipperkast goal. Er werd geschoten, via via kwam de bal voor de goal. Ronald Gerdes reageerde het meest attent en schoot de 2-0 van dichtbij binnen. Dit was ook de ruststand. Roden zelf zette hier verder weinig tegenover. Één simpel afstandsschotje werd eenvoudig gevangen door Lennon Ebeltjes.
Een terechte voorsprong voor SVBO.

Na rust ging Roden wel meer op zoek naar de aansluitingstreffer. Ook nu een schot van een meter of 20. Maar ook dit schot was een eenvoudige vangbal voor Ebeltjes. Die even later wel moest optreden bij een schot vanaf rechts in de korte hoek. Die tikte hij achter. Toch viel de aansluitingstreffer. Waar er bij SVBO achterin door twee man niet werd ingegrepen en Roden profiteerde optimaal. 2-1. Roden ging meer op zoek naar de gelijkmaker, maar eigenlijk ontstonden hierdoor de grootste kansen voor SVBO. Davy Wessels schoot met links hard, maar de Roden doelman redde goed.

Twan Waidijk kwam erdoor met Wielens, maar Wielens stuitte op de Roden keeper. Ook Waidijk zelf draaide weg, maar stuitte op de keeper. Aan de andere kant van het veld was het wel gevaarlijk en druk voor het SVBO doel, maar hieruit ontstonden niet echt kansen. Roden kwam er één keer door en scoorde, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

SVBO kwam er in de counter weer door. Waidijk stuitte op de doelman. Wielens kon de rebound binnen schieten, maar stuitte op een verdediger en in 3e instantie was het Brands die ook niet scoorde. Brands kwam er op links weer goed door. Legde terug en Wielens schoot, maar ook dit keer lag de doelman van Roden succes voor SVBO in de weg. Dit keer bleef het allemaal onbestraft voor SVBO. Tegen GAVC kreeg SVBO de deksel op de neus, vandaag bleef het gewoon bij 2-1.

SVBO pakt dus 3 punten in een niet al te beste wedstrijd. SVBO maakte het zichzelf wel een beetje lastig, maar Roden was vandaag niet bij machte om het SVBO echt moeilijk te maken. Volgende week zal het toch wel even anders moeten bij SVBO. Dan komt hoofdklasser ACV op bezoek in Barger Oosterveld. De bekerwedstrijd tegen de Assenaren begint om 17.00 uur en wordt op zaterdagavond gespeeld en staat onder leiding van Dhr. Broekman.