POLITIEK

D66 Emmen op bezoek bij formateur Jisse Otter

EMMEN - Zojuist hebben Marc de Jonge, voormalig kandidaat-raadslid en voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van D66 Zuidoost-Drenthe, en ik, een gesprek gehad met informateur Jisse Otter namens D66 Emmen. Dat gesprek hebben wij gevoerd aan de hand van bijgevoegde brief die wij, samen met een kopie van ons verkiezingsprogramma, ook aan de heer Otter hebben overhandigd. Geachte heer Otter,
Reageer!

Jisse Otter informateur in Emmen

EMMEN - Rene van der Weide van Wakker Emmen heeft alle lijsttrekkers van de gekozen partijen met minimaal een zetel uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Zij zijn gevraagd om op woensdag 30 maart te komen praten over het nieuw te vormen college voor de gemeente Emmen. Wethouder Jisse Otter (Wakker Emmen) gaat deze gesprekken leiden als informateur.
Reageer!

Haagse steun voor Hoogeveense PvdA en buurthuizen

HOOGEVEEN - In dorpscentrum â??t Anker in Hollandscheveld reikte Lilianne Ploumen, PvdA-fractievoorzitter in de Tweede Kamer, een manifest uit aan vertegenwoordigers van buurt- en dorpshuizen uit de gemeente Hoogeveen. In het manifest pleit de Hoogeveense PvdA voor het stopzetten van de geplande bezuinigingen. Tevens wordt een pleidooi gehouden voor uitbreiding van de functie van buurt- en dorpshuizen.
Reageer!

Kiek ons buurthuis, fotowedstrijd PvdA Hoogeveen

HOOGEVEEN - Onder de naam -Kiek ons buurthuis- organiseert PvdA Hoogeveen een fotowedstrijd. De partij vraagt hiermee opnieuw aandacht voor buurt- en dorpshuizen, nadat een meerderheid van de gemeenteraad besloot te bezuinigen op deze voorzieningen.
Reageer!

PvdA Hoogeveen start petitie tegen bezuiniging op buurt- en dorpshuizen

HOOGEVEEN - Als het aan de Hoogeveense PvdA ligt, gaan de voor 2023 en 2024 geplande bezuinigingen op buurt- en dorpshuizen van tafel. De PvdA is een petitie gestart op handenafvanonsbuurthuis.nl Eind vorig jaar stemde een meerderheid van de gemeenteraad in met de bezuinigingen. Op korte termijn zullen meerdere buurt- en dorpshuizen daardoor hoogstwaarschijnlijk moeten sluiten.
Reageer!

Schoonebeek mag niet het afvoerputje worden van de NAM

EMMEN -De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft aangekondigd om al het afvalwater van de oliewinning in Drenthe binnenkort, in de Schoonebeekse bodem te gaan spuiten. Wakker Emmen Raadslid Pascal Schrik: Schoonebeek heeft veel te danken aan de NAM. De NAM is een belangrijke bron voor de werkgelegenheid, maar het voornemen van de NAM om afvalwater in de Schoonebeekse grond te injecteren is een slecht plan.
Reageer!

D66 Emmen deelt uit en presenteert definitief verkiezingsprogramma

EMMEN - D66 Emmen komt vlak voor de Kerstdagen met een origineel cadeautje, namelijk, haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Het programma is op 14 december vastgesteld door de leden van de partij en heeft de titel - Gelukkig zijn we hier - gekregen. Joey Koops, lijsttrekker van D66 Emmen, legt uit, we hebben bewust gekozen voor een titel met een dubbele lading. Hier zijn wij gelukkig, maar gelukkig zijn we ook hi­er. Het dekt voor ons perfect de trots die wij voelen voor onze gemeente.
Reageer!

VVD EMMEN presenteert haar lijst voor de Gemeenteraadsverkiezing!

EMMEN - Op de Algemene ledenvergadering van de VVD Zuid Oost Drenthe is de definitieve lijst vastgesteld. De VVD gaat vol vertrouwen en energie de verkiezingen van woensdag 16 maart in. Lijsttrekker Patrick de Jonge uit Erica ziet zich gesteund door een ervaren groep mensen en energieke nieuwkomers uit diverse geledingen.
Reageer!

Stan van Eck kandidaat-lijsttrekker PvdA Hoogeveen

HOOGEVEEN – Het bestuur van PvdA Hoogeveen draagt Stan van Eck voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadverkiezingen in maart 2022. In december stemmen de leden van de afdeling over de voordracht en worden ook de volledige lijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld.
Reageer!

Meer mensen met een beperking politiek actief in Drenthe

ASSEN - Slechts een half procent van de mensen met een beperking of chronische ziekte is politiek actief. Als het aan Zorgbelang Drenthe, VN-ambassadeursnetwerk Drenthe en STERKplaats Assen ligt, komt hier de komende jaren verandering in. Het aantal mensen met een beperking of chronische ziekte binnen de Nederlandse bevolking is met vijftien procent vele malen hoger. Met een inspiratiebijeenkomst op 28 oktober wordt de aftrap verricht van een meerjarig programma dat ertoe moet leiden dat in 2026 meerdere ervaringsdeskundigen zelf politiek actief zijn; in alle Drentse gemeenten en ook binnen de provinciale politiek.
Reageer!

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda