FC Emmen ook in Utrecht goed voor drie punten

UTRECHT – Door een doelpunt van Miquel Araujo behaalde FC Emmen ook Jong Utrecht de volle winst binnen. De 1-0 winst in de Domstad betekende de vierde overwinning op rij voor de mannen van trainer Dick Lukkien.


Jeredy Hilterman komt in deze wedstrijd niet tot scoren. (foto Gerrit Rijkens)

Door deze overwinning is FC Emmen nu gestegen naar de derde plaats in de Keukenkampioen-divisie achter Volendam dat met 3-2 won van Almere City en Jong AZ dat met 2-1 te sterk was voor FC Dordrecht. “Never chanche a winning team”, was ook de gedachten van trainer Dick Lukkien en daarom stuurde hij voor de vierde wedstrijd op rij dezelfde elf spelers het veld in.

Het was voor FC Emmen geen gemakkelijke wedstrijd tegen een ploeg die vooral probeerde het achterin dicht te houden, terwijl het zich zelf ook niet echt grote kansen wist te creëren. Ook Jong Utrecht wist met de sporadische aanvallende mogelijkheden niet echt raad ook al kreeg het in de eerste helft wel één echte mogelijkheid om te score te openen.


Rui Mendes wordt op de huid gezeten door een Utrecht verdediger(foto Gerrit Rijkens)

Een doelpoging van Balk werd vakkundig door FC Emmen doelman Michael Brouwer onschadelijk gemaakt. Het waren uiteindelijk de Emmenaren die halverwege de wedstrijd wel met een voorsprong aan de thee konden doordat Miguel Araujo de bal uit een hoekschop van Peter van Ooyen keurig binnen kopte. 0-1.

Na de thee begon Jong Utrecht scherp aan de wedstrijd en kreeg twee kansen via hun spits Venema. FC Emmen moest in die fase even passen, maar nam het snel weer over. Jeredy Hilterman kon de wedstrijd voortijdig in het slot zetten, maar zijn kopbal uit een voorzet van Arnoud Luzayadio verdween via de handen van doelman De Keijzer tegen de lat. Jong Utrecht bleef wel voetballen, maar slaagde er niet in om de defensie van FC Emmen het nog echt moeilijk te maken.

In één van de laatste aanvallen na een snelle omschakeling kreeg Rui Mendes nog een kansje op 0-2 maar ook dat lukte net niet, Eindstand 0-1 en FC Emmen kan zich nu gaan opmaken voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Excelsior. Aanvang 18.45 uur. FC Emmen trainer kan dan niet beschikken over centrale verdediger Miguel Araujo, die de komende twee weken interlandverplichtingen met Peru heeft.


Teun Bijleveld speelt zich vrij maar zijn schot treft geen doel. (foto Gerrit Rijkens)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda