NWVV walst over FC Assen heen

NIEUW WEERDING - In de zaterdag 5e klasse F had NWVV zaterdagmiddag geen kind aan FC Assen. Na een 3-0 stand bij rust wonnen de mannen van trainer Geert Aalderink met 5-0. De overwinning kreeg al binnen twee minuten gestalte toen Peter Prins iedereen bij FC Assen een voorzet zag missen en hij de bal bij de tweede paal kon binnen schieten. 1-0.

NWVV werd daarna de bovenliggende partij en dat werd na een half uur tot uitdrukking door Roy Supér die een goede voorzet van Marco Kloppenburg binnen kopte. 2-0. Nog voor de thee tilde NWVV de stand naar 3-0. Jansen weet op links diep te gaan en zijn voorzet werd keurig door Marko Mihalji binnen geschoten. Geert Aalderink was natuurlijk wel tevreden na 45 minuten, maar had nog wel kanttekeningen bij zijn ploeg omdat die toch nog wel een aantal kansen hadden laten liggen.

Na de thee duurde het niet lang voordat NWVV de wedstrijd al vroegtijdig in het slot gooide. Roy Supér weet zelf de ruimte te vinden en maakte voor het doel van de Assenaren geen fout maakte en de stand naar 4-0 tilde. Uiteindelijk scoorde Roy Supér ook nog zijn derde treffer van de middag. Na een mooie aanval via de zijkant weet hij de op maat gegeven voorzet binnen te schieten.

5-0 en daar was trainer Geert Aalderink wel blij mee. ,,Het was een goede overwinning. Misschien hadden wij in de eerste helft toch iets meer moeten scoren, maar ik kan er vandaag wel mee leven. Wij hebben goede zaken gedaan. Zelf drie punten pakken terwijl de top twee Borger en MSC punten laten liggen en de nummer vier NKVV verloor van SVBS’77”.