SVBC wint na grote achterstand alsnog van JVV

JIPSINGBOERTANGE – In de zondag 5e klasse D zorgde SVBC voor een huzarenstukje door een 4-1 achterstand op JVV om te zetten in een 6-4 overwinning. De wedstrijd in Jipsingboertange tegen JVV begon slecht. In de 4e minuut keken de mannen van trainer Geert Katoen al tegen een 1-0 achterstand aan.

Daarna was het wel SVBC wat de klok sloeg. Het kreeg kans op kans, maar de thuisclub tikte na 25 minuten de 2-0 binnen. Pas daarna lukte het SVBC om ook te scoren uit één van de vele kansen. Davey Geerts wist de aansluiting te maken na een mooie voorzet van Tim Funke. 2-1. Nog voor de thee wist JVV de voorsprong weer te vergroten door uit een vrije bal te scoren. 3-1 en dat werd ook de ruststand.

Na de hervatting had trainer Geert Katoen enkele tactische omzettingen doorgevoerd en dat had al na een kwartier met veel kansen eindelijk succes. Uit een voorzet van Sander van Essen scoorde Stan Bijl de 4-2. Vijf minuten later was het Stefan Groen die goed doordrukken van Tim Funke met een doelpunt bekroonde. 4-3. SVBC rook dat er meer in zat en in de laatste twintig minuut voltrok zich het mirakel van SVBC. Tim Funke scoorde uit een hoekschop de 4-4 en drie minuten voor tijd was het Stan Bijl die SVBC eindelijk op voorsprong wist te zetten. 4-5 en of het nog niet genoeg was werd het in de laatste minuut ook nog 4-6.

Na een lange bal van achteruit kon Stefan Groen vrij oprukken en legde de bal keurig breed panklaar op de voet van Tim Funke en die bepaalde de eindstand op 4-6. SVBC trainer Geert Katoen: ,,Wij waren eigenlijk de gehele wedstrijd oppermachtig en mijn ploeg bleef ook na de 4-1 achterstand geloven dat er meer in zat. Ik denk dat dit de beste wedstrijd als veldspel en inzet is geweest die ik als trainer bij SVBC heb mogen beleven.”