Dammer Roel Boomstra opnieuw gekroond tot sportman van het jaar in Emmen

EMMEN - In een bomvol Hampashire Hotel werden zateraavond weer de jaarlijkse sportverkieizng van de gemeente Emmen gehouden. Een deskundige jury had het ook dese keer niet gemakkelijk om uiy een groot aantal kampioenen is zes categorien de sporter van 2013 te kiezen. Het lukte uiteindelijk ook nu wel wee en die sporters werden zaterdagavond in het zonnetje gezet. De verkiezing werd muzikaal ondersteund door Willem Barth, Laura Dik en Milan Milano en na afloop tijdens de afterparty door 3xNiks en Evert Wolters. Behalve Willem Barth ook muzikale toppers die gewoon in de gemeente Emmen wonen. Een overzicht van de winnaars ziet er als volgt uit.


Dammer Roel Boomstra is zaterdagavond in het Hampshire Hotel in Emmen opnieuw gekroond tot sportman van het jaar. De 20-jarige Emmenaar behoort tot de beste dammers van de wereld.


Arianne Pruisscher werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. De pas 14-jarige sportster is een groot talent op het gebied van schaatsen en wielrennen.

Sporttalent van het jaar is Maarten Binnemars geworden. De turner is Nederlands kampioen op het onderdeel Sprong geworden.


Tot beste sportploeg is uitgeroepen het A-juniorenteam van tennisvereniging LTC Emmen. Dit team zorgde het afgelopen jaar voor een unieke prestatie door in Venlo Nederlands kampioen in de klasse tot en met 17 jaar te worden.


Herman Heller is uitgeroepen tot sportvrijwilliger van het jaar. Hij is al 45 jaar actief op diverse gebieden bij voetbalvereniging SVBC in Barger-Compascuum.


Atletiekvereniging EAC De Sperwers werd uitgeroepen tot sportvereniging van het jaar. Al meer dan 15 jaar organiseert de club atletiekdagen voor de basisscholen in de gemeente Emmen.


In de categorie sporters met een beperking gingen de prijzen naar alle vijf genomineerden, te weten Freek Strijker, Marnick Voskamp, Ralph Bruins, Liset Huizing en Leroy Lasker. Reden om alle genomineerden in het zonnetje te zetten was dat de jury er niet in was geslaagd een keuze te maken.


Tot slot was de juryprijs voor turncoach Theo Boerrigter. Hij had als clubcoach jarenlang Turnteam Drenthe onder zijn hoede en is sinds augustus vorig jaar actief als bondscoach.(foto's Martin Zaagman) Zie ook het fotoboek.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda