ALGEMEEN

De avond van het Kenniscafé op 8 december gaat niet door!

EMMEN - Het bestuur van het kenniscafé Emmen heeft haar abonneebestand al eerder geïnformeerd over het niet door gaan van deze avond op basis van de eerder aangekondigde coronamaatregelen tot en met 4 december, maar de persconferentie van gisteravond benadrukt het genomen besluit alleen maar vanwege de ingestelde lockdown na 5 uur ‘s middags tot in ieder geval 18 december.
Reageer!

FC Klazienaveen en trainer Patrick Beek aan het eind van het seizoen uit elkaar

KLAZIENAVEEN - FC Klazienaveen en hoofdtrainer Patrick Beek hebben besloten het contract aan het eind van het huidige seizoen niet te verlengen. In de drie seizoenen dat Patrick Beek de 1e selectie onder zijn hoede heeft gehad, hebben we samen met hem verder kunnen bouwen aan onze ontwikkeling en ambities. Ondanks de moeilijkheden vanwege het Coronavirus zijn wij zeer content met de invulling die Patrick Beek hier aan heeft gegeven. Hiervoor spreek ik namens FC Klazienaveen mijn dank uit, aldus voorzitter Ralf Herbers.
Reageer!

WWW uitkeringen in Oktober verder gedaald

EMMEN - In oktober daalde het aantal WW-uitkeringen in Drenthe verder. Door daling van de WW en stijging van het aantal vacatures, zijn de personeelstekorten van voor corona terug. UWV werkt samen met partners aan het plaatsen van werkzoekenden op kansrijke beroepen en het daarmee oplossen van de krapte op de arbeidsmarkt.
Reageer!

Licht over Nederland. Vaderlandse geschiedenis met een kwinkslag

EMMEN - In zijn verzenbundel Licht over Nederland kiest Gezienus Omvlee zijn 101 hoogtepunten uit de vaderlandse geschiedenis. Bij de dichter uit Odoorn is een kwinkslag nooit ver weg. Hij laat het licht schijnen over verworvenheden, mislukkingen en successen, met tongue-in-cheek, als hij dicht over ontstane mythologie rond Jan van Schaffelaar, Michiel Adriaanszoon de Ruyter, Pim Fortuyn, het meisje van Yde, Aletta Jacobs, Mata Hari, koningin Wilhelmina en anderen.
Reageer!

Nieuw bordspel helpt bij signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling

EMMEN - De aanpak van kindermishandeling en huiselijk geweld vraagt om een andere aanpak. Geweld thuis is een hardnekkig en complex probleem, waardoor meer en andere acties nodig zijn om het geweld te signaleren en te stoppen. Een van opvallendste middelen daarvoor is het bordspel -Achter de voordeur-. Dit is ontwikkeld om (aankomende) beroepsprofessionals te helpen signalen te herkennen van huiselijk geweld en kindermishandeling.
Reageer!

HARWIG INSTALLATIETECHNIEK OPEN HAAR DEUREN TIJDENS DE OPEN BEDRIJVENDAG

Emmen - Komende zaterdag 6 november is de Open Bedrijvendag. Net als veel andere bedrijven stelt Harwig haar deuren open voor geinteresseerden van alle leeftijden. Natuurlijk laten we graag zien waar we trots op zijn: ons mooie vakgebied! Belangrijk vinden we het om deze kans te pakken en in contact te komen met de jeugd en ieder ander die geinteresseerd is in de techniek en hen enthousiast te maken. Techniek heeft de toekomst in Drenthe!
Reageer!

Sugar Queen brengt de blues naar VanSlag

BORGER - Zangeres Michele Denise, beter bekend als Sugar Queen, brengt op zaterdag 13 november de blues naar cultuurpodium VanSlag in Borger. De in Amerika geboren zangeres woont momenteel in Nederland. Ze boekte internationaal succes met drie zelfgeschreven albums en optredens op vele festivals en clubs in Europa.
Reageer!

Kansen liggen voor het grijpen op de arbeidsmarkt Drenthe

ASSEN - In heel Nederland zijn er kansen op de arbeidsmarkt. Ook in de arbeidsmarktregio Drenthe zijn er kansen en is er sprake van krapte op de regionale arbeidsmarkt. Landelijk is er een record aantal vacatures in Drenthe groeide het aantal vacatures naar 3.300 halverwege 2021. Dit komt omdat de economie na de coronacrisis weer aantrekt en werkgevers op zoek gaan naar personeel. Voor werkzoekenden betekent dit dat er kansen zijn om aan het werk te komen of een nieuwe baan te vinden. Dit blijkt uit Regio in Beeld Drenthe die UWV vandaag uitbrengt.
Reageer!

Innovatie in industriële context

EMMEN - Na anderhalf jaar gaat het kenniscafe Emmen weer van start. In april 2020 werden alle maandelijkse thema-avonden voor de rest het toen lopende seizoen 2019/20 geschrapt vanwege de opgelegde corona maatregelen. Ook het programma voor het seizoen 2020/21 werd later in z n geheel gecanceld. Vanaf woensdag 10 november is de eerste avond van het seizoen 2021/22 , tevens jubileumseizoen vanwege 10 jaar Kenniscafe Emmen, met als onderwerp Innovatie in industriele contexte met medewerking van Jacquelien Scherpen, Captain of Science aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Niet alleen voor Bataas interessant
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda