Schoonebeek begint met driepunter

SCHOONEBEEK - Nadat Schoonebeek de eerste speelronde vrij was, is het afgelopen zondag de competitie begonnen met een driepunter. Balkbrug was op bezoek op sportpark “De Gruinte”, en in de stromende regen had het wel minimaal een puntje verdiend. Maar Schoonebeek sloeg aan het eind toe en hield de punten in Nieuw Schoonebeek.Ondanks de voortdurende regen was het veld goed bespeelbaar.

Balkbrug begon het goed aan de wedstrijd en was gevaarlijk in de omschakeling, dit leverde de eerste kansjes op. De eerste goede aanval van Schoonebeek in de 9e minuut leverde direct de openingstreffer op. Jan Willem Wubkes stuurde Twan Steffens de diepte in, en die bediende de geheel vrijstaande Leon Steffens. Leon Steffens had tijd om de bal aan te nemen en schoot vervolgens deze langs doelman Emmink, 1-0. In de 12e minuut leek Balkbrug al weer gelijk te komen, Gertjan Huzen strafte bijna het gepruts van René Streuer af maar doelman Berens kon de glibberige bal nog net voor de lijn tegenhouden. Balkbrug werd steeds sterker en Schoonebeek kreeg het steeds lastiger. Via schoten van Dijkstra was Balkbrug een paar keer dichtbij de verdiende gelijkmaker op dat moment. Op slag van rust was toch weer de grootste kans voor Schoonebeek. Na een steekpass van de ingevallen Dillan Schulte stoomde Niek Huser alleen op doelman Emmink af, maar prikte de bal net naast het doel.

Na de rust ging Balkbrug door en ging het bij Schoonebeek steeds slechter. Iedereen, inclusief het geringe publiek dat de regen trotseerde, zat te wachten op de gelijkmaker. De grootste kans had Baas maar hij schoot net voorlangs. Rond het uur had Schoonebeek een kleine opleving en had toen de wedstrijd kunnen beslissen. Leon Steffens had twee grote kansen, maar wist niet zijn tweede van de middag te scoren. En doelman Emmink redde bekwaam in een 1 op 1 met Twan Steffens.

In de 67e minuut kreeg Balkbrug toch loon naar werken. Thomas Voorhorst verschalkte doelman Berens van een meter of twintig met een lob in de verre hoek, 1-1. Vervolgens had Jeffrey Berens, na een solo vanaf de eigen helft, Schoonebeek weer op voorsprong kunnen brengen maar prikte de bal net naast. Na de gelijkmaker kwam Schoonebeek weer wat beter in de wedstrijd, ging de strijd weer gelijk op. Daar waar Schoonebeek voetballend de oplossing probeerde te zoeken, ging Balkbrug steeds meer de fysieke strijd aan. De tot dan toe goed leidende scheidsrechter Spreen kreeg het steeds lastiger om alles waar te nemen, met de nodige blessures aan Schoonebeekzijde tot gevolg.

De wedstrijd leek op een gelijkspel uit te lopen, maar aan het einde sloeg toch nog de vlam in pan. In de 89e minuut glipte Twan Steffens weer aan zijn directe tegenstander langs, en bediende de goed ingevallen Remco Huser, die de bal in het lege doel kon werken, 2-1. Vervolgens eiste Jeffrey Berens een (oerdomme) hoofdrol op; eerst kreeg hij geel voor niet genoeg afstand bij een ingooi, om vervolgens direct rood te pakken met een onbesuisde sliding. In de 96e minuut scoorde Jan Willem Wubkes, op aangeven van Remco Huser, met een schuiver in de verre hoek nog de 3-1.

Ondanks de aanhoudende regen bleef het veld goed bespeelbaar, er waren her en der wel wat slippertjes maar de spelers hielden zich goed staande. Schoonebeek trok uiteindelijk aan het langste eind en begint de competitie zo met een driepunter. Voor Balkbrug had er meer in gezeten, en was een puntje wel terecht geweest. Volgende week moet Schoonebeek bij Sleen op bezoek die zijn eerste twee wedstrijden heeft gewonnen, terwijl Balkbrug op bezoek moet bij DSC’65.