FC Klazienaveen laat ZZVV in de extra tijd nog gelijk maken

KLAZIENAVEEN – In de zaterdag 3e klasse D leek FC Klazienaveen zaterdagmiddag koploper ZZVV een pootje te lichten. De Klazienaveners kwamen in de 46e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Roan Bruinsma, maar in de 93e minuut wist ZZVV toch de 1-1 te maken.

De koploper uit Zuidwolde kwam naar sportpark De Planeet om koploper te blijven en de 1e periode te winnen. Na een 1e helft, waarin ZZVV steeds de lange bal speelde over de verdediging van FC Klazienaveen. om het middenveld van de thuisclub te omzeilen. FC Klazienaveen trainer Patrick Beek: ,,Zij hadden ook een mannetje bij Stan Kroeze neergezet en daar hadden wij toch wel moeite mee. Als wij in balbezit waren deed ZZVV het goed door ons weinig tijd te geven om op te bouwen. De beste kans in de eerste helft was het moment dat de doelman van ZZVV een inzet door zijn benen liet glippen. Net voor dat Jesse Habing de bal over de lijn kon drukken zat er een voetje van verdediger Lex Harders tussen”.

Ruststand 0-0. Na de thee komt de thuisclub binnen een minuut op 1-0 door Roan Bruinsma die een afvallende bal op pikte en de bal met buitenkant voetje over de ZZVV doelman lobt. Nadat ZZVV in de 85e minuut in ondertal kwam door een tweede gele kaart voor Jovanni van Dijk leek het beslist, maar in de extra tijd werd het toch nog 1-1.

Een schot van Mathijs Capellen viel via het lichaam van Stefan Bernsen tegen de knie van Thomas Been en de van richting veranderde bal rolde langs doelman Lennon Ebeltjes die hier door op het verkeerde been kwam te staan. Met de 1-1 eindstand en heeft FC Klazienaveen weer de weg naar boven gevonden, maar ZZVV van 1 naar 2 zakt en daardoor ook de 1e periode misliep.

Roan Bruinsma (6) de maker van het enige FC Klazienaveen doelpunt, wordt ook hier ook direct onder druk gezet door een ZZVV speler.(foto Bennie Wolbers)