Voorbeschouwing Zondagvoetbalcompetitie

EMMEN - Ook de zondag afdeling gaat komende weekend van start waarbij er direct al een aantal mooie derby's op het programma staan in de regio Emmen en Borger Odoorn. Ook de zondagvoetballers hebben weer hoge verwachtingen en doelstellingen voor het nieuwe seizoen. Lees en ervaar wat de verschillende spelers er van vinden.


ZONDAG HOOFDKLASSE A

Alex Blekkink (24): ,,Wij weten dat wij nog veel stappen zullen moeten maken”

EMMEN – Na de voortijdig afgebroken competitie in de Hoofdklasse A raakte vv Emmen een beetje in mineur. Dat kun je wel stellen, zegt verdediger Alex Blekkink: ,,Wij hebben daarna nog wel doorgetraind, maar op een bepaald moment werd het toch stil. Begin augustus konden wij eindelijk weer vol aan de bak om ons voor te bereiden op de competitie die inmiddels alweer enkele wedstrijden onderweg is. De voorbereiding onder leiding van onze nieuwe trainer Kevin Waalderbos begon niet echt hoopgevend met nederlagen tegen Noordscheschut (3-1) en Sc Genemuiden (1-0) en de realiteit is dat het er bij de start van de competitie ook niet goed uit ziet. Met twee nederlagen op rij tegen HBS(3-0) en thuis tegen RKAVV (0-1) staat de ploeg nog op nul. Na het afgebroken seizoen vertrok trainer Björn Zwikker en de Emmer amateurs zagen ook spelers als Janiek Arends (Drenthina), Glenn Arts (Alcides), Robin Gerlach (SVBO), Jim ten Hoor (gestopt), Alpha Kashana (onbekend), Tom Klooster (GVAV Rapiditas), Raphael Ngendakumana (Hoogeveen), Stijn Petiet (FC Groningen), Resmon Roemahlewang (Drenthina) vertrekken. Geen goede vooruitzichten dus, maar zegt Alex Blekkink: ,,De trainer is druk bezig met het inpassen van spelers als Djamil Emanuels (ONS Sneek), Justin van der Werff (DZOH), Jonathan van Dorssen (GVAV Rapiditas), doelman Jayh Mendes (Germanicus) en Tim Aalderink (WKE'16), terwijl de eigen jeugdspeler Mathijs Arends, Roan Gierveld, Joris Vredeveld, Bart Jan Braams, Sem Hindriks samen met Vincent de Roo uit de FC Emmen jeugd, mogen proeven aan het grote werk. Er zullen nog veel stappen gezet moeten worden om daar staan wat wij graag willen in de landelijke Hoofdklasse A, besluit Alex Blekkink, die net is afgestuurd als bedrijfskundige aan de Universiteit Groningen”.


ZONDAG 1E KLASSE F

Twan Berends: ,,SVBO moet in de top vijf mee kunnen doen”

BARGER OOSTERVELD – Na in de jeugd van FC Emmen te hebben gespeeld zocht Twan Berends zijn heil bij de vv Hoogeveen, maar de Barger Oostervelder maakt nu deel uit van de selectie van zondag 1e klasser SVBO. Daar gaat de centrale verdediger, die ook goed uit de voeten kan als middenvelder voor een basisplaats in de hoofdmacht van trainer Marc Hegeman. Deze selectie heeft wel enige wijzigingen ondergaan na het zo snel afgelopen vorig seizoen. Belangrijke spelers als Twan Waidijk, Tom Jeuring en Maarten Wielens hebben de overstap gemaakt naar het zaterdag 1 van SVBO. Ook aanvoerder en doelman Lennon Ebeltjes (Klazienaveen), Daniek Camies (EHS’85), Mike Veenstra (HHC 0-23) en Koen Degens (Drenthina) zijn bij de geel-zwarten vertrokken. Twan Berends: ,,Met de overstap van Maarten Wielens, met 91 treffers na Toin Loves(112) op de topscoorderslijst aller tijden zijn wij wel veel scorend vermogen kwijt geraakt. Maar in deze selectie met spelers als Dylan Wessels, Quentin Brands, Ronald Gerdes en René Wolbers hebben wij zeker een aantal spelers die ook kunnen scoren. Nieuw in de groep zijn Joost Schrik en Demy ten Velde van Valthermond en Robin Gerlach is overgekomen van buurman VV Emmen.” Daarnaast geeft de doorstroming van spelers als Danny Hemel, Mark de Vries, Niels Wessels, Boy Haitel en Vince Abad ook aan dat het met de jeugdafdeling van SVBO wel goed zit en veel perspectief biedt voor de komende jaren. ,,Hoe wij de komende competitie zullen gaan doen is voor mij moeilijk aan te geven, want ik ken niet echt de kracht van de andere clubs in deze 1e klasse F, maar vooralsnog moeten wij, gezien onze selectie, toch zeker gaan voor een top 5 positie”.


ZONDAG 2E KLASSE L

Mike Duinkerken(19) ,,De doelstelling van WKE 16 promotie naar de 1e klasse’’

EMMEN - Na de twee afgebroken seizoenen was de honger naar de bal ook heel groot bij de spelers en staf van zondag 2e klasser WKE’16 heel groot. Begin augustus is de enigszins gewijzigde selectie met Albert Koops aan het roer als opvolger van de naar Annen vertrokken trainer Jan Jouke Meertens aan de voorbereiding begonnen. Mike Duinkerken: ,,Na het eerste seizoen met Jan Jouke promoveerden wij gelijk naar de 2e klasse L, maar hebben daarna wel ruim anderhalf jaar stilgelegen. Door de Corona kon Jan Jouke zijn laatste seizoen niet afmaken. Zijn opvolger is Albert Koops, die na drie seizoen bij Valthermond als hoofdtrainer, een nieuwe uitdaging zocht”. Koops zal het wel moeten doen zonderManual Kallenkoot (PKC Groningen), Hendrik Gustin(Borger) en Tim Aalderink (vv Emmen). Met de komst van de nieuwelingen Jaimy Wessels (Weerdinge), Boris Rasevic en Dylano Wolters van Hoogeveen en Brian Haak van FC Emmen heeft de ploeg zich wel kunnen versterken, vervolgt Mike Duinkerken. ,,Wij hebben nu een selectie die op posities alle dubbel bezet is. maar willen wij bovenin meedoen hebben wij dat ook wel nodig”. WKE heeft inmiddels geoefend tegen Gasselternijveen (2-1), Buinen (9-0) en tegen SV Twedo(2-1) en de twee bekerwedstrijden tegen Achilles 1894(1-0 verlies) en Zuidwolde. Misschien een redelijke graadmeter van waar wij nu staan zo vlak voor de start van de competitie., zegt de WKE buitenspeler: ,,Dan gaat het echt om de knikkers en onze eerste tegenstander is Stadskanaal die samen met Valthermond wel gezien mogen worden tot de favorieten in de 2e klasse L. Wij zullen er dan fysiek, maar ook vooral mentaal wel direct moeten staan. Gelukkig kunnen wij weer vertrouwen op de steun van onze vaste achterban. Onze doelstelling is een stapje hoger en wij zullen dan op 26 september de eerste stap moeten zetten’, besluit Mike Duinkerken die een tussenjaar heeft ingelast om te gaan werken bij een reclamebureau in Emmen om daarna de HBO studie weer op te pakken.


ZONDAG 3E KLASSE C

Leon Harms (22): ,,CEC zal met elkaar en voor elkaar voor elke puntje moeten strijden’’

EMMER COMPASCUUM - Ook voor CEC middenvelder Leon Harms was de lock-down toch wel een flinke tegenvaller, want zijn ploeg CEC was in de zondag 3e klasser C prima van start gegaan. Daarna stond iedereen plotseling in de ruststand en kon alleen individueel nog iets worden gedaan om de conditie op pijl te houden als er toch snel weer gestart kon worden. Leon Harms: ,,Ja….dat kun je wel zeggen, maar gemakkelijk was dat zeker niet. Een beetje hardlopen en dat was het dan wel. Gelukkig hebben wij het overleeft en is de voorbereiding op de competitie in volle gang. Het gaat er flink aan toe op de trainingen, want de honger naar de bal was groot. En dat weer onder leiding van trainer Henri Goeree, maar zonder vaste krachten als Tomas Been de naar Klazienaveen is verkast en de altijd betrouwbare doelman Gerben Springer die in het tweede gaat voetballen. Na een seizoen Valthermond is Daniël Berens weer teruggekeerd en stroomden enkele jeugdspelers door waaronder Xander van Dijken die waarschijnlijk de plaats van Gerben Springer zal innemen. Wij hebben geen oefenwedstrijden gespeeld, maar zijn de poulewedstrijden voor de Noordelijke districtsbeker begonnen met een 2-1 winst op Weerdinge begonnen. Bareveld en DVC’59 staan nog op het programma. CEC heeft een doelstelling voor het komende seizoen, maar zegt werkvoorbereider bij Condor Klazienaveen. ,,Zonder direct te roepen dat wij gaan voor de titel, moeten wij wel bovenin mee kunnen doen. Wij zullen de concurrentie moeten aan gaan met ploegen als Musselkanaal, Sellingen, Ter Apel’96, Sc Erica en misschien ook wel HOC ook al weet ik niet hoe daar het verloop in de selectie is geweest. Wij hebben zelf niet echt spelers die het verschil maken, dus zal het van het collectief afhangen. Met een niet al te grote selectie zullen wij het dan ook met elkaar moeten doen’’.


Volgens Sander Boer gaat SV Twedo maar voor één ding en dat is promoveren


NIEUW AMSTERDAM - In de 3e klasse C begon SV Twedo anderhalfjaar geleden vol goed moed aan de nieuwe competitie met als doel promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Helaas gooide het Coronavirus ook hier roet in het eten en werd de competitie abrupt afgebroken. Doordat niemand wist wat er ging gebeuren bleef SV Twedo doortrainen tot dat ook dat niet meer mocht. De spelers moesten individueel iets doen en dat was voor de meesten een beetje hard lopen, zegt Sander Boer de middenvelder van SV Twedo die nu aan zijn 11e seizoen bij de Nieuw Amsterdammers is begonnen. ,,Wij hadden toen een goed gevoel voor de competitie, maar het mocht niet zo zijn. Nu staan wij weer aan de vooravond van een nieuwe competitie, niet wetende wat deze keer nog op ons pad zal komen. De selectie heeft ook nu weer enige wijzigingen ondergaan. Voormaligaanvoerder Mark Rabbers is lager gaan voetballen in Twedo 3. Jeroen van der Ham en Lyon Kroezen zijn voor hun werk naar het buitenland. Nieuw in de groep zijn Dion Klaassen komt van DZOH en Job Vermeulen komt van SVBO Ik denk dat wij nu selectie hebben die door een goede mix tussen jong en oud er wel sterker op is geworden". Onder leiding van trainer Jannes de Lange gaat de ploeg voor één van de bovenste drie plaatsen, maar wij willen het liefst direct promoveren. Wij zullen daarvoor wel moeten afrekenen met onder anderen Sellingen, Gieten en Sc Erica die ook zeker die doelstelling zullen uitspreken. Daarnaast is CEC altijd een lastige tegenstander". Resumerend denkt Sander Boer dat de selectie van SV Twedo een goede selectie heeft met een mix van 30+, 25+ en jong talent uit eigen gelederen dat is door gestroomd. ,,Naarmate de competitie vorderd zullen wij steeds beter op elkaar ingespeeld raken. ,,Het zou mooi zijn dat wij 32 jaar geleden na het seizoen 89/90 toen uit de 2e klasse B werden geknikkerd, weer op dat niveau terug kunnen komen. Met de uitwedstrijd tegen Bellingwolde zullen wij direct een flinke tik moeten uitdelen".


Roy Lit (33) ,,Sc Erica moet boven in deze 3e klasse C mee kunnen doen”


ERICA - Eindelijk weer los en dat ook voor publiek, daar doen wij het toch voor, zegt Roy Lit, de centrale verdediger van Sc Erica. ,,Na een periode van lopen, lopen en daarna met 2-tallen en 4-tallen kunnen trainen, schijnt er weer licht aan de horizon. Het was echt balen dat wij twee keer een competitie hebben moeten afbreken. Vooral de eerste periode daarna toen wij op ons zelf aangewezen waren kwam de discipline wel flink om de hoek kijken. Gelukkig heeft iedereen het overleeft en zag ik bij de start van de groepstraining weer alle bekende gezichten weer op het veld staan”. Voor trainer Herman Scherpen, die net aan zijn klus bij SC Erica was begonnen een geruststelling om de onderbroken competitie, nu weer door te kunnen trekken in de nieuwe competitie die zondag met een uitwedstrijd tegen HOC weer van start gaat. Roy Lit: ,,Ja en de trainer kan werken met een selectie waaruit niemand is weggevallen, maar Thijs Drijfhout en Nemanja Siebum uit de eigen jeugd aan de groep zijn toegevoegd. Tot nu toe lijkt het allemaal goed, iedereen is redelijk fit gebleven, maar wedstrijd fit zijn is wel even iets anders. Wij hebben nu enkele oefenwedstrijden gespeeld en voor de beker speelden wij tegen Raptim (1-1) en Zandpol (0-6) en krijgen nog DSC’65.’’ Volgens Roy Lit, met zijn 33-jaren, één van de routiniers in de selectie van Sc Erica, is het in de voorbereiding vooral belangrijk dat de Spelers vooral fit en blessure vrij blijven en wedstrijd ritme op doen, maar dat gaat elke week beter. Een antwoord op de vragen van waar staat Sc Erica nu vlak voor de start van de competitie in deze klasse en wat zijn de favorieten, moet hij het antwoord toch een beetje schuldig blijven: ,,Geen enkele idee, want ik weet niet hoe de andere clubs deze periode zijn doorgekomen. Gieten misschien of Musselkanaal? Ik denk dat wij hele rare uitslagen kunnen verwachten in deze mooie klasse met veel derby’s waarbij de spanning en druk een belangrijke rol kunnen gaan spelen”. volgens Roy Lit.


Ruben Jansen (17) ,,SVV’04 wil graag heel hoog eindigen”


SCHOONEBEEK - In de zondag 4e klasse D begint SVV 04 op 26 september de competitie 2021-2022 van start. Zonder een doelstelling uit te roepen heerst er bij SVV 04 wel een sfeer, waarin niet alles moet, maar waar wel alles mag. Wij laten het gewoon op ons afkomen, zegt middenvelder Ruben Jansen, die aan zijn tweede seizoen bij de Schoonebekers gaat voor een basisplaats. ,,Ik niet alleen hoor, want dat geldt denk ik voor alle spelers in de selectie. Voor de gevestigde orde, maar ook voor nieuweling Laurens Grobbe die van OZC Ommen komt, maar als jeugdspeler een verleden heeft bij SVV’04 en weer terug is op oude nest. Met Roeland Kwint (53) uit Coevorden, staat er ook een nieuwe trainer voor de groep als opvolger van Philippe Karhof’. Volgens de eerste jaars HBO student Economie op Stenden Hogeschool in Emmen heeft Roeland Kwint wel het voordeel dat deze selectie elkaar door en door kent. ,,Deze ploeg staat achterin sterk te spelen en staat eigenlijk in alle linies wel haar mannetje. De doelpunten zullen moeten komen van onze spits Bart Moes, maar wij hebben nog wel enkele spelers die een doelpuntje kunnen maken. Wij hebben al geoefend tegen Dalen 0-2 en SVBO (zat) 2-1 en voor de districtsbeker wonnen wij met 2-0 van Protos. Als iedereen fit is en blijft, kunnen wij gaan voor onze doelstelling en dat is zo hoog mogelijk eindigen.” In de zondag 3e klasse D behoren ploegen als Musselkanaal, Sc Erica, Protos en Musselkanaal wel tot de favorieten. Het zijn allemaal voetballende ploegen en dat ligt ons ook wel, zegt Ruben Jansen, die zich bij SVV;04 als speler ook nog nuttig maakt om op zaterdag langs de zijlijn te staan als club assistent-scheidsrechter bij JO17-1. Komende zondag gaat het dan beginnen en met een thuiswedstrijd tegen Sellingen is dat is voor SVV’04 direct een pittige opgave.


Maarten Ritsma (22) ziet met HOC de competitie met veel vertrouwen tegemoet.


EXLOO/ODOORN – Ruim 12 jaar geleden vertrok doelman Maarten Ritsema op 10-jarige leeftijd Exloo en speelde onder anderen bij PEC Zwolle, vv Emmen en Northeastern Junior College in Colorado. De laatste twee seizoen verdedigde Maarten, die bekend staat om zijn coachend vermogen en traptechniek, het doel bij zaterdag 2e klasser DZOH. Na de lock-down wilde hij weer op zaterdag werken en koos voor voetballen op zondag. Begrijpelijke dat de in Exloo wonende doelman zich aanmeldde bij HOC, De Hunso Oring Combinatie, waar zijn hele vriendenploeg ook speelt. De student docent Engels op de Hogeschool in Zwolle, stond al elke zondag langs de kant bij HOC en de overstap bevalt hem prima. Na een matig begin van de afgebroken competitie wil HOC nu beter van start gaan en is al in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Maarten Ritsema: ,,Een tegenvallende start toen, maar behalve het wegvallen van de gestopte Jan Cremer en de terugkeer van Jelle Siekman vanuit het tweede team is de selectie in tact gebleven. Wij hebben geoefend tegen Valthermond en ondank het 2-1 verlies, hebben wel goed gespeeld. Wij zijn nu enkele weken onderweg en ik heb het gevoel dat wij flinke stappen hebben gemaakt onder leiding van trainer Bas Nibbelke. Een trainer die veel individueel met de spelers spreekt, maar ook een geheel eigen visie op het voetbal heeft. Soms regerend met zachte hand, maar ook met harde hand kan hij de groep wakker kan schudden.” Door de grote selectie moet iedereen bij ons er vol tegen aan, want zeker van een basisplaats is eigenlijk niemand. Ook ik als doelman niet, vervolgt Maarten Ritsema, want wij zijn met vier keepers en er zullen twee afvallen naar de tweede selectie. ,,Onderling hebben wij een prima relatie en kunnen elkaar alleen maar beter maken. Wij beginnen de competitie op eigen veld tegen Sc Erica en dat is direct een mooie affiche. De 3e klasse C is gezien de indeling een mooie klasse met bijvoorbeeld derby’s tegen Weerdinge, SVV 04 en SV Twedo, maar ook een sterke klasse. Het is moeilijk om zo maar even kampioen te worden. Een prognose doen is moeilijk, maar moeten de blik vooral op ons zelf richten. Wie weet wat het ons dan allemaal brengt”.


Sjoerd Wolters(34) wil met Weerdinge meedoen voor een prijs

WEERDINGE – De zondag 3e klasser Weerdinge staat ook weer aan de vooravond van een nieuwe competitie na een stilstand van ruim anderhalf jaar. Een start met een selectie die in de afgelopen maanden veel mutaties heeft ondergaan. Dat was allemaal wel even weer wennen zegt Sjoerd Wolters, de doelman van Weerdinge. ,,Onze hoofdtrainer Edwin Drenth besloot na één seizoen om persoonlijke redenen er een jaartje mee te stoppen. Deze vacature is inmiddels ingevuld door Alex Padding, die vier seizoen hoofdtrainer was bij VIOS O. Een voor mij totaal onbekende trainer, maar zeer ervaren. Echt een trainer van de oude stempel die volgens mij wel goed bij Weerdinge past. Ook in de spelersgroep hebben zich veel wisselingen voorgedaan. Vertrokken zijn Aaron Brinks (FC Klazienaveen). Jaimy Wessels (WKE’16), Patrick Lassche naar FC Stadspark wegens naar Groningen. Nieuwe aanwinsten zijn Herman Hendriks en Hicham Amraoui van WKE’16, Erwin van der Weide van Sc Angelslo, Yonathan Ahlers van Roden en Niels Werkman is na een jaartje ook weer terug. Met de komst van Erwin Salomons heb ik er een maatje bijgekregen. Na 5 jaar niet te hebben gespeeld nadat hij in de A-jeugd van Hoogeveen een beenbreuk op liep en het nu weer wil oppakken. Misschien niet direct een concurrent, maar naar wat ik nu van hem zie, zal dat zeker nog komen.” De voorbereiding op het komende seizoen is door al de nieuwe gezichten nog een beetje stroef en door vakanties heeft Padding pas vrij laat met de complete groep kunnen trainen. ,,Na de bekerwedstrijden tegen CEC, Bareveld en DVC’59 hebben wij misschien een indicatie waar wij zo vlak voor de competitie staan. Als ik dan de indeling van 3C bekijk zijn Raptim en Protos verdwenen. SPW en Bellingwolde zijn bij mij niet bekend, maar wij hebben nog wel mooie derby’s tegen CEC, Sc Erica, SVV’04 en SV Twedo. Favorieten zijn volgens mij HOC en Gieten, terwijl wij ook mee willen doen voor het kampioenschap of eventueel via een periodetitel om een stapje hoger kunnen maken’’. besluit Sjoerd Wolters die, hier op de foto met zijn kinderen Bella en Tinus, aan zijn zevende seizoen bij Weerdinge gaat beginnen.


ZONDAG 4E KLASSE D

Doelman Martin Berens (27) ,,Gezien de voorbereiding moet er iets moois mogelijk zijn’’

NIEUW SCHOONBEEK - Na een goede start van de vorige competitie toonde zondag 4e klasser Schoonebeek vanaf het begin met goed voetbal een stijgende lijn. Helaas gooide het Corona virus ook toen weer roet in het eten. Dat was jammer, zegt doelman Martin Berens die aan zijn 11e seizoen bij Schoonebeek is begonnen. ,,Na de noodgedwongen pauze zijn wij er in de voorbereiding direct vol tegen aan gegaan. Wij konden dat doen met dezelfde selectie, want er is niemand vertrokken. Voor trainer Jordan Abel was dat wel prettig en met enkele nieuwelingen als Remco Huser, Dennis Striper en Stefan Eising uit eigen jeugd en Niels Jonker die doorgeschoven is van uit het 2e elftal. De selectie in de breedte daardoor zeker sterker geworden.’’ De wedstrijden die Schoonebeek in de voorbereidingen speelde kenden wel een wisselend verloop. 0-4 tegen SVV 04, 2-2 tegen Sc Erica en 2-4 tegen CEC. Berens: ,,Bij vlagen speelden wij wel goed zoals tegen SC Erica, maar wij zijn nog wel zoekende naar de standaardsituaties en krijgen door onnodige fouten nog teveel doelpunten tegen. Wij zijn de eerste speelronde vrij, dus hebben wij nog een extra week om ons voor te bereiden. In deze 4e klasse D mogen volgens mij ploegen als Titan, Sleen en KSC tot de favorieten worden gerekend. Wij beginnen overigens met een thuiswedstrijd tegen Balkbrug dat voor ons eigenlijk nog een onbeschreven blad is”. De product ontwikkelaar bij Schoeller-Allibert in Hardenberg ziet wel mogelijkheden voor Schoonebeek en de doelstelling is zeker meedoen om de bovenste plaatsen en dan misschien stiekem via de nacompetitie meedoen voor een promotieplaats. Wij hebben in ieder geval een mooie klasseindeling met een aantal mooie derby’s tegen onder anderen DVC’59 en Zwartemeerse Boys en de eerder genoemde favorieten.” besluit Martin Berens, die door velen wordt gezien als een topkeeper voor een 4e klasser.


Glenn Tromp (21) ,,Promoveren is voor EHS'85 de eerste doelstelling''


EMMERSCHANS - In de zondag 4e klasse D is het altijd moeilijk vertoeven gezien de vele, maar ook mooie derby's die er afgewerkt moeten worden. EHS'85 is tot nu toe ook nog niet in staat geweest om een stap hoger te zetten. Terug in de herinnering zien wij dat de ''schanskers'' in het seizoen 2005-2006 dicht bij promotie waren. Met een tweede plaats in de eindstand en winnaar werden van de eerste periode, maar in de nacompetitie lukte het echter net niet. Daar moet nu maar eens verandering in komen en moet het gebeuren, volgens Glenn Tromp, de libero van de blauwhemdendie werkt bij Cannon Belts bv in Emmen. ,,De selectie van trainer Henk van Klinken heeft wel enige wijzigingen ondergaan. Boy Mestemaker en Tim Smit zijn vertrokken, maar met de komst van doelman Arnold Kassing (vv Zuidvogels), Daniek Camies en Dylano Camies (SVBO), Jeroen Smit (DZOH) en Selwyn Reuvekamp (VEV) heeft Van Klinken meer mogelijkheden. In het afgelopen jaar was iedereen lang op zich zelf aangewezen. Ik heb nog wel veel loopwerk gedaan, maar er zullen ook spelers zijn die conditioneel wel een steek hebben laten vallen. Ik heb vertrouwen in deze groep. Hopelijk gaat het dit seizoen lukken om onze doelstelling te halen en dan gewoon via een kampioenschap of periodetitel met nacompetitie. Als ik de competitie indeling bekijk denk ik dat KSC en misschien ook DVC'59 tot de favorieten geregeld mogen worden. Daarnaast verwacht ik ook dat wij veel tegenstand kunnen verwachten in de derby's tegen Zwartemeerse Boys, Sleen, Schoonebeek en Titan. Hoe de Groningse ploegen als Gasselternijveen ener voor staan kan ik echt niet beoordelen. Na de wedstrijden voor de beker tegen Wedde (7-6 winst), Roswinkel Sp en Velerveen beginnen wij met een uitwedstrijd tegen Gasselternijveen aan de competitie. Een mooie graadmeter waar wij kunnen staan.”


Tjibbe Bruinsma: ,,Ik denk dat dit een goede selectie is voor de 4e klasse D’’

ZWARTEMEER – Ook voor Zwartemeerse Boys trainer Tjibbe Bruinsma en zijn selectie was het door de Corona virus een bijzondere periode nadat de competitie abrupt werd afgebroken. Dat klapte er wel even in, zegt de trainer die in de periode van 2004-2008 ook al actief was als trainer bij de club in Zwartemeer, net aan zijn hernieuwde klus in Zwartemeer was begonnen. ,,Gelukkig hebben wij in de afgelopen maanden, volgens de geldende regels, toch regelmatig wel iets kunnen doen, maar begrijp mij goed, dat was wel verre van Ideaal. In deze periode hebben zich wel enige mutaties voorgedaan in de groep. Vertrokken zijn Justin Schimmel naar Klazienaveen en is Thijs Harms tijdelijk wegens werk gestopt.Ronald van der Weide koos door drukken werkzaamheden voor een seizoen in de zaterdagafdeling. Daartegenover staat wel dat er ook nog enkele spelers als Nick Berens, Jarno Schulte, Jarno Bijl en Rik Seulman weer aan de selectie zijn toegevoegd. Ik kan wel zeggen dat wij wel met een vrij jong team aan de slag zijn gegaan. Het is wel een hechte vriendenploeg, maar doordat wij nog niet hebben kunnen oefenen is het nog moeilijk in te schatten wat de mogelijkheden zijn.” Wat de competitie indeling betreft is de trainer wel tevreden. ,,Deze 4e klasse is heel aantrekkelijk door de vele mooie derby’s die er op het programma staan met o.a. DVC’59, Schoonebeek, EHS’85 en Titan om er een paar te noemen. Ik weet niet hoe de andere clubs de maanden zonder voetbal hebben overleeft en daarom toch wel moeilijk in de schatten waar wij nu staan. Misschien dat de bekerwedstrijden tegen Roswinkel Sp, SVBC en PJC een beetje inzicht hebben kunnen geven wat er mogelijk is, maar ik denk toch wel dat deze selectie goed genoeg is om bovenin deze vierde klasse D mee te kunnen doen”. aldus Tjibbe Bruinsma die als hobby ook graag vist en dan het liefst op de Waal en IJssel op barbeel.


Roy Sibon(25): ,,DVC’59 kan zeker nog iets moois neerzetten:”


NIEUW DORDRECHT - De teleurstelling bij DVC’59 in Nieuw Dordrecht was groot toen het coronavirus de competitie lam legde. Ook op sportpark Bloemendal was het toen even onzeker hoe het verder moest gaan. Toen het duidelijk werd dat er geen herstart meer kwam, was iedereen op zich zelf aangewezen en dat bleek voor sommigen lastiger dan gedacht. Nu anderhalf jaar geleden is de selectie waarmee de nieuwe trainer Dennis Bruns toen van start ging, helemaal in tact gebleven. Niemand is gestopt en er is niemand bij gekomen. DVC’59 heeft nu een mix van jonge en oudere spelers. Trainer Dennis Bruns is in geslaagd om op een perfecte manier het voetbal weer in DVC’59 te krijgen, volgens aanvallende middenvelder Roy Sibon, die alweer aan zijn 11e seizoen is begonnen op sportpark Bloemendal. ,,Wij hebben inmiddels enkele oefenwedstrijden gespeeld. Het werd 1-1 tegen Erica’86 en van Zwartemeerse Boys werd met 3-0 gewonnen. Onze doelstelling is ook nu weer een goede middenmoter te zijn, maar mocht er meer in het vat zitten is dat mooi meegenomen. In de 3e klasse zit toch meer voetbal terwijl er in deze 4e klasse D vooral fysiek gebikkeld moet worden om succes halen. De wedstrijden in de noordelijke districtsbeker tegen 3e klassers Bareveld, Weerdinge en CEC zijn misschien een indicatie van waar wij staan. Natuurlijk denk ik dat ploegen als Titan en KSC over meer ervaring beschikken en altijd wel mee doen. Gelukkig beginnen ook nu weer alle wedstrijden gewoon met 0-0 en kan iedereen van elkaar winnen. Ik verwacht een mooi seizoen met een stabiel sterke groep. Dan kan er bij DVC’59 zeker iets moois groeien’’, besluit Roy Sibon die dagelijks als stukadoor zijn kost verdiend.


Mick Hendriks (21): ,,In deze zondag 4e klasse D is iedereen aan elkaar gewaagd”


NIEUW WEERDINGE - Toen Titan anderhalf jaar geleden aan de competitie in de 4e klasse D begon waren bij de Nieuw Weerdingers de verwachtingen hoog gespannen, volgens middenvelder Mick Hendriks, die aan zijn derde seizoen in de hoofdmacht van Titan gaat beginnen. Het was daarom dan ook een tegenvaller toen de competities lam werden gelegd door toedoen van het corona virus. ,,Het was allemaal zo onduidelijk en onwerkelijk. Als snel bleek dat wij op ons zelf aangewezen waren, maar anderhalf jaar zonder voetbal zijn we blij dat we weer aan de bak mogen. Nadat de vorige twee seizoenen zijn afgebroken door toedoen van het Corona virus en ik in de seizoenen daarvoor veel met blessures heb gekampt hoop ik dat dit seizoen eindelijk vol gemaakt kan worden. Gelukkig hebben wij het wel snel weer op kunnen pakken met een selectie die wel enkele wijzigingen heeft onder gaan. Roy Super keerde weer naar NWVV terug. Jammer, want met vijf doelpunten in de bekercampagne was hij als spits heel belangrijk voor ons. Daarnaast is Julian ter Veen naar Ter Apel’96 vertrokken. Nieuw in de groep zijn Maurice Gersonius van Alteveer en eigen kweek Rowan Meijering die na een jaartje Sc Roswinkel ook weer terug keerde. Wij hebben aan het Orgon Toernooi van SVBO mee gedaan, maar er ontbraken nog spelers wegens blessures en vakanties. Een echte doelstelling hebben wij daarom nog niet echt kunnen uitspreken, want wij hebben nog geen beeld van waar wij ongeveer staan”. Favorieten in deze zondag 4e klasse D zijn er natuurlijk wel, zegt Mick Hendriks, die inmiddels aan de Rijks Universiteit in Groningen zijn studie Bedrijfskunde met succes heeft afgerond en het komende schooljaar begint aan de master Marketing. ,,Het vorige seizoen speelden wij tegen Schoonebeek een keer gelijk en verloren we van Sleen, dit zullen geduchte tegenstanders zijn voor ons. KSC is ook zeker weer een lastige tegenstander, terwijl Zwartemeerse Boys ook zeker niet onderschat mag onderschatten. Daarnaast is er in Gasselternijveen ook een sterke ploeg bijgekomen in onze klasse. Ik denk dat in deze klasse iedereen aan elkaar gewaagd is en aan het eind van de rit zullen wij wel zien waar het schip voor ons zal stranden”.


ZONDAG 5E KLASSE D


Tim Kleinenberg (27) wil met Roswinkel Sp. wel een stapje naar boven maken

ROSWINKEL – In de zondag 5e klasse D was de teleurstelling bij Roswinkel Sp. wel erg groot toen de competitie werd afgebroken door de Corona Perikelen. De ploeg was met 9 punten uit 3 wedstrijden voortreffelijk aan de competitie begonnen. Mike Kleinenberg die behalve een uitstapje naar Ter Apel’96, al vanaf zijn 5e bij Roswinkel actief is: ,,Wij begonnen heel goed met een team dat zowel er verdedigend als aanvallend direct goed stond te voetballen. Inmiddels zijn wij al enkele weken druk in de voorbereiding met een kleine wijzigingen in de selectie van trainer Cor Lubach die inmiddels aan zijn vijfde seizoen is begonnen. Vertrokken zijn Rowan Meyering naar buurman Titan, Dylon Meyering naar NWVV en Niels Neef (onbekend), maar de trainer kreeg met de terugkeer van Jens Katuin (Ter Apel’96) en Roy van der Sluis die van een zware kruisband blessure is hersteld, wel de nodige aanvulling in de selectie. Inmiddels heeft Roswinkel al met goed gevolg oefenwedstrijden gespeeld en gewonnen van Valthermond 2 (4-2) en Protos 2 (7-1). De ploeg leek er zo te zien al aardig te staan., volgens de servicemonteur bij Loonbedrijf Fuhler in Barger Oosterveld, maar een goed voorbereiding is volgens hem nog steeds geen garantie voor succes in de competitie. ,,Voor de beker kregen wij met 7-1 een flinke tik van Zwartemeerse Boys, maar wonnen van PJC (4-3) en SVBC moet nog gespeeld worden. Of de doelstelling om hoger te willen spelen nog wel zo realistisch is gezien deze uitslagen, zal de tijd leren met dit jonge team met grotendeels spelers uit het dorp. Voor mij is voorspellingen doen moeilijk, want wij weten niet wat de Corona regels bij veel clubs tot gevolg hebben gehad. Misschien dat HH Combi en Hooghalen zich zullen mengen om de knikkers. Wij zullen ons best doen en dan zien wij wel hoe het allemaal afloopt’’, besluit de libero van Roswinkel.

Ian Wesseling(20): ,,Weiteveense Boys gaat helemaal voor promotie

WEITEVEEN – Bij Weiteveense Boys kwam het plotseling afbreken van de competitie anderhalf jaar geleden wel op een heel verkeerd moment. De Weiteveners begonnen in de zondag 5e klasse D met twee overwinningen en twee gelijke spelen met een doelsaldo van 12-7. Des te jammer dat het toen plotseling inklapte en niet weer van start is gegaan, zegt Ian Wesseling, de 20-jarige spits van de boys in Weiteveen. ,,Wij hadden een team dat in een mooie vlo verkeerde mede doordat onze trainer Harm Kiers de moed had veel jonge spelers te laten doorstromen. Wij hebben nog even door kunnen trainer, maar toen bleek dat de competitie niet meer hervat zou worden waren wij toch op ons zelf aangewezen en moesten het vooral doen met wat hardlopen. Het was dan ook een mooi gevoel toen wij weer het trainingsveld op mochten. Aanvankelijk aangepast in kleine groepjes, maar nu in de voorbereiding op het nieuwe seizoen ook weer als groep. Inmiddels hebben wij ook al weer enkele wedstrijden in de Regio Cup gespeeld tegen Klazienaveen en KSC. Niets gewonnen, maar net als voor de beker in een poule met Protos, Schoonebeek en SVV 04 waren wij zwaar ingedeeld”. Voor trainer Andre Steenhuis en zijn manschappen misschien wel een indicatie waar de boys nu ongeveer staan. En dat schept wel veel vertrouwen voor de jonge groep, die geen individuele toppers heeft, maar vooral als collectief in alle linies wel iets kan neer zetten. ,,Ik denk dat ik wel durf te zeggen dat zonder dat het echt is uitgesproken, promotie onze doelstelling moet zijn. Natuurlijk zijn er een aantal ploegen als Witteveense Boys’87, Valther Boys en Sc Roswinkel die dat ook zullen uitspreken. Wij gaan er in ieder geval wel voor”, besluit Ian Wesseling die inmiddels zijn MBO studie Bouwkundig Architect in Emmen heeft afgesloten en aan een 4-jarige studie Built Environment is begonnen.


Casper Jordan (27): ,,Zandpol moet toch eindelijk een keer een stapje hoger kunnen’’


ZANDPOL – In de zondag 5e klasse D wil Zandpol na zeven seizoenen eindelijk wel eens een stapje hoger spelen. Helaas is middenvelder Casper Jordan wat dat betreft wel wat sceptisch. ,,Als je kijkt dat wij het dit seizoen moeten doen met een smalle selectie van 14, 15 spelers zullen de verwachtingen zeker niet hoog gespannen zijn. Helaas hebben wij maar weinig nieuwe spelers mogen begroeten. Ikzelf ben er na een blessure wel weer bij, terwijl Martijn Gerding naar DSC’65 is vertrokken. Natuurlijk zullen wij voor elke punt knokken, gemakkelijk zal het niet gaan. Met de huidige (smalle) selectie is de 4e klasse naar alle waarschijnlijkheid te hoog gegrepen. Ik denk dat het linker rijtje wel haalbaar zou moeten zijn. Enkele weken geleden zijn wij aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen”. In hoeverre Zandpol onder aanvoering van de weer teruggekeerde trainer Ep de Hoop in staat is om er toch een goed seizoen van te maken is nog in nevelen gehuld. Een vijfde plaats aan het eind van het seizoen 2017-2018 is tot nu toe het hoogst haalbare resultaat geweest, zegt de kandidaat makelaar. ,,Wij hebben met de 36-jarige Stefan Knuppe, die ondanks aanbiedingen van andere clubs Zandpol altijd trouw is gebleven, natuurlijk wel een speler die bewezen heeft altijd en overal te kunnen scoren, maar hij kan het ook niet alleen. Gelukkig dat ook Bas Bos (35), die eigenlijk een stapje lager wilde spelen, toch nog een jaartje door gaat. In de afgelopen weken hebben wij voor de beker gespeeld en verloren de uitwedstrijd tegen DSC’65 met 3-1, terwijl Sc Erica ons – na een slechte 10 minuten na rust – met 6-0 aftroefde”. Zandpol begint de competitie thuis tegen Roswinkel Sp. dat misschien wel samen met ploegen als SVBC, Witteveense Boys tot de favorieten mogen worden gerekend. ,,Wij zien wel waar wij uiteindelijk staan, maar ik hoop dat de groep tot het einde het plezier in het spelletje houdt”.


Stan Bijl (19) ,,SVBC gaat in ieder geval voor een top-drie plaats''


BARGER COMPASCUUM – Ook in Barger Compascuum sloeg anderhalf jaar geleden de Lock-down in als een bom. Onder leiding van de nieuwe trainer Geert Katoen en een deels nieuwe selectie was SVBC redelijk goed begonnen aan de competitie in de zondag 5e klasse D. Dat stopzetten was foute boel, zegt middenvelder Stan Bijl en vervolgt: ,,Een vreselijk moment die wij zeker niet hadden verwacht. Gelukkig zijn wij toen niet bij de pakken gaan neerzitten en hebben onderling in kleine combinaties toch volgens de toen geldende regels kunnen blijven trainen.” Gelukkig voor iedereen in Barger Compascuum was het een verademing toen het sein weer op groen werd gezet. De voorbereidingen op een nieuwe competitie konden eindelijk weer vol van start gaan. Stan Bijl, 3-jaars student metaalbewerking en constructie op het Drenthe College in Emmen gaf wel aan dat de trainer gewoon weer van voren aan af moest beginnen met de opbouw: ,,Het nieuwe team kreeg anderhalf jaar geleden niet de kans om op elkaar in te spelen, maar bleef wel grotendeels compleet. Doelman Gerard Hölscher(49) besloot na die coronaperiode wel te stoppen, terwijl doelman Rick Moesker van Sc Angelslo 2 over kwam zal Wesly Groen wel onze eerste doelman worden. Wij hebben nu twee goede keepers die onderling nog moeten uitvechten wie de eerste keus van de trainer gaan worden. Met Thomas Velema, de keeper van de A-junioren, hebben overigens nog een talent achter de hand. De indeling van de competitie is voor Stan Bijl ook wel bekend. ,,Er is weinig veranderd. Ik wil het woord kampioenschap niet direct in de mond nemen, maar denk dat een top-drie klassering mogelijk moet zijn. De concurrentie zal denk ik weer komen van onder anderen Weiteveense Boys en Valther Boys, maar ook van SC Roswinkel waartegen het altijd bikkelen en roppen is. Belangrijk is een goede start, want de eerste klap is nog altijd een daalder waard”.

Basilius Dellas(22) verwacht met Valther Boys hoog te eindigen

VALTHE - Valther Boys wil het komend seizoen in de zondag 5e klasse D graag meedoen, maar om direct van een titel te spreken vindt Basilius Dellas misschien een beetje voorbarig. ,,Als ik de selectie een beetje ken, denk ik wel dat het reëel is dat wij in de top drie kunnen eindigen. Basilius Dellas speelt, behalve een uitstapje naar Stadspark in Groningen, al vanaf de jeugd bij Valther Boys. De selectie van het trainersduo Bert Kamps en Erik Jansen kon twee spelers uit eigen jeugd toevoegen, maar zag Jan Brinks naar Groningen vertrekken en Nick Hulshof een stapje terug doen naar het 2e elftal,, In deze klasse hebben wij derby’s tegen onder anderen Buinerveen en De Treffers’16, vervolgt de middenvelder en tevens bestuurslid van de boys. ,,Favorieten moeten noemen, vind ik wel een beetje lastig, want ik heb geen idee hoe die er voor staan. Gezien de goede resultaten in de voorbereiding en in de bekercompetitie is Buinerveen misschien een outsider, terwijl Witteveense Boys en Weiteveense Boys elk seizoen mee doen om de prijzen’. Gezien de doelstelling bij Valther Boys kunnen wij pas tevreden als we in de top drie eindigen of via een periodetitel promotie kunnen maken, zegt de middenvelder die een opleiding Human resource management (HRM) aan de Hanze hogeschool in Groningen volgt. ,,Wij hebben bij Valther Boys een goede trainingsopkomst en het plezier die iedereen voor het spelletje heeft in combinatie met de gezelligheid na trainingen en wedstrijden straalt er van af. Valther Boys probeert zo lang mogelijk seniorenteams in de benen te houden, maar misschien is dit wel het laatste seizoen, want een samenwerking met HOC lijkt onvermijdelijk. Inmiddels hebben wij al een samenwerking wat betreft de jeugd en lagere senioren. De verwachting is dat ook de standaardelftallen van HOC en Valther Boys samengevoegd worden en er weer een nieuw fusieclub zal komen”.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda

Laatste nieuws
 
agenda emmen
Mee®doen Schoonebeek, het is mooi geweest!
za 23 okt 2021 om 16:00
Shadow band Shadowski en Klaas Hummel in CH50+
zo 24 okt 2021 om 14:30
Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe
do 28 okt 2021 om 16:30